Sophie Elise

norsk forretningsdrivende og tidligere blogger

Sofie Steen Isachsen (født 1994), kjent som Sophie Elise, er en norsk forretningsdrivende influenser og tidligere blogger. Hun har gitt ut tre selvbiografiske bøker samt fem sanger. Isachsen driver varemerkene Glöd og The Shade.[2]

Sophie Elise
Sophie Elise i juli 2015
FødtElise Steen Isachsen
18. des. 1994[1]Rediger på Wikidata (29 år)
Harstad (Troms)
BeskjeftigelseBlogger, modell, influenser, forfatter, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserVixen Influencer Awards (2015)
Vixen Influencer Awards (2019)

Isachsens liv ble fulgt i dokusåpen Bloggerne (2014–2016; 2021) på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo. Hun fikk senere egne serier på kanalen; Sophie Elises verden (2018–2020) og Sophie Elise tester Norge (2019).[3][4] Isachsen vikarierte for Marte Bratberg som programleder i God kveld Norge (2021–2022) sammen med Niklas Baarli.[5] Hun deltok på den sjette sesongen av Farmen kjendis i 2021 hvor hun endte på 6.-plass i finaleuken.[6]

Hun ga ut singelen «Lionheart» i 2014. Den lå én uke som nummer 12 på VG-lista og nådde platinastatus.[7] Isachsen ble tildelt prisene «Årets blogger» og «Folkets favoritt» i Vixen Blog Awards 2015.[8] Samme år ble hun kåret som «Mektigste kvinne i norske medier» av nettstedet Medier24.[9] Hun ble tildelt prisen «Årets business» i Vixen Influencer Awards 2019.[10]

Liv og virke rediger

Karriere rediger

Isachsen livnærte seg i mange år av sin blogg, som dreier seg om henne som person, hennes hverdag, sminketips, klær og tilbehør. I tillegg tok hun opp samfunns- og miljømessige spørsmål.[11][12] Isachsen har blogget om hvordan hun har endret på bryster, bakende, underliv, nese, lepper, hudfarge, hårfarge, hårlinje og mer.[13] I januar 2020 kunngjorde Isachsen at hun skulle slutte å blogge.[14]

Karakteren til bloggeren Sophie Elise Isachsen i tegneseriestripa Nobelkomiteen ble tilbudt jobb (i Den Norske Nobelkomite).[15]

Hun driver virksomheten gjennom selskapet Sophie Elise AS som ble stiftet 6. januar 2016. Isachsen er styreleder og daglig leder. Selskapet har hatt en omsetning i perioden 2016–2018 på 3,6, 4,8 og 4,2 millioner kroner. I samme periode er utbyttet på 2,1, 1,2 og 3,5 millioner.[16]

De siste årene har Isachsen drevet forretning med sitt selvbrunings, kosmetikk og -hudpleiemerke «Glöd», solbrillemerket «The Shade», egen bokklubb «Litt Sophie» i samarbeid med Strawberry Publishing, og de to strikkekolleksjonene «Skappel X Sophie Elise» i samarbeid med Skappelstrikk. I tillegg har hun forfattet og gitt ut tre selvbiografiske bøker på Cappelen og Pilar Forlag.

Podcast rediger

Isachsen har også drevet flere podcaster med sin tidligere venninne Fetisha Williams. Først Status i 2019, og deretter de to podcastene Sophie Elise & Fetisha (NRK, 2022-2023 og Acast, 2023). I tillegg har Isachsen gjestet uttallige podcaster som Big Five, Sommer i P2, The Kåss Furuseths, 730, Snakk om sex med Kaveh Rashidi, Ida med hjertet i hånden, G-punktet, Kontoret, Må på behandling og Topp 3 med Mads & Rasmus.

Kontroverser rediger

Firmaet Sophie Elise AS ble tildelt prisen Gullbarbie av Press – Redd Barna Ungdom i februar 2021 for sitt «unødvendige fokuset på seksualisering og kropp i reklameinnhold». Lederen i organisasjonen, Lea Mariero, mente at dette hadde vært skadelig for barn og unges psykiske helse.[17]

Isachsen publiserte i februar 2023 et Instagram-bilde hvor hun poserte sammen med Nora Haukland;[18] sistnevnte holdt en liten pose med hvitt pulver. Kringkastingsrådet mottok i den forbindelse over 4 000 klager på NRKs podkast-samarbeid med Sophie Elise,[19] og ble et tema på Debatten i episoden «Vil fjerne Sophie Elise fra NRK». Samarbeidet ble avsluttet i mars 2023.[20]

Isachsen uttalte seg for første gang 26. juni 2023 om det nevnte Instagram-bildet i «Sommer i P2» på NRK.[21]

Politiske syn rediger

Etter å ha vært innlagt på rehabilitering for avhengighet i 2022 uttrykket hun på Instagram støtte til rusreformen foreslått av Erna Solbergs regjering.[22] Isachsen opplyste at hun stemte på Venstre i kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023, grunnet engasjement for «dyrevern, miljø og nestekjærlighet».[23]

 Jeg tror det å søke hjelp og få det bedre vil bli mye lettere om vi får på plass en rusreform. Flytte ressurser fra politiet til helsevern. Det vil gjøre vårt samfunn og enkeltmenneske bedre. Nå brenner jeg virkelig for en rusreform i landet vårt. Fy faen hvilken endring det hadde gjort. 

