Ludwig Borchardt

Ludwig Borchardt
Ludwig borchardt.jpg
Født5. oktober 1863[1][2][3]Rediger på Wikidata
Berlin[4]Rediger på Wikidata
Død12. august 1938[1][2][3]Rediger på Wikidata (74 år)
Paris[5]Rediger på Wikidata
Gravlagt KairoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Arkitekt, kunsthistoriker, arkeolog, arkitekturhistoriker, egyptologRediger på Wikidata
Nasjonalitet Det tyske riketRediger på Wikidata

Ludwig Borchardt (født 5. oktober 1863 i Berlin, død 12. august 1938) var en tysk egyptolog og arkitekt.

Bysten av Nefertiti er det mest kjente funnet av Ludwig Borchardt

VirkeRediger

Borchardt ble i 1907 direktør for det nyopprettede Kaiserlich Deutsches Institut für Ägyptische Altertumskunde i Kairo[6], og ledet igangsatte utgravninger i Abusir (her ble Abusir papyri funnet) og seinere i Tell el-Amarna, begge for Deutsche Orient-Gesellschaft.

Bibliografi (utvalg)Rediger

  • 1897Die ägyptische Pflanzensäule
  • 1905Zur Baugeschichte de Amontepels von Karnak
  • 1908Kunstwerke aus dem Museum zu Kairo
  • 1910-13Das Garbdenkmal des Königs Sahu-Re (2 bind)
  • 1911Die Pyramiden
  • 1923Porträts der Königin Nofret-ete

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb121243642
  3. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, Ludwig Borchardt, borchardt-ludwig
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, 10. des. 2014
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 30. des. 2014
  6. ^ Herbert Ricke: «Borchardt, Ludwig.» I Neue Deutsche Biographie (NDB). Bind 2, Duncker & Humblot, Berlin 1955, ISBN 3-428-00183-4, s. 455 f. (digitalisering).

LitteraturRediger

Eksterne lenkerRediger

  Tysk Wikisource: Ludwig Borchardt – Originaltekster