Åpne hovedmenyen

Liste over automatgeværer

Wikimedia-listeartikkel
Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.

Liste over automatgeværer er en lenke liste over automatgevær.

Navn Introdusert Land Kaliber Brukere
AK-5 1985 Sverige Sverige 5,56 x 45 mm NATO Sverige
AK-47 1947 Sovjetunionen Sovjetunionen 7,62 x 39 mm Russland, mm
AK-74 1974 Sovjetunionen Sovjetunionen 5,45 x 39 mm Russland, mm
AK-101 1990-tallet Russland Russland 5,56 x 45 mm NATO Russland, mm
AK-103 1994 Russland Russland 7,62 x 39 mm Russland og Venezuela
AKM 1959 Sovjetunionen Sovjetunionen 7,62 x 39 mm Russland, mm
AN-94 1994 Sovjetunionen Sovjetunionen 5,45 x 39 mm
AO-63 1986 Sovjetunionen Sovjetunionen 5,45 x 39 mm
AR-10 1956 USA USA 7,62 x 51 mm NATO Guatemala, Sudan, Portugal, Italia, Cuba, Burma
Beretta AR70/90 1980- og 1990-tallet Italia Italia 5,56 x 45 mm NATO Italia
CETME 1950-tallet Spania Spania 5,56 x 45 mm NATO Spania
Colt Canada C7 & C8 1982 Canada Canada 5,56 x 45 mm NATO Canada, mm
ČZ 2000 1991 Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia 5,56 x 45 mm NATO Aldri i aktiv tjeneste
Daewoo K2 1984 Sør-Korea Sør-Korea 5,56 x 45 mm NATO Sør-Korea, Fiji, Peru, Nigeria
FAD assault rifle 2008 Peru Peru 5,56 x 45 mm NATO Peru
FAMAS 1978 Frankrike Frankrike 5,56 x 45 mm NATO Frankrike mm
FARA 83 1983 Argentina Argentina 5,56 x 45 mm NATO Argentina, Venezuela
FM57 rifle 1957 Sverige Sverige 6,5 x 55 mm Aldri i aktiv tjeneste
FN CAL 1966 Belgia Belgia 5,56 x 45 mm NATO Aldri i aktiv tjeneste
FN F2000 2001 Belgia Belgia 5,56 x 45 mm NATO Belgia mm
FN FAL 1953 Belgia Belgia 7,62 x 51 mm NATO Mange NATO land mm
FN FNC 1979 Belgia Belgia 5,56 x 45 mm NATO Belgia mm
FN SCAR 2007 Belgia Belgia 5,56 x 45 mm NATO USA
FX-05 Xiuhcoatl 2006 Mexico Mexico 5,56 x 45 mm NATO Mexico
Heckler & Koch G11 1980-tallet Tyskland Tyskland 4,73 x 33mm hylsesløs Aldri i aktiv tjeneste
Heckler & Koch G3 1958 Tyskland Tyskland 7,62 x 51 mm NATO Tyskland, endel NATO mm
Heckler & Koch G36 1995 Tyskland Tyskland 5,56 x 45 mm NATO Tyskland, endel NATO mm
Heckler & Koch G41 1981 Tyskland Tyskland 5,56 x 45 mm NATO Aldri i aktiv tjeneste
Heckler & Koch HK33 1960-tallet Tyskland Tyskland 5,56 x 45 mm NATO Brasil, Tyrkia, Thailand, andre
Heckler & Koch HK416 2005 Tyskland Tyskland 5,56 x 45 mm NATO Norge, Tyrkia, USA, andre
Heckler & Koch HK417 2005 Tyskland Tyskland 7,62 × 51 mm NATO Norge
Howa Type 89 1989 Japan Japan 5,56 x 45 mm NATO Japan
IMBEL MD2 1985 Brasil Brasil 5,56 x 45 mm NATO Brasil
IMI Galil 1972 Israel Israel 5,56 x 45 mm NATO Israel mm
IMI Tavor TAR-21 2002 Israel Israel 5,56 x 45 mm NATO Israel mm
INSAS rifle 1997 India India 5,56 x 45 mm NATO India, Nepal
Kbk wz. 1988 Tantal 1988 Polen Polen 5,45 x 39 mm Polen, Irak
Kbs wz. 1996 Beryl 1996 Polen Polen 5,56 x 45 mm NATO Polen
