Katarina Frostenson
Katarina Frostenson fra Sverige, nomineret til Nordisk Rads litteraturpris 2012 til litteraturarrangement hos Kulturkontakt Nord i Finland (2).jpg
Født5. mars 1953 (65 år)
Sverige Stockholm, Sverige
Ektefelle Jean-Claude Arnault
Beskjeftigelse lyriker
Nasjonalitet Sverige
Medlem av Svenska Akademien
Utmerkelser Ridder av Æreslegionen, Litteris et Artibus (2007), De Nios Stora Pris (1989), Nordisk råds litteraturpris (2016)

Katarina Frostenson (født 5. mars 1953 i Stockholm) er en svensk lyriker, oversetter og medlem av Svenska Akademien siden 1992.[1] Hun er niese av Anders Frostenson og kusinen til Karin Frostenson.

Frostenson debuterte som forfatter for scenen i 1990 med fire monodrama som har blitt oppført på scene og i radio. 2 Skådespel fra 1996 er blitt oppført på Kungliga Dramatiska Teatern.

I januar 2007 ble hun overrakt Litteris et Artibus.[2]

Innhold

BibliografiRediger

  • Tal och Regn (2008)
  • Ordet (2006)
  • Karkas (2004)
  • Skallarna (2001) – Essä (publisert sammen med Aris Fioretos)
  • Från Rena land till Korallen (2000 Dikt i utvalg)
  • Kristallvägen (2000)
  • Korallen (1999)
  • Staden – en opera (libretto, 1998)
  • Vägen till öarna (1996 fotobok, sammen med Jean-Claude Arnault)
  • 2 Skådespel: Traum; Sal P (1996)
  • Jan Håfström (1994)
  • Tankarna (1994)
  • 3 × Katarina Frostenson (1992)
  • Berättelser från dom (1992)
  • Artur Lundkvist. Inntredelsestale i Svenska Akademien. (1992)
  • Joner (1991)
  • Moira (1990)
  • 4 monodramer (1990)
  • Överblivet (1989)
  • Överblivet (1989)
  • Samtalet (1987)
  • I det gula: Tavlor, resor, ras (1985)
  • Den andra (1982)
  • Rena land (1980)
  • Raymond Chandler och filmen (1978)
  • I mellan (1978)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger