Liste over verdenscupvinnere i alpint for menn

Wikimedia-listeartikkel
Alpine skiing

Liste over verdenscupvinnere i alpint for menn omfatter alle vinnere i verdenscupen i alpint fra 1967 til dags dato. Listen inneholder alle utfor-, super-G-, storslalåm-, slalåm-, kombinasjon-, parallell-konkurranser og parallell-storslalåm-konkurranser, men viser ikke lagkonkurranser.

Ingemar Stenmark (Sverige)
Marcel Hirscher (Østerrike)
Hermann Maier (Østerrike)
Alberto Tomba (Italia)
Marc Girardelli (Luxemburg)
Benjamin Raich (Østerrike)
S. Eberharter (Østerrike)
A.Pinturault (Frankrike)

VinnerstatistikkRediger

Totalt 291 alpinister fra 19 nasjoner har vunnet minst ett individuelt renn [1]. Den første vinneren, i 1967, var østerrikeren Heinrich Messner, som vant slalåmrennet i Berchtesgaden.[2] Alpinister fra nitten nasjoner fra tre kontinent har vunnet løp; Jugoslavia og Slovenia er oppført separat, men regnes som én nasjon; også Tyskland og Vest-Tyskland blir vist, men telles sammen. Den første vinneren for sitt land er uthevet i blått.

Jean-Claude Killy var den første alpinisten som vant renn i to forskjellige sesonger (1967 og 1967/1968).[3] Patrick Russel var den første til å vinne renn i tre og fire sesonger, mens Henri Duvillard ble førstemann til å vinne renn i fem forskjellige sesonger. Gustav Thöni var den første som vant renn i seks, sju og åtte forskjellige sesonger, mens Ingemar Stenmark ble den første alpinisten som vant renn i ni, ti, elleve og tolv sesonger, og er den eneste som har vunnet renn i 13 forskjellige sesonger. Han vant renn mellom 1974/1975 og 1988/1989. Stenmark er også den eneste som har vunnet renn i ti sesonger på rad (fra 1974/1975 til 1983/1984).

Jean-Claude Killy vant alle sine 18 renn over bare to sesonger, mens Günther Mader vant sine 14 renn over ni sesonger.[4] Michael von Grünigen er den høyest plasserte alpinisten som bare har vunnet i én disiplin, med sine 23 seire i storslalåm.

100 alpinister har bare vunnet ett renn. Utforrennene har hatt totalt 116 forskjellige vinnere (Manuel Osborne-Paradis ble nummer 100 i 2009), super-G har hatt 81 forskjellige vinnere, storslalåm har hatt 99 forskjellige vinnere, slalåm har hatt 108 forskjellige vinnere (Cristian Deville ble nummer 100 i 2012), kombinasjon har hatt 40 forskjellige vinnere, de parallelle øvelsene har hatt ti forskjellige vinnere og de parallelle-storslalåm øvelsene har hatt sju forskjellige vinnere.

Den yngste vinneren er Piero Gros (født 30. oktober 1954), som vant storslalåm i Val-d’Isère den 8. desember 1972 i en alder av 18 år og 39 dager.[5][6][7] Den eldste vinneren er Didier Cuche (født 16. august 1974), som var 37 år og 192 dager gammel da han vant Super-G i Crans Montana den 24. februar 2012.[8][9][10]

MilepælerRediger

Liste over verdenscupvinnereRediger

  • Disipliner innført i verdenscupen: DH, GS, SL (1967); KB, P (1975); SG (1983) [17]
  • NA - Disiplinen eksisterte ikke
  • Sesong viser hvilke(n) sesong(er) utøveren vant
  • Ved likt antall seire er listen sortert kronologisk

