Poul Bang

Poul Bang
FødtPoul Boas Bang
17. februar 1905Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Død6. juli 1967Rediger på Wikidata (62 år)
SalzburgRediger på Wikidata
Gravlagt Bispebjerg KirkegårdRediger på Wikidata
Ektefelle Annelise Reenberg (1967–)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, filmprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata

Poul Boas Bang (født 17. februar 1905 i København, død 6. juli 1967 i Salzburg) var en dansk filminstruktør, produsent og lydtekniker.

Han var sønn av prokurist Camillo Cavour Bang (1861-1949) og Augusta Pouline Boas (1868-1919). Hans fem år eldre bror, Peter Boas Bang var grunnlegger av, og medeier i Bang & Olufsen hvor deres far i en periode var styreformann. Poul Bang var utdannet som ingeniør og begynte i 1932 som tonemester hos Fotorama. Han arbeidet senere hos Palladium og ASA Film før han ble produksjonsleder, instruktør og direktør ved Saga Studio. Han var dessuten lærer ved filmskolen.

Poul Bang giftet seg 21. juni 1930 med Ebba Charlotte Valeur (1907-65). Sammen fikk de fire barn.

På Saga Studio møtte han i 1943 den unge fotograf Annelise Reenberg som ble hans andre ektefelle. De ble gift den 10. mai 1967.

Poul Bang er begravet på Bispebjerg Kirkegård.

FilmografiRediger

  • Moster fra Mols – 1943
  • Kriminalassistent Bloch – 1943
  • En ny dag gryer – 1945
  • Historien om Hjortholm – 1950
  • Rekrut 67 Petersen – 1952
  • Ved Kongelunden – 1953
  • I kongens klær – 1954
  • Det var på Rundetårn – 1955
  • Færgekroen – 1956
  • Tag til marked i Fjordby – 1957
  • Charles' tante – 1959
  • Reptilicus – 1961
  • Støv på hjernen – 1961
  • Det støver stadig – 1962
  • Støv for alle pengene – 1963

Eksterne lenkerRediger