Liste over ordførere i Bodin

Wikimedia-listeartikkel
Artikkelen inngår i serien om

Politikk i Bodø

Bodø kommune
Kommunevalg

Bodø

Bodin

Kjerringøy

Skjerstad

Ordførere

Bodø

Bodin

Kjerringøy

Skjerstad

Ordførere i Bodin er en liste over ordførere i tidligere Bodin kommune (fra 1968 innlemmet i Bodø kommune).

Årstall Ordfører Varaordfører Merknader
183840 Personellkapellan Fredrik Ludvig Møller Properietær Jacob Coldevin
184042 Sogneprest Marcus Fredrik Steen Gårdbruker Jeremias Johansen Hauklandsvig Hauklandsvig var fungerende ordfører under Steens sykdom
184244 Procurator Jacob B. L. Tohrsen Gårdbruker Jeremias Johansen Hauklandsvig Gårdbruker Anders Andersen Hunstad var en tid fungerende ordfører
184448: Properietær Jacob Coldevin Gårdbruker Anders Andersen Hunstad
184852 Procurator Eiler Hagerup Krog Prytz
185256 Properietær Jacob Coldevin Gårdbruker Andreas Væsgaard (1854-56)
185658 Sogneprest Peter Holm Gårdbruker Andreas Væsgaard, Mørkved Væsgard fungerte i 1857 en periode som ordfører
185866 Sakfører E. Boye
186768 Handelsmann Johan Andreassen, Kapstø Andreassen var egentlig varaordfører, men fungerende ordfører i store deler av perioden
186974 Gårdbruker Christen Evjenth, Valle Handelsmann Johan Andreassen, Kapstø (til 1870)
187174 Gårdbruker Christen Evjenth, Valle Gårdbruker Oluf Løkke, Hernes Løkke var egentlig varaordfører, men fungerende ordfører i store deler av perioden
187580 Gårdbruker Peter Johannes Engen, Jensvoll Handelsmann Johan Andreassen, Kapstø Andreassen var fungerende etter at Engen ble stanget ihjel av sin egen okse i 1880
188183 Forstmester Wilhelm August Kiønig, Jensvoll
188489 Kirkesanger M. Lundeberg
189092: Medisinalkasserer Ole Anderssen Handelsmann Georg Sellæg, Skånland (fra 1891) Sellæg var egentlig varaordfører, men fungerende ordfører i store deler av perioden
189294 Gårdbruker Karl Løkke, Hernes Kirkesanger Ole Bech
189596 Prost Olaus Holter Gårdbruker Karl Løkke, Hernes
189798 Prost Olaus Holter Kirkesanger Ole Bech
18991901 Statsadvokat Gustav Theodor Baumann (Venstre) Kirkesanger Ole Bech Gårdbruker Nikolai A. Hunstad var fungerende ordfører mens Baumann var på Stortinget
190204 Overrettssakfører L.K. Christie Gårdbruker Nikolai A. Hunstad
190409 Høyesterettsadvokat Haakon Evjenth Gårdbruker Ole Løkke, Hernes
190910 Medisinalkasserer Ole Løkke, Hernes Gårdbruker Hans Olsen, Alstad
191113 Medisinalkasserer Ole Løkke, Hernes Gårdbruker Joakim Hansen, Vikan
191419 Medisinalkasserer Ole Løkke, Hernes Gårdbruker Arnt Gurnerius Holm, Rønvik (Frisinnede Venstre)
192025 Medisinalkasserer Ole Løkke, Hernes Gårdbruker Julius Skaalbones
192628 Medisinalkasserer Ole Løkke, Hernes Gårdbruker Arnt Gurnerius Holm, Rønvik (Frisinnede Venstre)
192941 Gårdbruker Arnt Gurnerius Holm, Rønvik (Frisinnede Venstre) Gårdbruker Julius Skaalbones Gårdbruker Hans Rostad var fungerende ordfører mens Holm var på Stortinget
193234 Overlærer Severin Edvardsson Gårdbruker Hans Rostad, Hernes
193540 Overlærer Severin Edvardsson Gårdbruker Arnt Gurnerius Holm, Rønvik (Frisinnede Venstre)
1940 Overlærer Severin Edvardsson Gårdbruker Hans Rostad, Hernes Avsatt av okkupasjonsmakten ved årsskiftet 40/41, tiltrådte igjen ved frigjøringen
1941 S.U. Johansen Oppnevnt av Innenriksdepartementet (jan-sept)
194144 Halvdan Zahl Oppnevnt av Innenriksdepartementet
194445 Bestyrer Fredrik Korsvik Rasmussen Oppnevnt av Innenriksdepartementet
1945 Overlærer Severin Edvardsson Gårdbruker Hans Rostad, Hernes Avsatt av okkupasjonsmakten ved årsskiftet 40/41, tiltrådte igjen ved frigjøringen
194647 Overmontør Gregorius Honstad, Rønvik Økonomisjef Nils Grande, Rønvik
194851 Overmontør Gregorius Honstad, Rønvik Kjøpmann Edgar Gundersen, Skaug
195255 Klokker Hans Berg (KrF), Rønvik Hagebrukslærer Harald Aasvejen, Bodøgård Aasvejen var fungerende når Berg var på Stortinget
195659 Kjøpmann Edgar Gundersen, Skaug Lærer Odd Grønnmo, Rønvik
196063 Lærer Odd Henning Grønmo, Rønvik Gårdbruker Arne Bertnes (Høyre)
196468 Henry Forsaa (Ap) Edgar Gundersen

KilderRediger

  • Knut Moe (red) (1961). Bodin Bygdebok, Bind I - Annen del. Bodin (Bodø): Bodin kommune. 
  • Bodø kommune