Sist oppdatert: 7. mars 2020

██ aktive utøvere

██ første utøver som vant for sin nasjon

Nr Utøver Nasjon Sesong(er) Seire Utfor Super-G Storslalåm Slalåm Kombinasjon Parallell Parallell-storslalåm
1 Stenmark, IngemarIngemar Stenmark   Sverige 1975–1989 86 - - 46 40 - - NA
2 Hirscher, MarcelMarcel Hirscher   Østerrike 2010–2019 67 - 1 31 32 - 2 1
3 Maier, HermannHermann Maier   Østerrike 1997–2009 54 15 24 14 - 1 - NA
4 Tomba, AlbertoAlberto Tomba   Italia 1988–1998 50 - - 15 35 - - NA
5 Girardelli, MarcMarc Girardelli   Luxembourg 1983–1996 46 3 9 7 16 11 - NA
6 Zurbriggen, PirminPirmin Zurbriggen   Sveits 1982–1990 40 10 10 7 2 11 - NA
7 Raich, BenjaminBenjamin Raich   Østerrike 1999–2012 36 - 1 14 14 7 - NA
Svindal, Aksel LundAksel Lund Svindal   Norge 2006–2019 36 14 17 4 - 1 - -
9 Miller, BodeBode Miller   USA 2002–2012 33 8 5 9 5 6 - -
10 Eberharter, StephanStephan Eberharter   Østerrike 1998–2004 29 18 6 5 - - - NA
Pinturault, AlexisAlexis Pinturault   Frankrike 2012–2020 29 - 1 14 3 10 1 -
12 Mahre, PhilPhil Mahre   USA 1977–1983 27 - - 7 9 11 - NA
13 Klammer, FranzFranz Klammer   Østerrike 1974–1984 26 25 - - - 1 - NA
Kostelić, IvicaIvica Kostelić   Kroatia 2002–2013 26 - 1 - 15 9 1 -
15 Ligety, TedTed Ligety   USA 2006–2016 25 - - 24 - 1 - -
16 Thöni, GustavGustav Thöni   Italia 1970–1977 24 - NA 11 8 4 1 NA
Müller, PeterPeter Müller   Sveits 1979–1989 24 19 2 - - 3 - NA
18 von Grünigen, MichaelMichael von Grünigen   Sveits 1993–2003 23 - - 23 - - - NA
Jansrud, KjetilKjetil Jansrud   Norge 2012–2020 23 8 13 - - 1 - 1
20 Aamodt, Kjetil AndréKjetil André Aamodt   Norge 1992–2003 21 1 5 6 1 8 - NA
Cuche, DidierDidier Cuche   Sveits 1998–2012 21 12 6 3 - - - NA
Kristoffersen, HenrikHenrik Kristoffersen   Norge 2014–2020 21 - - 4 17 - - -
23 Walchhofer, MichaelMichael Walchhofer   Østerrike 2003–2011 19 14 3 - - 2 - NA
24 Killy, Jean-ClaudeJean-Claude Killy   Frankrike 1967–1968 18 6 NA 7 5 - - NA
Kjus, LasseLasse Kjus   Norge 1994–2005 18 10 2 2 - 4 - NA
Paris, DominikDominik Paris   Italia 2013–2020 18 14 4 - - - - -
27 Heinzer, FranzFranz Heinzer   Sveits 1983–1993 17 15 - - - 2 - NA
28 Augert, Jean-NoëlJean-Noël Augert   Frankrike 1969–1973 15 - NA 2 13 NA NA NA
Matt, MarioMario Matt   Østerrike 2000–2014 15 - - - 14 1 - NA
30 Wenzel, AndreasAndreas Wenzel   Liechtenstein 1978–1985 14 - 1 3 4 6 - NA
Mader, GüntherGünther Mader   Østerrike 1986–1996 14 1 6 2 1 4 - NA
Palander, KalleKalle Palander   Finland 2003–2008 14 - - 4 10 - - NA
33 Russel, PatrickPatrick Russel   Frankrike 1968–1971 13 - NA 4 9 NA - NA
Ghedina, KristianKristian Ghedina   Italia 1990–2002 13 12 1 - - - - NA
Reichelt, HannesHannes Reichelt   Østerrike 2006–2017 13 6 6 1 - - - -
Neureuther, FelixFelix Neureuther   Tyskland 2010–2018 13 - - 1 11 - 1 -
Feuz, BeatBeat Feuz   Sveits 2011–2020 13 10 3 - - - - -
38 Schranz, KarlKarl Schranz   Østerrike 1969–1972 12 8 - 4 - - - NA
Gros, PieroPiero Gros   Italia 1973–1975 12 - - 7 5 - - NA
Alphand, LucLuc Alphand   Frankrike 1995–1997 12 10 2 - - - - NA
Rahlves, DaronDaron Rahlves   USA 2000–2006 12 9 3 - - - - NA
42 Rocca, GiorgioGiorgio Rocca   Italia 2003–2006 11 - - - 11 - - NA
Janka, CarloCarlo Janka   Sveits 2009–2016 11 3 1 4 - 3 - -
