Pija Lindenbaum

svensk skribent
Pija Lindenbaum
Pija Lindenbaum 2012-10-12 002.tiff
Født27. april 1955[1]Rediger på Wikidata (65 år)
Sundsvall[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, illustratør, barnebokforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SpråkSvensk[2]
Utmerkelser Rabén & Sjögrens tegnerstipend (2000)Rediger på Wikidata
IMDbIMDb

Pija Lindenbaum, registrert som Pia Margareta Lindenbaum, (født 27. april 1955 i Sundsvall i Sverige)[3] er en svensk barnebokforfatter og illustratør.

Lindenbaum har skrevet og illustrert egne bildebøker for barn og tegnet i blant andre Moni Nilsson-Brännströms populære barnebøker om Tsatsiki. Flere av bøkene er oversatt til norsk. Lindenbaum er medlem av Svenska barnboksakademien.

Bibliografi (utvalg)Rediger

Bildebøker med egen tekstRediger

  • 1990: Else-Marie och småpapporna (på norsk Else-Marie og de små pappaene 1991)
  • 1991: Boken om Bodil (på norsk 1992)
  • 1994: Min! – om viktiga saker inne
  • 1995: Ha den! – om mammas och pappas saker
  • 1996: Britten och prins Benny
  • 1997: Starke Arvid
  • 1998: Glossas café
  • 2000: Gittan och gråvargarna (på norsk Gitte og gråulvene 2001)
  • 2001: Gittan och fårskallarna (på norsk Gitte og sydensauene 2003)
  • 2003: Gittan och älgbrorsorna (på norsk Gitte og elgbrødrene 2006)
  • 2004: Säjer hunden? – en djurljudbok (Hva sier dyrene? på norsk samme år)
  • 2005: När Åkes mamma glömde bort (på norsk Da Åkes mamma glemte alt 2006)
  • 2006: Lill-Zlatan och morbror raring
  • 2007: Kenta och barbisarna
  • 2009: Siv sover vilse

Priser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b web.archive.org
  2. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb122454498; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 122454498.
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. juli 2012. Besøkt 21. mars 2012. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.