Isachsen, 2. oktober 2022

Privatliv rediger

I november 2023 annonserte Isachsen at hun var gravid, med termin i april 2024.[24]

Priser og utmerkelser rediger

År Utmerkelse Kategori Resultat Ref.
2015 Vixen Blog Awards Årets blogger Vant [8]
Folkets favoritt Vant
Medie-Norges 50 mektigste personer Mektigste kvinne Vant [9]
2019 Vixen Influencer Awards Årets business Vant [10]

Filmografi rediger

Utdrag over deltakelser i ulike TV-programmer:

År Tittel Kanal Merknader
2014–2016; 2021 Bloggerne TV 2 Livsstil Hovedrolle, sesong 1–5; 14–15
2014 Tusvik & Tønne talkshow TV 2 Direkte Programleder
2016 Folkeopplysningen NRK1 Gjest i sesong 3 med Erlend Elias
2018–2020 Sophie Elises verden TV 2 Livsstil Hovedrolle, tre sesonger
2018 Skal vi danse TV 2 Direkte Deltaker, sesong 14
2019 Sophie Elise tester Norge TV 2 Sumo Hovedrolle, én sesong
2020 Drømmehytta TV 2 Direkte Deltaker, sesong 1
2021–2022 God kveld Norge TV 2 Play Programleder (vikar i ett år)
2022 Farmen kjendis TV 2 Direkte Deltaker, sesong 6
2023– Girls of Oslo Amazon Prime Video Hovedrolle

Diskografi rediger

Singler rediger

  • 2014 «Lionheart»
  • 2015 «Love Like That»
  • 2017 «All Your Friends»
  • 2018 «In My Head»
  • 2018 «Next Summer»

Bibliografi rediger

  • Isachsen, Sophie Elise (2016) Forbilde, Cappelen Damm ISBN 9788202511678
  • Isachsen, Sophie Elise (2018) Elsk meg, Cappelen Damm ISBN 9788202559076
  • Isachsen, Sophie Elise (2020) Ting jeg har lært, Strawberry Publishing ISBN 9788284190167
  • Isachsen, Sophie Elise (2022) Boken om din fremtid - skriv livet du ønsker deg med manifestasjonen, Bonnier Norsk Forlag ISBN 9788234708824

