Åpne hovedmenyen

Liste over flaggbærere for Iran under OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over flaggbærere for Iran under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Irans flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Iran under De olympiske leker
Flag of Iran.svg
Irans flagg – Flaggbærere
IOK–kode  IRI
NOK Den islamske republikken Irans nasjonale olympiske komité
Nettstedwww.olympic.ir (fa) (en)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924–1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980–1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

FlaggbærereRediger

# År Sesong Flaggbærer Sport
1 1948 Sommer Baharmast, MostafaMostafa Baharmast Offisiell delegat
2 1952 Sommer Namjoo, MahmoudMahmoud Namjoo Vektløfting
3 1956 Vinter Farzami, SimonSimon Farzami Offisiell delegat
4 1956 Sommer Namjoo, MahmoudMahmoud Namjoo Vektløfting
5 1960 Sommer Salmasi, JafarJafar Salmasi Offisiell delegat
6 1964 Vinter Meguerdounian, OvanessOvaness Meguerdounian Alpine grener
7 1964 Sommer Shahmir, NosratollahNosratollah Shahmir Offisiell delegat
8 1968 Vinter Meguerdounian, OvanessOvaness Meguerdounian Alpine grener
9 1968 Sommer Anvari, AbolfazlAbolfazl Anvari Bryting
10 1972 Vinter Meguerdounian, OvanessOvaness Meguerdounian Offisiell delegat
11 1972 Sommer Movahed, AbdollahAbdollah Movahed Bryting
12 1976 Vinter Kiashemshaki, LotfollahLotfollah Kiashemshaki Offisiell delegat
13 1976 Sommer Eskandar-Filabi, MoslemMoslem Eskandar-Filabi Bryting
14 1988 Sommer Zahedi, HassanHassan Zahedi Taekwondo
15 1992 Sommer Soleimani, AlirezaAlireza Soleimani Bryting
16 1996 Sommer Fariman, LidaLida Fariman Skyting
17 1998 Vinter Shemshaki, HassanHassan Shemshaki Alpine grener
18 2000 Sommer Khadem, Amir RezaAmir Reza Khadem Bryting
19 2002 Vinter Kalhor, BagherBagher Kalhor Alpine grener
20 2004 Sommer Miresmaeili, ArashArash Miresmaeili Judo
21 2006 Vinter Saveh-Shemshaki, AlidadAlidad Saveh-Shemshaki Alpine grener
22 2008 Sommer Hosseini, HomaHoma Hosseini Roing
23 2010 Vinter Kalhor, MarjanMarjan Kalhor Alpine grener
24 2012 Sommer Mazaheri, AliAli Mazaheri Boksing
25 2014 Vinter Saveh-Shemshaki, HosseinHossein Saveh-Shemshaki Alpine grener
26 2016 Sommer Nemati, ZahraZahra Nemati Bueskyting
27 2018 Vinter Baher, Samaneh BeiramiSamaneh Beirami Baher Langrenn

ReferanserRediger

  1. ^ «Iran». sports-reference.com. Besøkt 21. mai 2015.