Åpne hovedmenyen

Liste over Sojuz-ferder er en oversikt over bemannede og ubemannede ferder i Sojuz-programmet fra 1967 og fremover til i dag.

Innhold

Liste over bemannede ferder i Sojuz-programmetRediger

1967-1970: De første ferdeneRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
1967
Sojuz 1 Рубин (Rubin) 23. apr 1967 23. apr 1967 Vladimir Komarov Baikonur LC1 Første bemannede Sojuz-ferd, Komarov døde under landing
1968
Sojuz 3 Аргон (Argon) 26. okt 1968 30. okt 1968 Georgi Beregovoi Baikonur LC1 Møte med det ubemannede Sojuz 2-romskipet
1969
Sojuz 4 Амур (Amur) 14. jan 1969 17. jan 1969 Opp: Vladimir Shatalov
Ned:Vladimir Shatalov, Aleksei Yeliseyev, Yevgeny Khrunov
Baikonur LC1 Møte med Sojuz 5, overføring av Yeliseyev og Khrunov ved EVA til Sojuz 4 før en landet med Sojuz 4.
Sojuz 5 Байкал (Bajkal) 15. jan 1969 18. jan 1969 Opp: Boris Volynov, Aleksei Yeliseyev, Yevgeny Khrunov
Ned:Boris Volynov
Baikonur LC1 Møte med Sojuz 4, overføring av Yeliseyev og Khrunov ved EVA til Sojuz 4 før Volynov landet alene med Sojuz 5.
Sojuz 6 Антей ("Antaeus") 11. okt 1969 16. okt 1969 Georgi Shonin, Valeri Kubasov Baikonur LC1 Mislykket forsøk på møte mellom romskipene Sojuz 6, Sojuz 7 og Sojuz 8
Sojuz 7 Буран (Buran) 12. okt 1969 17. okt 1969 Anatoli Filipchenko, Vladislav Volkov, Viktor Gorbatko Baikonur LC1 Mislykket forsøk på møte mellom romskipene Sojuz 6, Sojuz 7 og Sojuz 8
Sojuz 8 Гранит (Granitt) 13. okt 1969 18. okt 1969 Vladimir Shatalov, Aleksei Yeliseyev Baikonur LC1 Mislykket forsøk på møte mellom romskipene Sojuz 6, Sojuz 7 og Sojuz 8
1970
Sojuz 9 Сокол (Sokol) 1. jun 1970 19. jun 1970 Andrijan Nikolajev, Vitali Sevastyanov Baikonur LC1 Den lengste romferden til da

1971-1975: Saljut-romstasjonene/Forbrødring i rommetRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
1971
Sojuz 10 Granitt 23. apr 1971 25. apr 1971 Vladimir Shatalov, Aleksei Yeliseyev, Nikolai Rukavishnikov Baikonur LC1 Første besøk til romstasjonen Saljut 1, men det lyktes ikke å komme ombord.
Sojuz 11 Yantar 6. jun 1971 30. jun 1971 Vladislav Volkov, Georgi Dobrovolski, Viktor Patsayev Baikonur LC1 Første besøk inne i romstasjonen Saljut 1, alle tre i mannskapet omkom under landing.
1973
Sojuz 12 Ural 27. sep 1973 29. sep 1973 Vasili Lazarev, Oleg Makarov Baikonur LC1 Første russiske romferd etter ulykken med Sojuz 11.
Sojuz 13 Kaukasus 18. des 1973 26. des 1973 Valentin Lebedev, Pyotr Klimuk Baikonur LC1 Testferd, samt bruk av «Orion 2 Space Observatory»
1974
Sojuz 14 Gylden ørn 3. jul 1974 19. jul 1974 Yuri Artyukhin, Pavel Popovitsj Baikonur Dokking til Saljut 3 romstasjonen
Sojuz 15 Duna 26. aug 1974 28. aug 1974 Lev Demin, Gennadi Sarafanov Baikonur Mislykket dokking til Saljut 3 romstasjonen
Sojuz 16 Buran 2. des 1974 8. des 1974 Anatoli Filipchenko, Nikolai Rukavishnikov Baikonur Bemannet testferd i forkant av Apollo-Soyuz Test Project
1975
Sojuz 17 Zenit 11. jan 1975 10. feb 1975 Georgi Grechko, Aleksei Gubarev Baikonur Ferd til Saljut-4 romstasjonen
Sojuz 18a Ural 5. apr 1975 5. apr 1975 Vasili Lazarev, Oleg Makarov Baikonur Mislykket oppskyting til Saljut 4 romstasjonen. Avbrutt og landet trygt.
Sojuz 18 Kaukasus 24. mai 1975 26. jul 1975 Pyotr Klimuk, Vitali Sevastyanov Baikonur LC1 63 dagers ferd til Saljut 4 romstasjonen. Kommuniserte med romskipene involvert i Apollo-Soyuz Test Project
  Sojuz 19 Union 15. jul 1975 21. jul 1975 Aleksej Leonov‎, Valery Kubasov Baikonur LC1 Apollo-Soyuz Test Project: Dokking mellom et Apollo-romskip og et Sojuz-romskip

