Filippa Widlund

Filippa Widlund (født 2. august 1968) er en svensk illustratør og forfatter.

Filippa Widlund
Filippa Widlund.jpg
Født2. aug. 1968Rediger på Wikidata (53 år)
Beskjeftigelse Skribent, karikaturtegnerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Filippa Widlund har bodd to år i Kambodsja hvor hun blant annet arbeidet med lærebøker og påbegynte serien om Mona. Mange detaljer i boken er inspirert av denne tiden. Widlund har studert kunstfag, linje for grafisk form og illustrasjon. Hun har foruten egen produksjon illustrert en rekke skolebøker.[1]

BibliografiRediger

    • Älvan och faunen 1994 (medforfatter Lotta Gahrton)
    • Ovänner i samma lag 2000 (medforfatter Lasse Anrell)
    • Mona i rymdåldern 2002
    • Sagor om vintern 2002 (antologi)
    • Karl Gran och lördagens hundliv 2002 (medforfatter Janne Ollars)
    • Kristine 2003 (medforfatter Monika Thormann)
    • Häng med till Danmark 2003 (medforfatter Ewa Wigenheim-westman)
    • Varning! Läskigt 2003 (antologi)
    • Sagor om julen 2003 (antologi)
    • Den vita barnkammarboken 2003 (antologi)
    • Eskil och ensamsakerna 2004 (medforfatter Ingelin Angerborn)
    • Äventyret naturen 2004 (medforfatter Mats Ottosson och Åsa Ottosson)
    • Varning! Kärlek 2004 (antologi, alle bilder)
    • Sagor om våren 2004 (antologi)
    • Sagor om hösten 2004 (antologi)
    • Bonniers barnläkarbok 2004
    • Cityodling 2004 (medforfatter Lena Israelsson) Augustprisnominert
    • Den silvriga barnkammarboken 2004 (antologi)
    • Love, flytten och smällen 2005 (medforfatter Eva Funck)
    • En halv tusenlapp 2005 (medforfatter Ulf Nilsson
    • Livet leker - upptäck naturen med barnen, SNF:s årsbok 2005
    • Barnens Stora Lexikon 2005
    • Love och hemligheten 2006 (medforfatter Eva Funck)
    • Lätt & Blandat 2006 2013 (antologi)
    • Den döde talar 2006 (medforfatter Ulf Nilsson)
    • Eskil och tanden som försvann 2006 (medforfatter Ingelin Angerborn)
    • Den gula barnkammarboken 2006 (antologi)
    • Ensam bland rävar 2007 (medforfatter Ulf Nilsson)
    • Det brinner på zoo 2007
    • Ensam bland rävar 2007 (medforfatter Ulf Nilsson)
    • Titta och peka - ute och inne 2007 (antologi)
    • Mer Lätt & Blandat 2007 (antologi)
    • Brutus Bengtsson vill inte gå och lägga sig 2009 (medforfatter Måns Gahrton)
    • Hemligt brev till hela världen 2009 (medforfatter Ulf Nilsson)
    • Alla spökens dag 2009 (medforfatter Anna Ribbing)
    • Brutus Bengtsson vill inte gå till dagis 2010 (medforfatter Måns Gahrton)
    • Den  skimrande barnkammarboken 2010 (antologi)
    • ABC 123 2012 (antologi)
    • Lilla barnkammarboken / Julsånger 2011 (antologi)
    • Litens sagoskatt 2011 (antologi)
    • Lilla barnkammarboken / Sånger för hela kroppen 2012 (antologi)
    • Du och jag min skatt 1-åringen 2013 (antologi)
    • Du och jag min skatt 3-åringen 2013 (antologi)
    • Jag – från liten till stor 2014 (antologi)
    • Så funkar det : hemma och runtomkring 2015 (medforfatter Mats Wänblad)
    • Bojan och brandbilen + pysselbok Måla och pyssla med Bojan : polis, brandkår 2016 (medforfatter Johan Anderblad)
    • Så funkar det! : kroppen inifrån och ut 2017 (medforfatter Mats Wänblad)
    • Jag ska börja skolan 2017 (antologi)
    • Bojan och polisbilen 2017 (medforfatter Johan Anderblad)
    • Bojan och tåget 2018 (medforfatter Johan Anderblad)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger