Åpne hovedmenyen

Liste over ordførere i Ålesund

Wikimedia-listeartikkel

Liste over ordførere i Ålesund siden formannskapslovene av 1837.[1][2] Ålesund og Borgund (inkludert Sula) kommuner ble slått sammen i 1968, Sula ble skilt ut som egen kommune i 1977.

Etter sammenslåing med Borgund i 1968
Periode Navn Parti
2015– Eva Vinje Aurdal Arbeiderpartiet
2007–2015 Bjørn Tømmerdal Høyre
1999–2007 Arve Tonning Høyre
1995–1999 Asbjørn Rutgerson Tverrpolitisk liste
1994–1995 Asbjørn Måløy Arbeiderpartiet
1990–1993 Kjell-Arne Slinning Kristelig Folkeparti
1988–1989 Leidulf Dahle Arbeiderpartiet
1980–1987 Svein Tømmerdal Høyre
1978–1979 Olav Helge Balsnes Høyre
1976–1977 Johannes Giske Kristelig Folkeparti
1968–1975 Gustav M. Flisnes Venstre/DNF

Før 1968Rediger

Ålesund ble i 1968 slått sammen med den større Borgund kommune.

Før sammenslåing med Borgund
Periode Navn Parti
1966–1967 Karsten Larsen Høyre
1959–1965 Dagfinn Flem Venstre
1956–1958 Oscar Andreas Ingebrigtsen Arbeiderpartiet
1954–1955 Paulus Giørtz Høyre
1952–1953 Ole Grebstad Venstre
1950–1951 Bjarne Fjærtoft Venstre
1948–1949 Kristian Langlo Venstre
1946–1947 Harald Kristian Thoresen Arbeiderpartiet
1945 Rasmus Theodor Berg Venstre
1941–1945 Gustav Sveen Nasjonal Samling
1940-1941 Nicolai Helseth Nasjonal Samling
1938–1940 Rasmus Theodor Berg Venstre
1937 Jon Petrus Hovde Høyre
1936 Kristoffer Bernhard Hagen Venstre
1935 Jon Petrus Hovde Høyre
1934 Harald Kristian Thoresen Arbeiderpartiet
1932–1933 Kristoffer Bernhard Hagen Venstre
1931 Rasmus Theodor Berg Venstre
1929–1930 Jacob Rørstad Venstre
1928 Kristoffer Bernhard Hagen Venstre
1926–1927 Tore Toresen Berset Venstre
1923–1925 Elias Røsvik Arbeiderpartiet
1922 Tore Toresen Berset Venstre
1920–1921 Anton L. Alvestad Arbeiderpartiet
1919 Peter Elias Karolius Sæter Venstre
1917–1918 Tore Toresen Berset Venstre
1916 Peter Elias Karolius Sæter Venstre
1914–1915 Anders N. Aarsæther
1913 Kristian Fredrik Brøgger
1911–1912 Kristian Friis Petersen Venstre
1910 Jørgen Anton Johnsen Øwre Høyre
1908–1909 Henrik Frisak Venstre
1905–1907 Johannes Aarflot d.y. Høyre
1902–1904 Henrik Frisak Venstre
1899–1901 Ivar Waldermar Brøgger Høyre
1897–1898 Anton Johan Rønneberg Venstre
1896 Joachim Holmboe Rønneberg Høyre
1892–1895 Ivar Waldemar Brøgger Høyre
1883–1891 Johannes Aarflot Høyre
1882 Joakim Andersen
1876–1881 Johannes Aarflot
1872–1875 Christian Henrichsen
1871 Leonhard Elisar Holmboe
1868–1870 Andreas Mathias Sanne
1865–1867 Jens Thuesen
1864 Johannes Aarflot
1861–1863 Andreas Mathias Sanne
1858–1860 Joakim Anderssen
1857 Christian August Bendixen
1856 Andreas Mathias Sanne
1854–1855 Christian August Bendixen
1853 Andreas Mathias Sanne
1849–1852 Anton Magnus Søeberg
1846–1848 Andreas Mathias Sanne
1845 Hans Lund Schjølberg
1844 Niels Albert Vogt Tonning
1843 Lauritz Peder Tostrup
1841–1842 Niels Albert Vogt Tonning
1840 Peder Jalles Øwre
1837–1839 Peder Tonning

Borgund før 1968Rediger

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Før sammenslåing med Ålesund
Periode Navn Parti
1966–1967
1937
1936
1935
1934
1932–1933
1926 H. M. Blomvik[3]
1923-1925 M. Kalvøy[3]
1920–1922 Hans Ratvik[3]
1914-1919 L. Nørve[3]
1896-1913 Carsten Aase[3]
1893–1895 Johan Nilsen Hoff[3]
1872–1893 Colben Aase[3]
1858 Ludvig Daae[3]
1853-1857 E. Vaagaard[3]
1846-1852 Rasmus Arnet[3]
1843-1845 Ludvig Daae[3]
1837–1843 Ferdinand A. Hagerup[3]

ReferanserRediger

  1. ^ «Tidligere ordførere». Ålesund kommune. Arkivert fra originalen 5. mars 2016. 
  2. ^ Ordførerne i Ålesund 1838–1948. Ålesund: Sunnmørspostens trykkeri. 1957. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l Ratvik, Hans (1937). Borgund kommune, 1837-1937: minneskrift. Ålesund: Kommunen.