44 Russi, BernhardBernhard Russi   Sveits 1970–1977 10 9 - 1 - - - NA
Höflehner, HelmutHelmut Höflehner   Østerrike 1983–1990 10 10 - - - - - NA
Stangassinger, ThomasThomas Stangassinger   Østerrike 1990–1999 10 - - - 10 - - NA
47 Mahre, SteveSteve Mahre   USA 1978–1983 9 - - 2 6 1 - NA
Wasmeier, MarkusMarkus Wasmeier   Vest-Tyskland 1986–1992 9 2 6 - - 1 - NA
Sykora, ThomasThomas Sykora   Østerrike 1996–1998 9 - - - 9 - - NA
Furuseth, Ole KristianOle Kristian Furuseth   Norge 1989–2000 9 - - 3 6 - - NA
Strobl, FritzFritz Strobl   Østerrike 1997–2006 9 7 2 - - - - NA
Herbst, ReinfriedReinfried Herbst   Østerrike 2006–2010 9 - - - 9 - - -
Grange, Jean-BaptisteJean-Baptiste Grange   Frankrike 2008–2011 9 - - - 8 1 - -
Mayer, MatthiasMatthias Mayer   Østerrike 2014–2020 9 5 3 - - 1 - -
55 Collombin, RolandRoland Collombin   Sveits 1973–1974 8 8 - - - - - NA
Podborski, SteveSteve Podborski   Canada 1979–1984 8 8 - - - - - NA
Wirnsberger, PeterPeter Wirnsberger   Østerrike 1979–1986 8 8 - - - - - NA
Križaj, BojanBojan Križaj   Jugoslavia 1980–1987 8 - - - 8 - - NA
Nierlich, RudolfRudolf Nierlich   Østerrike 1988–1991 8 - - 3 5 - - NA
Mahrer, DanielDaniel Mahrer   Sveits 1985–1993 8 7 1 - - - - NA
Schifferer, AndreasAndreas Schifferer   Østerrike 1997–2000 8 7 1 - - - - NA
Myhrer, AndréAndré Myhrer   Sverige 2007–2018 8 - - - 7 - 1 -
62 Gaspoz, JoëlJoël Gaspoz   Sveits 1982–1987 7 - - 6 1 - - NA
Bittner, ArminArmin Bittner   Vest-Tyskland 1987–1990 7 - - - 7 - - NA
Accola, PaulPaul Accola   Sveits 1992 7 - 2 1 1 3 - NA
Skårdal, AtleAtle Skårdal   Norge 1990–1996 7 6 1 - - - - NA
Jagge, Finn ChristianFinn Christian Jagge   Norge 1992–2000 7 - - - 7 - - NA
Strobl, JosefJosef Strobl   Østerrike 1995–2000 7 3 2 1 - - 1 NA
Mayer, ChristianChristian Mayer   Østerrike 1994–2000 7 - 1 6 - - - NA
Nyberg, FredrikFredrik Nyberg   Sverige 1990–2002 7 - 1 6 - - - NA
Knauß, HansHans Knauß   Østerrike 1996–2003 7 1 3 3 - - - NA
Blardone, MassimilianoMassimiliano Blardone   Italia 2005–2012 7 - - 7 - - - -
73 Duvillard, HenriHenri Duvillard   Frankrike 1969–1973 6 3 - 2 1 - - NA
Hinterseer, HansiHansi Hinterseer   Østerrike 1973–1977 6 - - 3 3 - - NA
Neureuther, ChristianChristian Neureuther   Vest-Tyskland 1973–1979 6 - - - 6 - - NA
Weirather, HartiHarti Weirather   Østerrike 1981–1983 6 6 - - - - - NA
Lüscher, PeterPeter Lüscher   Sveits 1979–1983 6 1 1 - 1 3 - NA
Enn, HansHans Enn   Østerrike 1980–1985 6 - 1 5 - - - NA
Trinkl, HannesHannes Trinkl   Østerrike 1994–2002 6 5 1 - - - - MA
Kröll, KlausKlaus Kröll   Østerrike 2009–2012 6 4 2 - - - - -
Innerhofer, ChristofChristof Innerhofer   Italia 2009–2013 6 4 1 - - 1 - -
Kriechmayr, VincentVincent Kriechmayr   Østerrike 2018–2020 6 2 4 - - - - -
Noël, ClémentClément Noël   Frankrike 2019–2020 6 - - - 6 - - -
84 Giovanoli, DumengDumeng Giovanoli   Sveits 1968–1970 5 - - 3 2 - - NA
Penz, AlainAlain Penz   Frankrike 1969–1970 5 - - 1 4 - - NA
Bruggmann, EdmundEdmund Bruggmann   Sveits 1968–1972 5 - - 4 1 - - NA
Heidegger, KlausKlaus Heidegger   Østerrike 1977–1978 5 - - 2 3 - - NA
Walcher, JosefJosef Walcher   Østerrike 1977–1979 5 5 - - - - - NA
Håker, ErikErik Håker   Norge 1972–1979 5 1 - 4 - - - NA
Read, KenKen Read   Canada 1976–1980 5 5 - - - - - NA
Plank, HerbertHerbert Plank   Italia 1974–1980 5 5 - - - - - NA
Petrovič, RokRok Petrovič   Jugoslavia 1986 5 - - - 5 - - NA
Steiner, AntonAnton Steiner   Østerrike 1979–1986 5 2 - - - 3 - NA
Alpiger, KarlKarl Alpiger   Sveits 1985–1989 5 5 - - - - - NA
Fogdö, ThomasThomas Fogdö   Sverige 1991–1993 5 - - - 5 - - NA
Schönfelder, RainerRainer Schönfelder   Østerrike 2000–2004 5 - - - 5 - - NA
Gruber, ChristophChristoph Gruber   Østerrike 2001–2008 5 - 4 1 - - - NA
Défago, DidierDidier Défago   Sveits 2003–2014 5 3 2 - - - - NA
Guay, ErikErik Guay   Canada 2007–2014 5 3 2 - - - - -
Dreßen, ThomasThomas Dreßen   Tyskland 2018–2020 5 5 - - - - - -
101 Tritscher, ReinhardReinhard Tritscher   Østerrike 1969–1973 4 1 - 2 1 - - NA
Tresch, WalterWalter Tresch   Sveits 1971–1977 4 1 - - - 3 - NA
Hemmi, HeiniHeini Hemmi   Sveits 1976–1977 4 - - 4 - - - NA
Zhirov, AleksandrAleksandr Zhirov   Sovjetunionen 1981 4 - - 3 1 - - NA
Frommelt, PaulPaul Frommelt   Liechtenstein 1979–1988 4 - - - 4 - - NA
Piccard, FranckFranck Piccard   Frankrike 1988–1994 4 1 2 1 - - - NA
Besse, WilliamWilliam Besse   Sveits 1992–1994 4 4 - - - - - NA
Assinger, ArminArmin Assinger   Østerrike 1993–1995 4 3 1 - - - - NA
Ortlieb, PatrickPatrick Ortlieb   Østerrike 1994–1996 4 3 1 - - - - NA
Grugger, JohannJohann Grugger   Østerrike 2005–2007 4 2 2 - - - - NA
Büchel, MarcoMarco Büchel   Liechtenstein 2003–2008 4 2 2 - - - - NA
Albrecht, DanielDaniel Albrecht   Sveits 2008–2009 4 - - 3 - 1 - NA
Kilde, Aleksander AamodtAleksander Aamodt Kilde   Norge 2016–2020 4 2 2 - - - - -
Yule, DanielDaniel Yule   Sveits 2019–2020 4 - - - 4 - - -
115 Nenning, GerhardGerhard Nenning   Østerrike 1968 3 3 NA - - NA NA NA
Huber, HerbertHerbert Huber   Østerrike 1967–1968 3 - - 2 1 - - NA
Cordin, KarlKarl Cordin   Østerrike 1970–1971 3 3 - - - - - NA
Ferstl, SeppSepp Ferstl   Vest-Tyskland 1977–1979 3 2 - - - 1 - NA
Resch, ErwinErwin Resch   Østerrike 1982–1984 3 3 - - - - - NA
Johnson, BillBill Johnson   USA 1984 3 3 - - - - - NA
Brooker, ToddTodd Brooker   Canada 1983–1985 3 3 - - - - - NA
Pramotton, RichardRichard Pramotton   Italia 1986–1987 3 - - 3 - - - NA
Mair, MichaelMichael Mair   Italia 1983–1988 3 2 1 - - - - NA
Hangl, MartinMartin Hangl   Sveits 1988–1989 3 - 2 1 - - - NA
Boyd, RobRob Boyd   Canada 1987–1989 3 3 - - - - - NA
Stock, LeonhardLeonhard Stock   Østerrike 1989–1993 3 3 - - - - - NA
Thorsen, Jan EinarJan Einar Thorsen   Norge 1993–1994 3 - 2 1 - - - NA
Kröll, RichardRichard Kröll   Østerrike 1990–1995 3 - 1 2 - - - NA
Tritscher, MichaelMichael Tritscher   Østerrike 1991–1996 3 - - - 3 - - NA
Kälin, UrsUrs Kälin   Sveits 1990–1996 3 - - 3 - - - NA
Locher, SteveSteve Locher   Sveits 1990–1997 3 - 1 2 - - - NA
Reiter, MarioMario Reiter   Østerrike 1995–1997 3 - - 1 2 - - NA
Košir, JureJure Košir   Slovenia 1994–1999 3 - - - 3 - - NA
Bourgeat, PierrickPierrick Bourgeat   Frankrike 1999–2001 3 - - - 3 - - NA
Kernen, BrunoBruno Kernen   Sveits 1996–2003 3 3 - - - - - NA
Dénériaz, AntoineAntoine Dénériaz   Frankrike 2003–2004 3 3 - - - - - NA
Pranger, ManfredManfred Pranger   Østerrike 2005–2009 3 - - - 3 - - NA
Nyman, StevenSteven Nyman   USA 2007–2015 3 3 - - - - - -
