Liste over olympiske medaljevinnere i alpine grener (kvinner)

De olympiske ringer

OL-medaljører i alpint (damer) Alpine grener for kvinner kom med på det olympiske programmet for første gang i 1936 i Garmisch-Partenkirchen.

SlalåmRediger

Medaljevinnere i slalåm damer 1948–2018  
År Gull Sølv Bronse
1948   Gretchen Frazer   Antoinette Meyer   Erika Mahringer
1952   Andrea Mead-Lawrence   Ossi Reichert   Annemarie Buchner
1956   Renée Colliard   Regina Schöpf   Jevgenija Sidorova
1960   Anne Heggtveit   Betsy Snite   Barbara Henneberger
1964   Christine Goitschel   Marielle Goitschel   Jean Saubert
1968   Marielle Goitschel   Nancy Greene   Annie Famose
1972   Barbara Cochran   Danièle Debernard   Florence Steurer
1976   Rosi Mittermaier   Claudia Giordani   Hanni Wenzel
1980   Hanni Wenzel   Christa Kinshofer   Erika Hess
1984   Paoletta Magoni   Perrine Pelen   Ursula Konzett
1988   Vreni Schneider   Mateja Svet   Christa Kinshofer-Güthlein
1992   Petra Kronberger   Annelise Coberger   Blanca Fernández Ochoa
1994   Vreni Schneider   Elfi Eder   Katja Koren
1998   Hilde Gerg   Deborah Compagnoni   Zali Steggall
2002   Janica Kostelić   Laure Pequegnot   Anja Pärson
2006   Anja Pärson   Nicole Hosp   Marlies Schild
2010   Maria Riesch   Marlies Schild   Šárka Záhrobská
2014   Mikaela Shiffrin   Marlies Schild   Kathrin Zettel
2018   Frida Hansdotter   Wendy Holdener   Katharina Gallhuber

StorslalåmRediger

Medaljevinnere i storslalåm damer 1952–2018  
År Gull Sølv Bronse
1952   Andrea Mead Lawrence   Dagmar Rom   Annemarie Buchner
1956   Ossi Reichert   Josefin Frandl   Dorothea Hochleitner
1960   Yvonne Rüegg   Penny Pitou   Giuliana Chenal-Minuzzo
1964   Marielle Goitschel   Christine Goitschel   Jean Saubert
1968   Nancy Greene   Annie Famose   Fernande Bochatay
1972   Marie-Therese Nadig   Annemarie Pröll   Wiltrud Drexel
1976   Kathy Kreiner   Rosi Mittermaier   Danièle Debernard
1980   Hanni Wenzel   Irene Epple   Perrine Pelen
1984   Debbie Armstrong   Christin Cooper   Perrine Pelen
1988   Vreni Schneider   Christa Kinshofer-Güthlein   Maria Walliser
1992   Pernilla Wiberg   Diann Roffe   Anita Wachter
1994   Deborah Compagnoni   Martina Ertl   Vreni Schneider
1998   Deborah Compagnoni   Alexandra Meissnitzer   Katja Seizinger
2002   Janica Kostelić   Anja Pärson   Sonja Nef
2006   Julia Mancuso   Tanja Poutiainen   Anna Ottosson
2010   Viktoria Rebensburg   Tina Maze   Elisabeth Görgl
2014   Tina Maze   Anna Fenninger   Viktoria Rebensburg
2018   Mikaela Shiffrin   Ragnhild Mowinckel   Federica Brignone

UtforRediger

Medaljevinnere i utfor damer 1948–2018  
År Gull Sølv Bronse
1948   Hedy Schlunegger   Trude Beiser   Resi Hammerer
1952   Trude Beiser-Jochum   Annemarie Buchner   Giuliana Minuzzo
1956   Madeleine Berthod   Frieda Dänzer   Lucille Wheeler
1960   Heidi Biebl   Penny Pitou   Traudl Hecher
1964   Christl Haas   Edith Zimmermann   Traudl Hecher
1968   Olga Pall   Isabelle Mir   Christl Haas
1972   Marie-Therese Nadig   Annemarie Pröll   Susan Corrock
1976   Rosi Mittermaier   Brigitte Totschnig   Cindy Nelson
1980   Annemarie Moser-Pröll   Hanni Wenzel   Marie-Therese Nadig
1984   Michela Figini   Maria Walliser   Olga Charvátová
1988   Marina Kiehl   Brigitte Oertli   Karen Percy
1992   Kerrin Lee-Gartner   Hilary Lindh   Veronika Wallinger
1994   Katja Seizinger   Picabo Street   Isolde Kostner
1998   Katja Seizinger   Pernilla Wiberg   Florence Masnada
2002   Carole Montillet   Isolde Kostner   Renate Götschl
2006   Michaela Dorfmeister   Martina Schild   Anja Pärson
2010   Lindsey Vonn   Julia Mancuso   Elisabeth Görgl
2014   Tina Maze
  Dominique Gisin
  Lara Gut
2018   Sofia Goggia   Ragnhild Mowinckel   Lindsey Vonn

