Ulf Nilsson

svensk skribent

Ulf Nilsson (født 1948 i Helsingborg) er en svensk forfatter som skriver bøker for barn og ungdom. Han har utgitt over 100 bøker, flere av dem oversatt til norsk.

Ulf Nilsson
UlfNilsson2016.jpg
Født1948[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Helsingborg[5]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Kinderbuchpreis des Landes Nordrhein-Westfalen (2015)Rediger på Wikidata

Bibliografi (utvalg)Rediger

  • (1979) Pojkjävlarna
  • (1982) Älskade lilla gris
  • (1983) Lilla syster Kanin (sammen med Eva Eriksson ) (illustratør)
  • (1983) En kamp för frihet
  • (1985) Om ni inte hade mig
  • (1985) Den fräcka kråkan
  • (1986) Boeing 747 (sammen med Pija Lindenbaum) (illustratør)
  • (1994) Mästaren och de fyra skrivarna
  • (1996) En dag med mössens brandkår
  • (1998) En frälsare är född
  • (2002) Adjö, herr Muffin (sammen med Anna-Clara Tidholm)
  • (2004) En ängel vid din sida
  • (2005) En halv tusenlapp (sammen med Filippa Widlund)
  • (2005) Liten mus trycker på knappar
  • (2006) Den döde talar
  • (2006) Lilla syster kanin går alldeles vilse
  • (2006) Alla döda små djur
  • (2007) Ensam bland rävar

Priser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 123311411, besøkt 13. oktober 2015
  2. ^ MAK, PLWABN-ID 9810631675905606
  3. ^ Korean Authority File, National Library of Korea ID KAC200804521
  4. ^ NUKAT, NUKAT autoritetspost n02090143
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 22. desember 2014


 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.