Åpne hovedmenyen
Pija Lindenbaum
Pija Lindenbaum 2012-10-12 002.tiff
Født27. april 1955 (64 år)
Sundsvall
Beskjeftigelse Skribent, illustratør, barnebokforfatter
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Rabén & Sjögrens tegnerstipend (2000)
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Pija Lindenbaum, registrert som Pia Margareta Lindenbaum, (født 27. april 1955 i Sundsvall i Sverige)[1] er en svensk barnebokforfatter og illustratør.

Lindenbaum har skrevet og illustrert egne bildebøker for barn og tegnet i blant andre Moni Nilsson-Brännströms populære barnebøker om Tsatsiki. Flere av bøkene er oversatt til norsk. Lindenbaum er medlem av Svenska barnboksakademien.

Innhold

Bibliografi (utvalg)Rediger

Bildebøker med egen tekstRediger

  • 1990: Else-Marie och småpapporna (på norsk Else-Marie og de små pappaene 1991)
  • 1991: Boken om Bodil (på norsk 1992)
  • 1994: Min! – om viktiga saker inne
  • 1995: Ha den! – om mammas och pappas saker
  • 1996: Britten och prins Benny
  • 1997: Starke Arvid
  • 1998: Glossas café
  • 2000: Gittan och gråvargarna (på norsk Gitte og gråulvene 2001)
  • 2001: Gittan och fårskallarna (på norsk Gitte og sydensauene 2003)
  • 2003: Gittan och älgbrorsorna (på norsk Gitte og elgbrødrene 2006)
  • 2004: Säjer hunden? – en djurljudbok (Hva sier dyrene? på norsk samme år)
  • 2005: När Åkes mamma glömde bort (på norsk Da Åkes mamma glemte alt 2006)
  • 2006: Lill-Zlatan och morbror raring
  • 2007: Kenta och barbisarna
  • 2009: Siv sover vilse

Priser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. juli 2012. Besøkt 21. mars 2012. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.