Super-GRediger

Medaljevinnere i super-G damer 1988–2018  
År Gull Sølv Bronse
1988   Sigrid Wolf   Michela Figini   Karen Percy
1992   Deborah Compagnoni   Carole Merle   Katja Seizinger
1994   Diann Roffe   Svetlana Gladisjeva   Isolde Kostner
1998   Picabo Street   Michaela Dorfmeister   Alexandra Meissnitzer
2002   Daniela Ceccarelli   Janica Kostelić   Karen Putzer
2006   Michaela Dorfmeister   Janica Kostelić   Alexandra Meissnitzer
2010   Andrea Fischbacher   Tina Maze   Lindsey Vonn
2014   Anna Fenninger   Maria Höfl-Riesch   Nicole Hosp
2018   Ester Ledecká   Anna Veith   Tina Weirather

KombinasjonRediger

Medaljevinnere i kombinasjon damer 1936–2018  
År Gull Sølv Bronse
1936   Christl Cranz   Käthe Grasegger   Laila Schou Nilsen
1948   Trude Beiser   Gretchen Fraser   Erika Mahringer
1988   Anita Wachter   Brigitte Oertli   Maria Walliser
1992   Petra Kronberger   Anita Wachter   Florence Masnada
1994   Pernilla Wiberg   Vreni Schneider   Alenka Dovžan
1998   Katja Seizinger   Martina Ertl   Hilde Gerg
2002   Janica Kostelić   Renate Götschl   Martina Ertl
2006   Janica Kostelić   Marlies Schild   Anja Pärson
2010   Maria Riesch   Julia Mancuso   Anja Pärson
2014   Maria Höfl-Riesch   Nicole Hosp   Julia Mancuso
2018   Michelle Gisin   Mikaela Shiffrin   Wendy Holdener

MedaljefordelingRediger

Oppdatert per Vinter-OL 2018

Mestvinnende utøvereRediger

 Nr.  Utøvere    Gull       Sølv    Bronse Totalt
1.   Janica Kostelić 4 2 0 6
2.   Vreni Schneider 3 1 1 5
3.   Deborah Compagnoni 3 1 0 4
  Maria Höfl-Riesch 3 1 0 4
5.   Katja Seizinger 3 0 2 5
6.   Tina Maze 2 2 0 4
7.   Hanni Wenzel 2 1 1 4
8.   Michaela Dorfmeister 2 1 0 3
  Marielle Goitschel 2 1 0 3
  Trude Jochum-Beiser 2 1 0 3
  Rosi Mittermaier 2 1 0 3
  Mikaela Shiffrin 2 1 0 3
  Pernilla Wiberg 2 2 0 4
14.   Marie-Therese Nadig 2 0 1 3
15.   Petra Kronberger 2 0 0 2
  Andrea Mead-Lawrence 2 0 0 2
17.   Julia Mancuso 1 2 1 4
18.   Annemarie Moser-Pröll 1 2 0 3
  Anna Veith 1 2 0 3
  Anita Wachter 1 2 0 3
21.   Anja Pärson 1 1 4 6

Nasjonsvis medaljefordelingRediger

 Nr.  Land    Gull       Sølv    Bronse Totalt
1   Østerrike 13 21 18 52
2   Sveits 12 9 9 30
3   USA 11 12 6 29
4   Tyskland 10 5 6 21
5   Italia 6 3 6 15
6   Frankrike 4 8 7 19
7   Sverige 4 2 5 11
8   Kroatia 4 2 0 6
9   Canada 4 1 3 8
10   Vest-Tyskland 3 5 2 10
11   Slovenia 2 2 2 6
12   Liechtenstein 2 1 3 6
13   Tsjekkia 1 0 1 2
  Det forente Tyskland 1 0 1 2
15   Norge 0 2 1 3
16   Russland 0 1 0 1
  Finland 0 1 0 1
  Jugoslavia 0 1 0 1
  New Zealand 0 1 0 1
20   Australia 0 0 1 1
  Tsjekkoslovakia 0 0 1 1
  Sovjetunionen 0 0 1 1
  Spania 0 0 1 1

KilderRediger

Se ogsåRediger