Olav Garvik

Olav Garvik
Født21. mars 1944
Ogna, Norge
Beskjeftigelse Journalist
Parti Venstre
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Olav Johannes Garvik (født 21. mars 1944Ogna) er en tidligere norsk journalist.

Han er cand.mag. med norsk, historie og samfunnskunnskap fra Universitetet i Bergen. Han var journalist i Bergens Tidende fra 1969, sjefredaktør i Porsgrunns Dagblad fra 1979, redaksjonssekretær og leder av politisk avdeling i Bergens Tidende 1984–1995 og igjen journalist i Bergens Tidende 1995–2009. Han har også vært lederskribent og gruppeleder i sistnevnte avis.[1] Garvik har forøvrig skrevet politiske biografier og bøker om både Kristelig Folkeparti, Høyre og Venstre. Han er fagansvarlig i Store norske leksikon fra 2013.[trenger referanse] Han har vært fast spaltist i bladet Vi over 60 fra 2012.

Garvik var politisk aktiv i Venstre i 1960-årene og var formann i Studentvenstrelaget i Bergen i 1966, formann i Norges Liberale Studentforbund 1967–1968, medlem av Unge Venstres landsstyre 1967–1968 og formann i Studentersamfunnet i Bergen i 1968. Formann i Bergens Tidendes bedriftsutvalg (senere AMU) 1974-75. Initiativtaker til Møllendal Vel 2009.[2] Styreleder i Presseveteranene i Hordaland 2018-19. Han ble tildelt Bergen Journalistlags hederspris i 2011.[trenger referanse]

BibliografiRediger

  • 1982Da Venstre sprakk
  • 1983Kristelig Folkeparti mellom tro og makt
  • 1984Gusten, Harryen og de andre
  • 1984 – Per Borten. Omdiskutert og avholdt, medforfatter'
  • 1992Henrik Ameln : Mennesket bak replikkene
  • 1999Ballen, banen og bygda. Brusand Idrettslag gjennom 80 år
  • 2001Wollert Konow : Statsminister og stril
  • 2003Bent Røiseland : Statsministeren vi ikke fikk, medforfatter
  • 2008 – Vestavinden. Festskrift til Kjartan Rødlands 70-års dag, medforfatter
  • 2009 – Det politiske mennesket, medforfatter
  • 2010Sponheim uautorisert, medforfatter
  • 2010Gebiss til fryd og forargelse
  • 2011Gründer i grov sjø. Historia om Magnus Stangeland
  • 2013 – Basketak. Grete Knudsens erindringer. Medforfatter.
  • 2014 - Frank Aarebrot: 200 år på 200 sider. Medforfatter
  • 2015 - Frank Aarebrot: Krigen på 200 sider. Medforfatter
  • 2016 - Frank Aarebrot: USA på 200 sider. Medforfatter

ReferanserRediger

  1. ^ «Olav Garvik (65)». Journalisten. 2009. 
  2. ^ «Olav Garvik 60 år 21. mars». NTBtekst. 27. februar 2004.