Liste over ordførere i Drammen

Wikimedia-listeartikkel

Liste over ordførere i Drammen viser navn, parti og funksjonsperiode for ordførere i Drammen kommune fra innføringen av formannskapslovene i 1837. Drammen har hatt 40 ordførere (inkludert fem under andre verdenskrig). Funksjonstiden var fra 1. januar til 31. desember i de angitte år, med mindre noe annet er anmerket. Fra 1995 ble kalenderåret forlatt til fordel for valgperioden, slik at den nye ordføreren tiltrer umiddelbart etter kommunevalget.

Startår Sluttår Navn Yrke Parti
1837 1837 Andreas Garman Album Kjøpmann
1838 1838 Hans Nicolai Lange Kateket
1839 1841 Jens Lauritz Astrup Sogneprest
1842 1847 Hans Nicolai Lange Kateket
1848 1848 Peter Albert Midelfart Prokurator
1849 1850 John Collett Postumus Elieson Prokurator
1851 1851 Fredrik Messel Olsen Rektor
1852 1852 John Collett Posthumus Elieson Prokurator
1853 1854 John Collett Falsen Prokurator
1855 1855 John Collett Posthumus Elieson Prokurator
1856 1857 Jacob Krog Borch Rittmester
1858 1858 John Collett Posthumus Elieson Prokurator
1859 1859 Fredrik Messel Olsen Rektor
1860 1860 Tollef Lem Ravn Byfogd
1861 1861 John Collett Falsen Prokurator
1862 1862 Johan Jørgen Schwartz Stadshauptmann
1863 1863 Tollef Lem Ravn Byfogd
1864 1866 Johan Jørgen Schwartz Stadshauptmann
1867 1868 Bernhard Aabye Broch Kjøpmann
1869 1869 Jacob Krog Borch Rittmester
1870 1871 Ole Ambrosius Rolfsen Overrettssakfører
1872 1872 (til 6. januar) Abraham Siemers Kiøsterud Skipsreder
1872 (fra 6. januar) 1872 Ole Ambrosius Rolfsen Overrettssakfører
1873 1873 Abraham Siemers Kiøsterud Skipsreder
1874 1874 Svend Adolf Solberg Kjøpmann, cand. jur.
1875 1882 Albert Emil Hangeland Dispasjør
1883 1884 Georg August Thilesen Overrettssakfører
1885 1890 Thomas Nils Emil Gamborg Politimester H
1891 1891 Thomas Cathinco Bang Ekspedisjonssjef H
1892 1894 (til 4. juni) Søren Anton Poulsson Direktør H
1894 (fra 4. juni) 1894 Thomas Cathinco Bang Ekspedisjonssjef H
1895 1896 Poul Lauritz Aass Stadshauptmand, bryggerieier H
1897 1898 Hans Hansen Kjøpmann H
1898 1901 Carl Christian August Jacob Bonnevie Stadsfysikus H
1902 1907 Hans Severin Fürst Statsadvokat H
1908 1913 Carl Otto Lund Overrettssakfører H
1914 1918 Otto Knoph Rømcke Trelasthandler, grosserer H
1919 1925 Ole Ulfert Brunbas Lied Overlege H
1926 1928 Olaf Berger Overrettssakfører H
1929 1929 Otto Ulfert Brunbas Lied Overlege H
1930 1934 Hans Olaf Nilsen Disponent H
1935 1940 Karl Gunderssen Distriktsmaterialforvalter Ap
1941 1941 Bjarne Berg Politimester NS
1942 (fra 1. januar) 1943 (til 24. mai) Odd Viig Overlærer, cand. oecon. NS
1943 (fra 24. mai) 1943 (til 29. juni) Petter Thomas Sandborg Rådmann NS
1943 (fra 29. juni) 1944 (til august) Johan Dahl Brigadefører i Arbeidstjenesten NS
1944 (fra august) 1945 (til 8. mai) Ola Norstad Disponent NS
1945 (fra 8. mai) 1957 Karl Gunderssen Distriktsmaterialforvalter Ap
1958 1963 Kornelius Ingebrigtsen Glassliper Ap
1964 1975 Hagbart Kylland Verksmester Ap
1976 1979 Erik Dalheim Dreier Ap
1980 1987 (død 23. mars) Einar Hafland Konsulent H
1987 (fra 23. mai) 1995 (til 10. oktober) Turid Wickstrand Iversen Sykepleier H
1995 (fra 10. oktober) 2003 (til 14. oktober) Lise Christoffersen Forsker Ap
2003 2019 Tore Opdal Hansen Informasjonssjef H
2019 2023 Monica Myrvold Berg Rektor Ap

KilderRediger