Heel, WernerWerner Heel   Italia 2008–2009 3 1 2 - - - - -
Streitberger, GeorgGeorg Streitberger   Østerrike 2008–2014 3 1 2 - - - - -
Osborne-Paradis, ManuelManuel Osborne-Paradis   Canada 2009–2010 3 2 1 - - - - -
Lizeroux, JulienJulien Lizeroux   Frankrike 2009–2010 3 - - - 3 - - -
Théaux, AdrienAdrien Théaux   Frankrike 2011–2016 3 3 - - - - - -
Mölgg, ManfredManfred Mölgg   Italia 2008–2017 3 - - - 3 - - -
Fill, PeterPeter Fill   Italia 2009–2017 3 2 1 - - - - -
Franz, MaxMax Franz   Østerrike 2017–2019 3 2 1 - - - - -
Zenhäusern, RamonRamon Zenhäusern   Sveits 2018–2019 3 - - - - 1 2 -
148 Périllat, GuyGuy Périllat   Frankrike 1967 2 - NA - 2 NA NA NA
Kidd, BillyBilly Kidd   USA 1968–1969 2 - - - 2 - - NA
Matt, AlfredAlfred Matt   Østerrike 1969 2 - NA - 2 NA NA NA
Bleiner, WernerWerner Bleiner   Østerrike 1968–1970 2 - - 2 - - - NA
Dätwyler, Jean-DanielJean-Daniel Dätwyler   Sveits 1969–1971 2 2 - - - - - NA
Palmer, TylerTyler Palmer   USA 1971–1972 2 - - - 2 - - NA
Thöni, RolandRoland Thöni   Italia 1972 2 - NA - 2 - - NA
Zwilling, DavidDavid Zwilling   Østerrike 1971–1973 2 - - 2 - - - NA
Radici, FaustoFausto Radici   Italia 1976–1977 2 - - - 2 - - NA
Spieß, UliUli Spieß   Østerrike 1978–1981 2 2 - - - - - NA
Bürgler, ToniToni Bürgler   Sveits 1979–1981 2 2 - - - - - NA
Cathomen, ConradinConradin Cathomen   Sveits 1983 2 2 - - - - - NA
Strand, StigStig Strand   Sverige 1983 2 - - - 2 - - NA
Räber, UrsUrs Räber   Sveits 1984 2 2 - - - - - NA
Bürgler, ThomasThomas Bürgler   Sveits 1985 2 - - 2 - - - NA
Eriksson, Lars-BörjeLars-Börje Eriksson   Sverige 1989–1990 2 - 1 1 - - - NA
Nilsson, JonasJonas Nilsson   Sverige 1986–1990 2 - - - 2 - - NA
Bianchi, PatricePatrice Bianchi   Frankrike 1992–1993 2 - - - 2 - - NA
Rasmussen, KyleKyle Rasmussen   USA 1995 2 2 - - - - - NA
Perathoner, WernerWerner Perathoner   Italia 1995–1996 2 - 2 - - - - NA
Runggaldier, PeterPeter Runggaldier   Italia 1995–1996 2 - 2 - - - - NA
Holzer, PatrickPatrick Holzer   Italia 1992–1999 2 - 1 1 - - - NA
Plaschy, DidierDidier Plaschy   Sveits 2000 2 - - - 2 - - NA
Covili, FrédéricFrédéric Covili   Frankrike 2002 2 - - 2 - - - NA
Fattori, AlessandroAlessandro Fattori   Italia 2001–2002 2 1 1 - - - - NA
Franz, WernerWerner Franz   Østerrike 2000–2005 2 1 1 - - - - NA
Grandi, ThomasThomas Grandi   Canada 2005 2 - - 2 - - - NA
Görgl, StephanStephan Görgl   Østerrike 2005 2 - 1 1 - - - NA
Vidal, Jean-PierreJean-Pierre Vidal   Frankrike 2002–2006 2 - - - 2 - - NA
Simoncelli, DavideDavide Simoncelli   Italia 2004–2006 2 - - 2 - - - NA
Larsson, MarkusMarkus Larsson   Sverige 2006–2007 2 - - - 2 - - -
Byggmark, JensJens Byggmark   Sverige 2007 2 - - - 2 - - -
Berthod, MarcMarc Berthod   Sveits 2007–2008 2 - - 1 1 - - -
Jerman, AndrejAndrej Jerman   Slovenia 2007–2010 2 2 - - - - - NA
Zurbriggen, SilvanSilvan Zurbriggen   Sveits 2009–2011 2 1 - - - 1 - NA
Hudec, JanJan Hudec   Canada 2008–2012 2 2 - - - - - -
Baumann, RomedRomed Baumann   Østerrike 2009–2012 2 - - - - 2 - -
Razzoli, GiulianoGiuliano Razzoli   Italia 2010–2011 2 - - - 2 - - -
Küng, PatrickPatrick Küng   Sveits 2014 2 1 1 - - - - -
Ganong, TravisTravis Ganong   USA 2015–2017 2 2 - - - - - -
Ferstl, JosefJosef Ferstl   Tyskland 2018–2019 2 - 2 - - - - -
Schwarz, MarcoMarco Schwarz   Østerrike 2019 2 - - - - 1 1 -
Kranjec, ŽanŽan Kranjec   Slovenia 2019–2020 2 - - 2 - - - -
191 Messner, HeinrichHeinrich Messner   Østerrike 1967 1 - NA - 1 NA NA NA
Mauduit, GeorgesGeorges Mauduit   Frankrike 1967 1 - NA 1 - NA NA NA
Orcel, BernardBernard Orcel   Frankrike 1968 1 1 NA - - NA NA NA
Sabich, SpiderSpider Sabich   USA 1968 1 - NA - 1 NA NA NA
Minsch, JosefJosef Minsch   Sveits 1969 1 1 NA - - NA NA NA
Milne, MalcolmMalcolm Milne   Australia 1970 1 1 NA - - NA NA NA
Bréchu, HenriHenri Bréchu   Frankrike 1970 1 - NA - 1 NA NA NA
Anzi, StefanoStefano Anzi   Italia 1971 1 1 NA - - NA NA NA
Rossat-Mignod, RogerRoger Rossat-Mignod   Frankrike 1972 1 - NA 1 - NA NA NA
Mattle, WernerWerner Mattle   Sveits 1972 1 - NA 1 - - - NA
Bachleda, AndrzejAndrzej Bachleda   Polen 1972 1 - NA - 1 NA NA NA
Vogler, FranzFranz Vogler   Vest-Tyskland 1972 1 1 NA - - NA NA NA
Grissmann, WernerWerner Grissmann   Østerrike 1973 1 1 NA - - - - NA
Rieger, MaxMax Rieger   Vest-Tyskland 1973 1 - NA 1 - - - NA
Cochran, BobBob Cochran   USA 1973 1 - NA 1 - NA NA NA
Berchtold, HubertHubert Berchtold   Østerrike 1974 1 - NA 1 - - - NA
Fernández Ochoa, FranciscoFrancisco Fernández Ochoa   Spania 1974 1 - NA - 1 - - NA
Vesti, WalterWalter Vesti   Sveits 1975 1 1 - - - - - NA
Pargätzi, EngelhardEngelhard Pargätzi   Sveits 1976 1 - NA 1 - - - NA
Irwin, DaveDave Irwin   Canada 1976 1 1 - - - - - NA
Bieler, FrancoFranco Bieler   Italia 1976 1 - NA 1 - - - NA
Jones, GregGreg Jones   USA 1976 1 - NA 1 - - - NA
Gensbichler, BartlBartl Gensbichler   Østerrike 1977 1 1 NA - - - - NA
Donnet, MartialMartial Donnet   Sveits 1979 1 - NA - 1 - - NA
David, LeonardoLeonardo David   Italia 1979 1 - NA - 1 - - NA
Popangelov, PetarPetar Popangelov   Bulgaria 1980 1 - - - 1 - - NA
Orlainsky, ChristianChristian Orlainsky   Østerrike 1981 1 - - 1 - - - NA
Tsyganov, ValerijValerij Tsyganov   Sovjetunionen 1981 1 1 - - - - - NA
Strel, BorisBoris Strel   Jugoslavia 1982 1 - - 1 - - - NA
Kernen, BrunoBruno Kernen   Sveits 1983 1 1 - - - - - NA
Pfaffenbichler, GerhardGerhard Pfaffenbichler   Østerrike 1983 1 1 - - - - - NA
Gruber, FranzFranz Gruber   Østerrike 1983 1 - - - 1 - - MA
Julen, MaxMax Julen   Sveits 1984 1 - - 1 - - - NA
Zoller, RobertRobert Zoller   Østerrike 1984 1 - - - 1 - - NA
Erlacher, RobertRobert Erlacher   Italia 1985 1 - - 1 - - - NA
Vion, MichelMichel Vion   Frankrike 1985 1 - - - - 1 - NA
Lee, StevenSteven Lee   Australia 1985 1 - 1 - - - - NA
Wallner, JohanJohan Wallner   Sverige 1986 1 - - - 1 - - NA
Bouvet, DidierDidier Bouvet   Frankrike 1986 1 - - - 1 - - NA
Edalini, IvanoIvano Edalini   Italia 1987 1 - - - 1 - - NA
Benedik, GregaGrega Benedik   Jugoslavia 1987 1 - - - 1 - - NA
Mayer, HelmutHelmut Mayer   Østerrike 1988 1 - - 1 - - - NA
Gstrein, BernhardBernhard Gstrein   Østerrike 1988 1 - - - 1 - - NA
Strolz, HubertHubert Strolz   Østerrike 1988 1 - - - - 1 - NA
Belczyk, FelixFelix Belczyk   Canada 1988 1 - 1 - - - - NA
Henning, NiklasNiklas Henning   Sverige 1990 1 - 1 - - - - NA
Roth, PeterPeter Roth   Tyskland 1991 1 - - - 1 - - NA
Kitt, A. J.A. J. Kitt   USA 1992 1 1 - - - - - NA
Bergamelli, SergioSergio Bergamelli   Italia 1992 1 - - 1 - - - NA
