Liste over norske redningsskøyter bygget i tre

Wikimedia-listeartikkel

Denne listen er for utfyllende informasjon til sidene om Redningsskøyta, Redningsselskapet og Colin Archer.

Da Redningsselskapet bestemte å bygge seilende redningsskøyter, håpet man at losene kunne utgjøre redningsvesenet ved at Redningsselskapet støttet losene økonomisk så de kunne få sikre skøyter av Archertypen, bygget i eik og med vanntett garnering (hud på innsiden av spantene) så de ble synkefrie og med jernkjøl så de ble kantrefrie. Det ble derfor først bygget tre kombinerte los- og redningsskøyter.

En komite med bl.a. Archer, hadde imidlertid før konkurransen, konkludert med at større dedikerte redningsfartøy var det beste. Dette mente også vinneren av designkonkurransen Redningsselskapet avholdt og det ble da bygget de to større redningsskøytene RS 1 COLIN ARCHER og RS 5 LIV; les mer under Redningsskøyte.

Redningsskøyter bygget i treRediger

Redningsskøytene er gruppert etter båtbyggeri og byggeår.

Seilskøyter

Konstruert av Colin Archer hvis ikke annet anført

Solgt
År Fot

Thor Martin Jenssen, Knardalstrand, Porsgrund Baadbyggeri

1889

41'

RS 3 Tordenskjold

Losskøyte av Archertypen ombygd til RS.

1905

1892

42'

RS 2 Langesund

Losskøytetegning av Archertypen.

1913

1894

47'

RS 5 Liv

Konstruert av Stephansen & modifisert av Colin Archer

1932

1901

47'

RS 16 Christiansund

1921

År Fot

Colin Archer, Larvik

1893

46'

RS 1 Colin Archer

1933

1894

38'

RS 4 Feie

Losskøyte

1905

1894 46' RS 6 Nordland Forlist 1900. Alle reddet f.1900

1895

46'

RS 8 Oscar Tybring

1937

1897

47'

RS 12 Svolvær

1938

1899

47'

RS 13 Trondheim

1934

1901

47'

RS 14 Stavanger

1939

1901

47'

RS 37 Cathrine Booth

Frelsesarméen til 1931

1938

1901

47'

RS 15 Langesund II

1938

1904

47'

RS 18 William Eger

1934

1907

47'

RS 19 Halten

Motor 1942

1949

1907

47'

RS 20 Bergen II

1940

1908

47'

RS 21 Solli

Motor 1942

1948

1909

47'

RS 22 Vardø

Motor 1942

1948

Skipsbygger Rasmus Rolfsen, Nyhavns Verft, Bergen

1895

45'

RS 7 Bergen

Konstruktør Oluf Joachim Hilmar-Forlist. Alle reddet

f.1907

1895

45'

RS 9 Stadt

Konstruktør Oluf Joachim Hilmar

1931

Carl Arnold, Christiania Baatbyggeri

1896

46'

RS 10 Christiania

1932

1897

46'

RS 11 Tromsø

1937

Brinchorst & Dekke, Bergen

1904

46'

RS 17 Christian Børs

Konstruktør Kristian Dekke

1936

Brødrene Marcussen, Gjeving, Lyngør

1910

47'

RS 23 Nordland II

Motor 1942

1948

1911 47' RS 24 Risør Forlist 1913, sporløst borte på havet. f.1913

1912

47'

RS 25 Namsos

Motor 1935

1959

1912

47'

RS 26 Bergen Kreds

Motor 1942

1948

1913

47'

RS 27 Vadsø

Motor 1942

1959

Risør Baatbyggeri, Olsen & Jebsen, Holmen, Risør

1913

47'

RS 28 Sandefjord

1934

1913

47'

RS 29 Arne Fahlstrøm

Motor 1935

1946

1914

47'

RS 30 Risør II

1937

1914

47'

RS 31 Haugesund

1938

Lindstøl & søn, Lindstøl, Risør

1920

47'

RS 32 Kragerø

Motor 1934

1960

1920

47'

RS 33 Larvik

Motor 1934

1960

1921

47'

RS 34 Kristiansand

Motor 1932

1960

Tangen verft, Tvedestrand

1924

47'

RS 35 Johan Bruusgaard

Motor 1933

1959

Motorsskøyter med støtteseil Solgt

Konstruert av Bjarne Aas hvis ikke annet anført

År Fot

K. Christensen & Co Båtbyggeri, Moen, Risør

1930

52'

RS 36 Andreas Aarø

Konstruert av Knut Christensen

1965

1933

55'

RS 39 Erik Farup

1970

1935

56'

RS 41 Christian Bugge

1967

1936

59'

RS 42 Storebrand

1969

1937

61'

RS 44 Idun

1969

1938

62'

RS 46 Thomas Fearnley

1967

1939

62'

RS 49 Willie Wilhelmsen

1972

1940

64'

RS 50 Osloskøyta

1966

1939

62'

RS 51 Fredrik Langaard

1971

Brd. Løvfald, Løfallstrand, Hardanger

1932

55'

RS 38 Biskop Hvoslef

1969

Knut Skaaluren Skipsbyggeri, Rosendal, Hardanger

1935

55'

RS 40 Frithjof Wiese

1967

Anker & Jensen, Asker

1937

61'

RS 43 Astrid Finne

Konstruktør Johan Anker

1954

Gravdals skipsbyggeri, Sunde i Sunnhordland

1937

61'

RS 45 Christian Børs II

1970

Lindstøl Skipsbyggeri, Lindstøl, Risør

1938

61'

RS 47 Ragnhild Schanche

1976

1939

62'

RS 48 Gustav B. Bull

1975

1940

62'

RS 52 Ole O. Lian

1975

Motorkryssere

Solgt

Konstruert av Rich Furuholmen

1949 78' RS 53 J. M. Johansen Standard Båtbyggeri, Drammen 1979
1951 69' RS 54 Therese Klavenes Kittelsens Båtbyggeri, Lekerøya, Risør 1978
1951 69' RS 55 Olav Østensjø jr. Ottesens Skipsbyggeri, Sagvåg, Stord 1981
1952 71' RS 56 Olav Ringdal jr. Kittelsens Båtbyggeri, Lekerøya, Risør 1983
1953 38' RS 57 Oslokjøpmannen Sigurd Sagen, Hommersåk ?

Se ogsåRediger

 LitteraturRediger

Eksterne lenkerRediger