L85 1985 Storbritannia Storbritannia 5,56 × 45 mm NATO Storbritannia, Zimbabwe, Jamaica
LAPA FA-03 1970-tallet Brasil Brasil 5,56 x 45 mm NATO Aldri i aktiv tjeneste
T2 MK5 1980-tallet Australia Australia 5,56 x 45 mm NATO Aldri i aktiv tjeneste
M4 Carbine 1994 USA USA 5,56 x 45 mm NATO USA, mm
M14 1954 USA USA 7,62 x 51 mm NATO USA
M16 rifle 1961 USA USA 5,56 x 45 mm NATO USA, mm
Pindad SS1 1991 Indonesia Indonesia 5,56 x 45 mm NATO Indonesia
Pindad SS2 2006 Indonesia Indonesia 5,56 x 45 mm NATO Indonesia
QBZ-95 1997 Kina Kina 5,56 x 45 mm NATO Kina mm
R4 assault rifle 1980 Syd-Afrika Syd-Afrika 5,56 x 45 mm NATO Sør-Afrika, Haiti
Rk 62 1962 Finland Finland 7,62 x 39 mm Finland
Rk 95 TP 1990-tallet Finland Finland 7,62 x 39 mm Finland
Sa vz. 58 1958 Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia 7,62 x 39 mm Tsjekkoslovakia mm
SA80 1985 Storbritannia Storbritannia 5,56 x 45 mm NATO Storbritannia, Jamaica, Zimbabwe, Nepal
SAR-80 1980-tallet Singapore Singapore 5,56 x 45 mm NATO Singapore mm
Sako RK 95 TP 1988 Finland Finland 7,62 x 39 mm Finland
SAR-21 1999 Singapore Singapore 5,56 x 45 mm NATO Singapore mm
SIG SG 510 1957 Sveits Sveits 7,5 x 55 mm Swiss Sveits, Chile, Bolivia
SIG SG 550 1986 Sveits Sveits 5,6 mm Gw Pat 90 Sveits and others
Sterling SAR-87 1987 Storbritannia Storbritannia 5,56 × 45 mm NATO
Steyr AUG 1978 Østerrike Østerrike 5,56 x 45 mm NATO Østerrike, Australia
Stoner 63 1963 USA USA 5,56 x 45 mm NATO USA
Sturmgewehr 44 1944 Tyskland Tyskland 7,92 x 33 mm Kurz Tyskland (WWII)
StG45 1945 Tyskland Tyskland 7,92 x 33 mm Kurz Tyskland (WWII)
TKB-022PM 1962 Sovjetunionen Sovjetunionen 7,62 x 39 mm
TKB-059 1966 Sovjetunionen Sovjetunionen 7,62 x 39 mm
TKB-517 1950-tallet Sovjetunionen Sovjetunionen 7,62 x 39 mm Aldri i aktiv tjeneste
T65 assault rifle 1976 Kina Kina 5,56 x 45 mm NATO Taiwan, El Salvador, Guatemala, Haiti, Panama
T86 assault rifle 1998 Kina Kina 5,56 x 45 mm NATO Taiwan, Jordan
T91 assault rifle 2003 Kina Kina 5,56 x 45 mm NATO Taiwan, Jordan, Kuwait
Type 63 assault rifle 1970-tallet Kina Kina 7,62 x 39 mm Kina, Albania, Vietnam
Type 81 assault rifle 1980-tallet Kina Kina 7,62 x 39 mm Kina mm
Valmet RK 62 1962 Finland Finland 7,62 x 39 mm Finland
Valmet RK 62 76 1976 Finland Finland 7,62 x 39 mm, 5,56 x 45 mm NATO Finland, Indonesia, Qatar
Valmet M82 1978 Finland Finland 5,56 x 45 mm NATO Kina
Vepr 2003 Ukraina Ukraina 5,45 x 39 mm Ukraina
VHS Assault Rifle 2007 Kroatia Kroatia 5,56 x 45 mm NATO Kroatia, Kuwait, Venezuela
Z-M Weapons LR 300 USA USA 5,56 x 45 mm NATO Aldri i aktiv tjeneste
Zastava M21 2004 Serbia Serbia 5,56 x 45 mm NATO Serbia mm
Zastava M70 Jugoslavia Jugoslavia 7,62 x 39 mm Serbia mm
Zastava M77 Serbia Serbia 7,62 x 51 mm NATO Serbia mm

Se ogsåRediger