Marksten, DidrikDidrik Marksten   Norge 1992 1 - - 1 - - - NA
Tescari, FabrizioFabrizio Tescari   Italia 1993 1 - - - 1 - - NA
Duvillard, AdrienAdrien Duvillard   Frankrike 1993 1 1 - - - - - NA
Foser, MarkusMarkus Foser   Liechtenstein 1994 1 1 - - - - - NA
Podivinsky, EdEd Podivinsky   Canada 1994 1 1 - - - - - NA
Mullen, CaryCary Mullen   Canada 1994 1 1 - - - - - NA
Moe, TommyTommy Moe   USA 1994 1 - 1 - - - - NA
Vogt, AchimAchim Vogt   Liechtenstein 1995 1 - - 1 - - - NA
Miklavc, AndrejAndrej Miklavc   Slovenia 1996 1 - - - 1 - - NA
Amiez, SébastienSébastien Amiez   Frankrike 1996 1 - - - 1 - - NA
Stiansen, TomTom Stiansen   Norge 1997 1 - - - 1 - - NA
Burtin, NicolasNicolas Burtin   Frankrike 1998 1 1 - - - - - NA
Chenal, JoëlJoël Chenal   Frankrike 2000 1 - - 1 - - - NA
Weiss, AngeloAngelo Weiss   Italia 2000 1 - - - 1 - - NA
Vrhovnik, MatjažMatjaž Vrhovnik   Slovenia 2000 1 - - - 1 - - NA
Kunc, MitjaMitja Kunc   Slovenia 2000 1 - - - 1 - - NA
Schilchegger, HeinzHeinz Schilchegger   Østerrike 2001 1 - - - 1 - - NA
Buraas, Hans PetterHans Petter Buraas   Norge 2001 1 - - - 1 - - NA
Greber, ChristianChristian Greber   Østerrike 2002 1 1 - - - - - NA
Solbakken, BjarneBjarne Solbakken   Norge 2004 1 - 1 - - - - NA
Karlsen, Truls OveTruls Ove Karlsen   Norge 2004 1 - - - 1 - - NA
Rauffer, MaxMax Rauffer   Tyskland 2005 1 1 - - - - - NA
Vogl, AloisAlois Vogl   Tyskland 2005 1 - - - 1 - - NA
Kucera, JohnJohn Kucera   Canada 2007 1 - 1 - - - - -
Dalcin, Pierre-EmmanuelPierre-Emmanuel Dalcin   Frankrike 2007 1 1 - - - - - NA
Gini, MarcMarc Gini   Sveits 2008 1 - - - 1 - - -
Sullivan, MarcoMarco Sullivan   USA 2008 1 1 - - - - - -
Grünenfelder, TobiasTobias Grünenfelder   Sveits 2011 1 - 1 - - - - NA
Richard, CyprienCyprien Richard   Frankrike 2011 1 - - 1 - - - -
Schörghofer, PhilippPhilipp Schörghofer   Østerrike 2011 1 - - 1 - - - -
Viletta, SandroSandro Viletta   Sveits 2012 1 - 1 - - - - -
Deville, CristianCristian Deville   Italia 2012 1 - - - 1 - - -
Marsaglia, MatteoMatteo Marsaglia   Italia 2013 1 - 1 - - - - -
Gross, StefanoStefano Gross   Italia 2015 1 - - - 1 - - -
Hargin, MattiasMattias Hargin   Sverige 2015 1 - - - 1 - - -
Khorosjilov, AleksandrAleksandr Khorosjilov   Russland 2015 1 - - - 1 - - -
Cook, DustinDustin Cook   Canada 2015 1 - 1 - - - - -
Fanara, ThomasThomas Fanara   Frankrike 2016 1 - - 1 - - - -
Faivre, MathieuMathieu Faivre   Frankrike 2017 1 - - 1 - - - -
Sarrazin, CyprienCyprien Sarrazin   Frankrike 2017 1 - - - - - - 1
Hintermann, NielsNiels Hintermann   Sveits 2017 1 - - - - 1 - -
Straßer, LinusLinus Straßer   Tyskland 2017 1 - - - - - 1 -
Kline, BoštjanBoštjan Kline   Slovenia 2017 1 1 - - - - - -
Matt, MichaelMichael Matt   Østerrike 2017 1 - - - 1 - - -
Olsson, MattsMatts Olsson   Sverige 2018 1 - - - - - - 1
Muffat-Jeandet, VictorVictor Muffat-Jeandet   Frankrike 2018 1 - - - - 1 - -
Luitz, StefanStefan Luitz   Tyskland 2019 1 - - 1 - - - -
Odermatt, MarcoMarco Odermatt   Sveits 2020 1 - 1 - - - -
Ford, TommyTommy Ford   USA 2020 1 - - 1 - - - -
Windingstad, RasmusRasmus Windingstad   Norge 2020 1 - - - - - - 1
Meillard, LoïcLoïc Meillard   Sveits 2020 1 - - - - - - 1
Zubčić, FilipFilip Zubčić   Kroatia 2020 1 - - 1 - - - -

ReferanserRediger

  1. ^ «Alpine Ski World Cup Men's Races». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  2. ^ «FIS World Cup - Men's Slalom 05.01.1967». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  3. ^ «Her vart v-cupen oppfunnen». NRK. Besøkt 31. desember 2014. 
  4. ^ «ski-db.com». OVERALL Men's Alpine Ski World Cup. Besøkt 31. desember 2014. 
  5. ^ «Men's World Cup - Youngest on the Podium». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  6. ^ «FIS World Cup - Mens Giant Slalom 08.12.1973». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  7. ^ «Winner age». Det internasjonale skiforbundet. Arkivert fra originalen . Besøkt 31. desember 2014. 
  8. ^ «Men's World Cup - Oldest on the Podium». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  9. ^ «Cuche wins World Cup super-G». The Local. Besøkt 31. desember 2014. 
  10. ^ «WInner age». Det internasjonale skiforbundet. Arkivert fra originalen . Besøkt 31. desember 2014. 
  11. ^ «AUGERT Jean-Noel - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  12. ^ «KLAMMER Franz - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  13. ^ «STENMARK Ingemar - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  14. ^ «Cup standings top ranked and thropies per season». Det internasjonale skiforbundet. Arkivert fra originalen . Besøkt 31. desember 2014. 
  15. ^ «GIRARDELLI Marc - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  16. ^ «Alpine Skiing - Athlete: Bode MILLER». Det internasjonale skiforbundet. Arkivert fra originalen . Besøkt 31. desember 2014. 
  17. ^ «Her vart v-cupen oppfunnen». NRK. Besøkt 31. desember 2014. 

Eksterne lenkerRediger

  • FIS-ski.com - offisielle resultater for verdenscupen i alpint