Åpne hovedmenyen

Tor Borch Sannes

norsk journalist og forfatter
Tor Borch Sannes
Født11. mai 1940
Død22. januar 2007 (66 år)
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet Norge

Tor Sannes Borch (født 11. mai 1940, død 22. januar 2007) var en norsk journalist, maritim historiker og sakprosaforfatter fra Larvik .

Tor Borch Sannes utga flere bøker, alle med maritimt innhold, hvorav spesielt Christopher Columbus – en europeer fra Norge var sterkt omstridt innen fagmiljøene nasjonalt og internasjonalt. Borch var de siste årene gift med belgiske Jeannie Sannes Munters.

BibliografiRediger

  • 1978 – Colin Archer : skipene
  • 1979 – Colin Archer : skøytene og lystbåtene
  • 1981 – Kongeskipet Norge
  • 1984 – Båtbyggeren Colin Archer – utgitt av Norsk Maritimt Forlag
  • 1989 – Fram – utgitt av Sem & Stenersen
  • 1994 – Christopher Columbus – en europeer fra Norge – utgitt av Norsk Maritimt Forlag
  • 2011 – Fram, 2011 (revidert utgave redigert av Susan Barr)

Eksterne lenkerRediger