1976-1980: Østeuropeere i SojuzRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
1976
Sojuz 21 Bajkal 6. jul 1976 24. aug 1976 Boris Volynov, Vitali Zholobov Baikonur LC1 Ferd til romstasjonen Saljut 5.
Sojuz 22 Hauken 15. sep 1976 23. sep 1976 Valery Bykovsky, Vladimir Aksyonov Baikonur LC1 Vitenskapelig ferd
Sojuz 23 Radon 14. okt 1976 16. okt 1976 Vyacheslav Zudov, Valerij Rozjdestvenskij Baikonur LC1 Mislykket kobling til Saljut 5, ferden endte nesten i tragedie
1977
Sojuz 24 Terek 7. feb 1977 25. feb 1977 Viktor Gorbatko, Yuri Glazkov Baikonur LC1 Oppkobling til Saljut 5
Sojuz 25 Foton 9. okt 1977 11. okt 1977 Kovalyonok, Ryumin Baikonur LC1 Mislykket kobling til Saljut 6
Sojuz 26 Taimyr 10. des 1977 16. jan 1978 Opp: Romanenko, Grechko
Ned: Dzhanibekov, Makarov
Baikonur LC1 Opphold på romstasjonen Saljut 6. Første russiske EVA siden 1969.
1978
Sojuz 27 Pamir 10. jan 1978 16. mar 1978 Opp: Dzhanibekov, Makarov
Ned: Romanenko, Grechko
Baikonur LC1 2. ferd til Saljut 6
Sojuz 28 Zenith 2. mar 1978 10. mar 1978 Gubarev, Remek Baikonur LC1 3. ferd til Saljut 6. Første romfarer som ikke var fra USA og Sovjetunionen

Denne oversikten er ikke komplett

1981-1985Rediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
1981
Sojuz T-4 Baikonur 14. ekspedisjon til Saljut 6

Denne oversikten er ikke komplett

1986-1990: Første årene med MirRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
1986
Sojuz T-15 Baikonur Første eksepdisjon til Mir

Denne oversikten er ikke komplett

1991-1995: Fra Sovjet til RusslandRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
1991
Sojuz TM-12 Baikonur 12. ekspedisjon til Mir.


Denne oversikten er ikke komplett

1996-2000: De siste ferdene til MirRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
1996
Sojuz TM-23 Baikonur
Baikonur
Baikonur
Baikonur
2000
Sojuz TM-30 Jenisej 4. april 2000 16. juni 2000 Sergei Zalyotin, Alexandr Kaleri Baikonur Siste ferd til Mir

