Gaute Ormåsen

norsk musiker og skuespiller
Gaute Ormåsen
Gaute Ormåsen 2013 (cropped).jpg
Gaute Ormåsen under Melodi Grand Prix 2013
Født20. april 1983Rediger på Wikidata (37 år)
BrumunddalRediger på Wikidata
Søsken Henrik OrmåsenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPop, country
InstrumentVokalist, gitar
Aktive år2003
PlateselskapTylden & Co.
NettstedOffisiell hjemmeside
IMDbIMDb

Gaute Ormåsen (født 20. april 1983 i Brumunddal) er en norsk musiker, først kjent for sin deltakelse i første sesong av talentkonkurransen IdolTV 2.

MusikkariereRediger

Gautes sangkarriere startet da han kom til finalen i Idol i 2003, hvor han endte opp på 2.-plass etter å ha blitt slått av Kurt Nilsen.

Han har gjort utallige juleturneer med andre artister, blant annet Cecilia Vennersten, Trine Rein, Christian Ingebrigtsen og Maria Arrodondo.

Idol-deltakelsen ga ham kontrakt med plateselskapet Bertelsmann Music Group (BMG), hvorpå han ga ut albumet New Kid in Town. Albumet solgte i omtrent 30 000 eksemplarer og ga opphav til singlene «Chasing Rainbows» og «Miss You When You're Gone». Albumet nådde 2.-plass på VG-lista, og «Chasing Rainbows» gikk helt til topps.[1]

Etter denne utgivelsen tok Ormåsen en pause fra rampelyset. Han begynte så å skrive sanger på dialekt og skrev kontrakt med plateselskapet Tylden & Co., og i 2006 kom plata G for Gaute, med singlene «Kjærlighet er mer enn forelskelse» og «Sommer hele året». Disse to sangene har også musikkvideo.

To år senere ga han ut sitt tredje album, Drømmesang.

I 2009 takket han ja til å delta i Melodi Grand Prix 2010. Han deltok med låta «Synk eller svøm».[2] Ormåsen gikk videre til «Siste sjansen», men kom ikke til finalen. Låta dukket opp på hans fjerde studioalbum, Oss imellom, som ble sluppet i 2010.

Hans femte album ble annonsert i 2012 gjennom singelen «Hei sommer!». I 2013 deltok han igjen i Melodi Grand Prix, denne gang med låten «Awake». Ormåsen kom på tredjeplass i den tredje delfinalen 2. februar og gikk dermed videre til finalen 9. februar hvor han ikke gikk videre til «gullfinalen».

De siste årene har han skrevet og produsert mange barnesanger for blant annet Forut. Han har også skrevet for den tyske Dj og superstjernen Robin Schulz.

SkuespillerdebutRediger

I 2008 debuterte han som skuespiller i TV 2s såpeserie Hotel Cæsar der han spilte musikeren Marius Nordheim. Rollen spilte han i åtte måneder. Marius var en artistspire som gjennom serien utviklet seg til å bli en ekte musiker som ga ut plate.

Gi meg et bildeRediger

Karakteren han spilte endte opp med å spille inn en låt, «Gi meg et bilde», som senere har blitt gitt ut som singel. Den ble gitt ut under karakternavnet, Marius Nordheim. Sangen fulgte også med i samleplata Absolute Music 58.

RealityprogrammerRediger

Skal vi danseRediger

Kort tid etter Hotel Cæsar ble han deltager i Skal vi danse, hvor han sammen med partneren Elena Bokoreva Wiulsrud endte opp på en fjerdeplass.

Zebra Grand PrixRediger

Våren 2009 deltok han i TV 2s kjendisrally Zebra Grand Prix. Han og partneren Lene Alexandra Øien ble slått ut allerede i de innledende rundene.

DiskografiRediger

Album
Singler
  • 2003: Chasing Rainbows (#1)
  • 2004: Miss You When You're Gone (#12)
  • 2006: Kjærlighet er mer enn forelskelse (#4)
  • 2006: Sommer hele året
  • 2007: Du + Jeg = Vi
  • 2007: Til vi sees igjen
  • 2008: Gi meg et bilde
  • 2009: Glorien
  • 2010: Synk eller svøm
  • 2012: Hei sommer!
Medvirkning

TriviaRediger

Referanser og fotnoterRediger

Eksterne lenkerRediger