Referanser rediger

  1. ^ Nettavisen, «Rekord for Sophie Elise : - Bevis på at man har jobbet hardt», utgitt 25. juli 21[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Dalgaard, Pernille Klund (13. juli 2022). «Millionutbytte for Sophie Elise». E24 (norsk). Besøkt 22. februar 2023. «Sophie Elise har hittil gitt ut tre bøker, startet kosmetikkmerket Glöd og nylig lanserte hun solbrillemerket, The Shade. Til E24s Sommerprat uttalte hun at hun vil utvide forretningsvirksomheten og med tiden starte flere selskap.» 
  3. ^ Habbestad, Mariann (7. desember 2020). «Sophie Elise gjør comeback i Bloggerne: – Jeg har fortsatt mye jeg ønsker å dele». TV 2 (norsk). Besøkt 22. februar 2023. 
  4. ^ «Sophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo». ABC Nyheter (norsk). Norsk Telegrambyrå. 24. august 2019. Besøkt 22. februar 2023. 
  5. ^ Arnesen, Kristoffer (3. september 2021). «Sophie Elise blir ny God kveld Norge-programleder». TV 2 (norsk). Besøkt 22. februar 2023. «I ett år fremover blir hun nå Niklas Baarli sin programledermakker mens Marte Bratberg er ute i mammaperm.» 
  6. ^ Kristiansen, Anita (6. november 2022). «Om utroskapen: – Enorm sorg». KK (norsk). Besøkt 22. februar 2023. «Isachsen røk ut av TV 2-konkurransen to dager før finalen. Mens hun ventet på et hotell, skal hun ha tatt kontakt med ekskjæresten.» 
  7. ^ Winterkjær, Ståle (28. mars 2015). «Bloggeren er klar for å toppe hitlistene med sin nye singel». TV 2 (norsk). Besøkt 23. februar 2023. «Sophie Elise sin første singel «Lionheart» solgte til platina i Norge og hun innrømmer at det ikke har vært lett å komme med en oppfølger.» 
  8. ^ a b Elnan, Cathrine; Sommer, Petter (15. januar 2016). «Sophie Elise er årets blogger». NRK (norsk). Besøkt 22. februar 2023. «Sophie Elise vant de to gjeveste prisene: Årets blogger og folkets favoritt» 
  9. ^ a b «Kåring: Sophie Elise mektigste kvinne i norske medier». Nettavisen (norsk). 28. desember 2015. Besøkt 22. februar 2023. «Ytterligere åtte menn følger de to før første kvinne dukker opp. Med 11. plass i kåringen, er blogger Sophie Elise Isachsen (21) medie-Norges mektigste kvinne, ifølge nettstedet.» 
  10. ^ a b Lerø, Magne (10. oktober 2022). «NRK svekker sin posisjon med rikinger og Sophie Elise». Dagens perspektiv (norsk). Besøkt 22. februar 2023. «Sophie Elise Isachsen vant Årets business under VIXEN Awards 2019» 
  11. ^ «- Jeg kommer alltid til å være rosablogger» Arkivert 27. januar 2016 hos Wayback Machine., Dagbladet 5. desember 2015
  12. ^ «Har Sophie Elise egentlig forandret seg? (Sophie & Joakim)» YouTube. 22.desember 2015.
  13. ^ "Sitatsamling for Sophie Elise på Wikiquote"
  14. ^ «Sophie Elise slutter å blogge». www.vg.no. Besøkt 20. januar 2020. 
  15. ^ Andreas Iversen og Anders Bortne (10. mai 2016). «En snever lesning». Klassekampen, s. 22
  16. ^ Resultatregnskap, besøkt 4. januar 2020
  17. ^ «Sophie Elise AS vinner årets Gullbarbie». Press (norsk). 10. februar 2021. Besøkt 23. februar 2023. «– Barn og unge har gjennom stemmene de har avgitt i årets kampanje sagt tydelig ifra om at det unødvendige fokuset på seksualisering og kropp i reklameinnhold fra Sophie Elise AS de siste årene har vært skadelig for barn og unges psykiske helse, sier Lea Mariero, leder i Press – Redd Barna Ungdom.» 
  18. ^ Lilleås, Heidi Schei (17. februar 2023). «Sophie Elise-snop havnet i butikkhyllene likevel». Nettavisen (norsk). Besøkt 23. februar 2023. «Det har stormet rundt Sophie Elise etter at hun søndag postet det famøse bildet med venninnen Nora Haukland, som holdt en pose med hvitt pulver i hånden.» 
  19. ^ Spigseth, Reidar (21. februar 2023). «Ny klagerekord i K-rådet for NRK og Sophie Elise». Dagsavisen (norsk). Besøkt 23. februar 2023. «Kringkastingsrådet har mottatt over 3500 klager på NRK og influenserkjendis Sophie Elise så langt. Det er flere klager enn det K-rådet mottok i hele fjor.» 
  20. ^ Jacobsen, Julie Solvin; Solheim, Eric Kjerstad; Tommelstad, Bjørnar; Støre, Maria (2. mars 2023). «Sophie Elise Isachsen og Fetisha sier de har avsluttet samarbeidet med NRK». VG (norsk). Besøkt 2. mars 2023. «Kringkastingsrådet har mottatt over 4000 klager, og NRK-samarbeidet har blant annet vært tema på «Debatten». Der sa NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen at de skulle diskutere samarbeidet.» 
  21. ^ Lillelien, Rikke (26. juni 2023). «Sophie Elise om tiden etter Instagram-bråket: – Mitt faktiske rehab». NRK. Besøkt 29. juni 2023. 
  22. ^ Tørmoen, Anna (2. oktober 2022). «Sophie Elise vil ha rusreform: – Vil gjøre vårt samfunn og enkeltmennesket bedre». VG (norsk). Besøkt 2. oktober 2022. «Etter å ha åpnet seg om at hun var innlagt på rehabilitering for rus, engasjerer Sophie Elise Isachsen (27) seg for å få en rusreform i Norge.» 
  23. ^ Løland, Tuva Mathilde (11. september 2023). «Sophie Elise avslører: Dette stemmer hun». Nettavisen (norsk). Besøkt 1. desember 2023. «Noen uker før valgkampen ble for alvor satt i gang snakket Nettavisen med Isachsen om årets valg. Allerede da hadde hun klare tanker om at hun skulle stemme Venstre, men hun snuste også på MDG.» 
  24. ^ Christiansen, Siri B.; Brækstad, Preben (14. november 2023). «Sophie Elise bekrefter graviditet: − Dette er virkelig det største som har skjedd meg». VG. Besøkt 17. november 2023. 

Eksterne lenker rediger

  Wikiquote: Sophie Elise – sitater