Denne oversikten er ikke komplett

2000-2005: ISS-ferdene, de første romturisteneRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
2000
  Sojuz TM-31 Uran 31. okt 2000 6. mai 2001 Opp:Gidzenko, Krikalev, Shepherd
Ned: Musabayev, Baturin, romturist Tito
Baikonur LC1 Første ferd til ISS for Sojuz:
Landing for verdens først romturist
2001
  Sojuz TM-32 28. apr 2001 31. okt 2001 Opp:Musabayev, Baturin, romturist Tito
Ned: Afanasyev, Haigneré, Kozeyev
Baikonur LC1 Forsyninger til ISS Ekspedisjon 2, verdens første romturist
  Sojuz TM-33 Derbent 21. okt 2001 5. mai 2002 Opp: Afanasyev, Haigneré, Kozeyev
Ned:Gidzenko, Vittori, romturist Shuttleworth
Baikonur LC1 Møte med ISS Ekspedisjon 3
2002
  Sojuz TM-34 Uran 25. apr 2002 10. nov 2002 Opp: Gidzenko, Vittori, romturist Shuttleworth
Ned: Zalyotin, De Winne,Lonchakov,
Baikonur LC1 17. bemannede ferd til ISS
  Sojuz TMA-1 Jenisej 30. okt 2002 4. mai 2003 Opp: Zalyotin, De Winne, Lonchakov
Ned: Budarin, Bowersox, Pettit
Baikonur LC1 Ny klasse av Sojuz-romskip
2003
  Sojuz TMA-2 Agate 26. apr 2003 28. okt 2003 Opp: Malenchenko, Ed Lu
Ned: Malenchenko, Ed Lu, Duque
Baikonur LC1 ISS Ekspedisjon 7 skytes opp.
  Sojuz TMA-3 Ingul 28. okt 2003 30. apr 2004 Opp: Kaleri, Foale, Duque
Ned: Kaleri, Foale, Kuipers
Baikonur LC1 ISS Ekspedisjon 8 skytes opp.
2004
  Sojuz TMA-4 Altair 19. apr 2004 24. okt 2004 Opp: Padalka, Fincke, Kuipers
Ned:Padalka, Fincke, Shargin
Baikonur LC1 ISS Ekspedisjon 9 skytes opp.
  Sojuz TMA-5 Altair 14. okt 2004 24. apr 2005 Opp: Sharipov, Chiao, Shargin
Ned: Sharipov, Chiao, Vittori
Baikonur LC1 ISS Ekspedisjon 10 skytes opp.
2005
  Sojuz TMA-6 Uran 15. apr 2005 11. okt 2005 Opp: Krikalev, Phillips, Vittori
Ned: Krikalev, Phillips, romturist Olsen
Baikonur LC1 Opp:ISS Ekspedisjon 11
  Sojuz TMA-7 1. okt 2005 8. apr 2006 Opp: Tokarev, McArthur, romturist Olsen
Ned:Tokarev, McArthur, Pontes
Baikonur LC1 Opp:ISS Ekspedisjon 12

2006-i dagRediger

Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
2006
Sojuz TMA-8 Carat 30. mar 2006 29. sep 2006 Opp: Vinogradov, Williams, Pontes
Ned:Vinogradov, Williams, romturist Ansari
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 13
Sojuz TMA-9 Vostok 18. sep 2006 21. apr 2007 Opp: Tyurin, Lopez-Alegria, romturist Ansari
Ned:Tyurin, Lopez-Alegria, romturist Simonyi
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 14
2007
Sojuz TMA-10 Pulsar 7. apr 2007 21. okt 2007 Opp:Kotov, Yurchikhin, romturist Simonyi
Ned: Kotov, Yurchikhin, Shukor
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 15
Sojuz TMA-11 10. okt 2007 19. apr 2008 Opp: Malenchenko, Whitson, Shukor
Ned:Malenchenko, Whitson, Yi So-yeon
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 16
2008
Sojuz TMA-12 8. apr 2008 24. okt 2008 Opp: Volkov, Kononenko, Yi So-yeon
Ned: Volkov, Kononenko, Richard Garriott (romturist)
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 17
Sojuz TMA-13 12. okt 2008 8. apr 2009 Opp: Sharipov, Fincke, Garriott
Ned: Sharipov, Fincke, Simony
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 18
2009
Sojuz TMA-14 26. mar 2009 11. okt 2009 Opp: Padalka, Baratt, Simony
Ned: Padalka, Baratt, Laliberté
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 19
Sojuz TMA-15 27. mai 2009 1. des 2009 Romanenko, De Winne, Thirsk Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 20
Sojuz TMA-16 30. sep 2009 18. mar 2010 Opp: Surayev, Williams, Laliberté
Ned: Surayev, Williams
Baikonur LC1 Oppskyting av ISS Ekspedisjon 21

Planlagte ferderRediger

Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
Logo Ferdnavn Kallesignal Oppskytingdato Landingsdato Mannskap Rampe Kommentar
Planlagt i 2009
Sojuz TMA-14 april 2009 oktober 2009? Opp: Krikalev ?, Surayev ?, Den 7. romturisten Baikonur Oppskyting av ISS Ekspedisjon 19
Sojuz TMA-15 oktober 2009? april 2010 ? Baikonur LC1

