W.A.S.P.

(Omdirigert fra W.A.S.P)
W.A.S.P.
Blackie Lawless of W.A.S.P. in performance (2006).jpg
Blackie Lawless. Folken, Stavanger.
OpphavUSA Los Angeles, USA, USA (1982)
SjangerHeavy metal
Hardrock
Aktive år1982
Medlemmer
Blackie Lawless - Doug Blair - Mike Duda - Mike Dupke

W.A.S.P. er et amerikansk heavy metal-band.[1] De ble stiftet i Los Angeles, California i 1982 av Blackie Lawless, Randy Piper og Chris Holmes. Piper og Lawless spilte sammen i et annet band før, Sister, og bekjentskapet med Holmes er også knyttet til dette bandet.[2]

W.A.S.P. ble raskt et beryktet band etter debutsingelen «Animal (Fuck Like a Beast)», ikke minst grunn av sitt heftige sceneshow som inneholdt blod, hodeskaller og tortur av halvnakne damer, samt rått kjøtt som ble kastet ut til publikum.[3] Ryktet deres førte til at formannskapet i Drammen nektet dem å opptre som support for Iron Maiden i Drammenshallen i 1986.[4]

MedlemmerRediger

 
W.A.S.P. på Folken, Stavanger.

Tidligere medlemmerRediger

BassisterRediger

GitaristerRediger

TrommeslagereRediger

GjestemusikereRediger

Konserter i NorgeRediger

04.06.89: Rockefeller Music Hall, Oslo
26.09 92: Rockefeller Music Hall, Oslo
21.05 99: Rockefeller Music Hall, Oslo
18.05 og 10.11 2004: Rockefeller Music Hall, Oslo
17.09.06: Byscenen, Haugesund
18.09 06: USF Verftet (forflyttet fra Teglverket, Det akademiske kvarter), Bergen
19.09.06: Folken, Stavanger
20.09.06: Rockefeller Music Hall (forflyttet fra Betong), Oslo
19.04.07: Kick, Kristiansand
22.04 og 11.11 2007: USF Verftet, Bergen
23.04.07: Rokken, Volda
24.04.07: Studentersamfundet, Trondheim
09.11.07: Studentersamfundet, Trondheim
13.11.07: Rockefeller Music Hall, Oslo
10.07 09: Norway Rock Festival, Kvinesdal
26.10.09: Kroa i Bø, Bø i Telemark (de skulle også spille der 23.10.12, men konserten ble avlyst to dager før av ukjente årsaker)
27.10.09: Folken, Stavanger
28.10.09: Karmøygeddon, Karmøy
30.10.09: Sentrum Scene, Oslo
31.10.09: Glassheim, Jevnaker
04.11.09: Studentersamfundet, Trondheim
13.10.10: Det akademiske kvarter, Bergen
14.10.10: Sentrum Scene, Oslo
15.08.11: Glassheim, Jevnaker
14.10.11: Sentrum Scene, Oslo
24.10.12: Sentrum Scene, Oslo
21.06.14: Tons Of Rock Festival, Halden
13.10.15: Byscenen, Trondheim

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • W.A.S.P. (1984)
  • The Last Command (1985)
  • Inside The Electric Circus (1986)
  • The Headless Children (1989)
  • The Crimson Idol (1992)
  • Still Not Black Enough (1995)
  • Kill Fuck Die (1997)
  • Helldorado (1999)
  • Unholy Terror (2001)
  • Dying For The World (2002)
  • The Neon God: Part 1 - The Rise (2004)
  • The Neon God: Part 2 - The Demise (2004)
  • Dominator (2007)
  • Babylon (2009)
  • Golgotha (2015)

LiveinnspillingerRediger

AlbumRediger

  • Live...In The Raw (1987)
  • Double Live Assassins (1998)
  • The Sting: Live at the Key Club L.A. (2000)

EPRediger

  • Live...Animal (1984-1987)

VideoRediger

  • Live At The Lyceum, London (1984)
  • Videos...In The Raw (1987)
  • First Blood Last Visions (1993)
  • The Sting: Live at the Key Club L.A. (2000)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

Offisielle siderRediger

Uoffisielle siderRediger