Liste over ubemannede ferder i Sojuz-programmetRediger

Ferdnavn Rakett Romskip Oppskytingsdato Landingsdato Varighet Kommentar
1966
Cosmos 133 Vostok Soyuz 7K-OK 28. nov 1966 30. nov 1966* Test-ferd av Soyuz 7K-OK romskipet. *)Landet ikke, men ble selvdestruert.
Ukjent Vostok ? Oppskytingsfeil
1967
Cosmos 140 Vostok Soyuz 7K-OK 7. feb 1967 8. feb 1967 Tredje test-ferd av Soyuz 7K-OK romskipet.
Cosmos 186 Vostok Soyuz 7K-OK 27. okt 1967 31. okt 1967 Automatisk dokking med Cosmos 188. Vitenskapelig ferd
Cosmos 188 Vostok Soyuz 7K-OK 30. okt 1967 2. nov 1967 Automatisk dokking med Cosmos 186. Vitenskapelig ferd
1968
Cosmos 212 Vostok ? Soyuz 7K-OK 14. apr 1968 19. apr 1968 Automatisk dokking med Cosmos 213.
Cosmos 213 Vostok ? Soyuz 7K-OK 15. apr 1968 20. apr 1968 Automatisk dokking med Cosmos 212
Cosmos 238 Vostok ? Soyuz 7K-OK 28. aug 1968 1. sep 1968 Siste ubemannede test av romskipet før oppskyting av Sojuz 3
Sojuz 2 Vostok ? Soyuz 7K-OK ? 25. okt 1968 28. okt 1968 Møte med Sojuz 3 uten å dokke.
1970
Cosmos 379 Vostok ? Soyuz 11A511L 24. nov 1970 21. sep 1983* *Test av den sovjetrussiske månelandingsmodulen LK Lander. LK Lander forble i bane til den styrtet i atmosføren i 1983.
Cosmos 396 Vostok ?
1971
Cosmos 434 Vostok ? Soyuz 11A511L 12. aug 1971 22. aug 1981* *Ny test av den sovjetrussiske månelandingsmodulen LK Lander. LK Lander forble i bane til den styrtet i atmosføren over Australia i 1981.
1972
Cosmos 496 Vostok ? Soyuz-7K-T 26. jun 1972 2. jul 1972 Test av ny design på Sojuz-romskipet etter Sojuz 11-ulykken.
1973
Cosmos 573 Vostok ? Soyuz-7K-T 15. jun 1973 17. jun 1973 Test av ny design på Sojuz-romskipet.
Cosmos 613 Vostok ? Soyuz-7K-T 30. nov 1973 29. jan 1974 Test av langvarig ferd i forberedelse til ferder til romstasjonene
1974
Cosmos 638 Vostok ? Soyuz-7K-OK 3. apr 1974 13. apr 1974 Test i forkant av Apollo-Soyuz Test Project (ASTP)
Cosmos 656 Vostok ?
Cosmos 670 Vostok ? Soyuz 7K-S 3. aug 1974 8. aug 1974
Cosmos 672 Vostok ? Soyuz-7K-OK 12. aug 1974 18. aug 1974 Andre test i forkant av Apollo-Soyuz Test Project (ASTP)
1975
Cosmos 772 Soyuz 7K-S 29. sep 1975 3. okt 1975 Usuksessfull militær ferd
Sojuz 20 17. nov 1975 16. feb 1976 Koblet seg til Saljut 4-romstasjonen
1976
Cosmos 869 Soyuz 7K-S 29. nov 1976 3. okt 1976 Militær ferd
1978
Cosmos 1001 Soyuz-7K-ST 4. apr 1978 15. apr 1978 Test av ny design på Sojuz-romskipet
1979
Cosmos 1074 Soyuz-7K-ST 31. jan 1979 1. apr 1979 Langvarig testferd
Soyuz T-1 Soyuz 7K-ST 16. des 1979 25. mar 1980 Dokket med Saljut-6 romstasjonen
1986
Soyuz TM-1 Soyuz-7K-STM 21. mai 1986 30. mai 1986 Testferd

Denne oversikten tros ikke å være komplett

Se ogsåRediger