Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1970–1974

Willem van Hanegem (10) for Nederland mot Norge og målvakt Per Haftorsen (1) den 1. november 1972.

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1970–1974 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1970 til desember 1974.

Innhold

Norges landskamper 1970Rediger

Vennskapskamp, 13. mai 1970

  Norge 0–2 (0–1)   Tsjekkoslovakia Ullevaal Stadion (Oslo)

Frank Olafsen   7' (Selvmål)
Alexander Horváth   72'

Norges lag:
Per Haftorsen, Per Pettersen, Finn Thorsen, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Steinar Pettersen, Egil Roger Olsen, Frank Olafsen, Thorodd Presberg, Ola Dybwad-Olsen (Erik Johansen fra 25'), Reidar Goa.


Dommer: Bent Nielsen
Tilskuere: 19 060

Nordic Cup, 17. juni 1970

  Norge 2–0 (0–0)   Finland Brann Stadion (Bergen)

Hans Edgar Paulsen   59'
Finn Seemann   76'

Norges lag:
Per Haftorsen, Per Pettersen, Finn Thorsen, Tor Ivar Alsaker-Nøstdahl, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Hans Edgar Paulsen, Egil Roger Olsen, Steinar Pettersen, Roald Jensen, Finn Seemann (Jan Fuglset fra ?).


Dommer: Gerhard Kunze
Tilskuere: 13 101

Vennskapskamp, 20. juli 1970

  Island 2–0 (0–0)   Norge Laugardalsvöllur (Reykjavík)

Hermann Gunnarsson   61'
Hermann Gunnarsson   63'

Norges lag:
Per Haftorsen, Per Pettersen (Bjørn Rime fra ?), Finn Thorsen, Tor Ivar Alsaker-Nøstdahl, Robert Nilsson, Trygve Bornø, Dag Steinar Navestad, Egil Roger Olsen, Jan Fuglset, Steinar Pettersen, Egil Olsen (Svein Kvia fra ?).


Dommer: Tiny Wharton
Tilskuere: 5 822

Nordic Cup, 13. september 1970

  Norge 2–4 (2–1)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Olav Nilsen   9'
Tor Fuglset   28' (Straffe)

Inge Danielsson   26'
Dan Brzokoupil   56'
Tommy Svensson   60' (Straffe)
Tommy Svensson   87'

Norges lag:
Geir Karlsen, Per Pettersen, Finn Thorsen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Olav Nilsen, Svein Kvia, Ola Dybwad-Olsen (Kjetil Hasund fra ?), Egil Roger Olsen, Tor Fuglset.


Dommer: Kaj Rasmussen
Tilskuere: 13 125

Nordic Cup, 23. september 1970

  Danmark 0–1 (0–0)   Norge Idrætsparken (København)

Odd Iversen   56'

Norges lag:
Geir Karlsen, Per Pettersen, Finn Thorsen, Thor Spydevold (Arild Hetleøen fra 78'), Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Olav Nilsen, Svein Kvia, Odd Iversen (Kjetil Hasund fra 85'), Egil Roger Olsen, Tor Fuglset.


Dommer: Einar Boström
Tilskuere: 23 000

Kvalifisering til EM, 7. oktober 1970

  Norge 1–3 (0–2)   Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Iversen   50'

Ferenc Bene   6'
László Nagy   23'
Geir Karlsen   66' (Selvmål)

Norges lag:
Geir Karlsen, Per Pettersen, Finn Thorsen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Olav Nilsen, Svein Kvia, Egil Roger Olsen, Odd Iversen (Kjetil Hasund fra 86'), Tor Fuglset (Finn Seemann fra 46').


Dommer: Albert Boogaerts
Tilskuere: 16 067

Kvalifisering til EM, 11. november 1970

  Frankrike 3–1 (1–0)   Norge Stade Gerland (Lyon)

Louis Floch   30'
Georges Lech   55'
Michel Mézy   63'

Olav Nilsen   79'

Norges lag:
Per Haftorsen, Per Pettersen, Arild Hetleøen, Finn Thorsen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Olav Nilsen, Finn Seemann, Egil Roger Olsen, Harry Hestad.


Dommer: António Ribeiro Saldanha
Tilskuere: 10 357

Kvalifisering til EM, 15. november 1970

  Bulgaria 1–1 (1–0)   Norge Vasil Levski nasjonalstadion (Sofia)

Tsvetan Atanasov   29'

Tor Fuglset   83'

Norges lag:
Per Haftorsen, Per Pettersen, Finn Thorsen, Arild Hetleøen, Sigbjørn Slinning, Thor Spydevold, Trygve Bornø, Olav Nilsen, Egil Roger Olsen (Arnfinn Espeseth fra 83'), Tor Fuglset, Kjetil Hasund.


Dommer: Michalakis Kiriakidis
Tilskuere: 21 465

Norges landskamper 1971Rediger

Vennskapskamp, 26. mai 1971

  Norge 3–1 (2–1)   Island Brann Stadion (Bergen)

Arnfinn Espeseth   21'
Jan Fuglset   27'
Jan Fuglset   34'

Hermann Gunnarsson   5'

Norges lag:
Per Haftorsen, Per Pettersen, Finn Thorsen, Frank Olafsen, Sigbjørn Slinning, Tor Wæhler (Trygve Bornø fra ?), Tor Egil Johansen, Olav Nilsen, Tom Lund, Arnfinn Espeseth, Jan Fuglset (Ola Dybwad Olsen fra 87').


Dommer: Ove Dahlberg
Tilskuere: 9 514

Kvalifisering til EM, 9. juni 1971

  Norge 1–4 (0–4)   Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Iversen   80'

Hristo Bonev   26'
Petar Jekov   29'
Mladen Vasilev   37'
Hristo Bonev   42' (Straffe)

Norges lag:
Kjell Kaspersen, Robert Nilsson, Finn Thorsen, Frank Olafsen (Arild Hetleøen fra 82'), Sigbjørn Slinning, Per Pettersen, Tor Egil Johansen (Harald Sunde fra 80'), Olav Nilsen, Jan Fuglset, Odd Iversen, Tom Lund.


Dommer: William Gow
Tilskuere: 21 176

Vennskapskamp, 22. juni 1971

  Norge 1–7 (0–3)   Vest-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Iversen   87'

Wolfgang Overath   13'
Gerd Müller   18'
Franz Beckenbauer   36'
Gerd Müller   48'
Gerd Müller   53'
Sigfried Held   75'
Günther Netzer   85'

Norges lag:
Geir Karlsen, Robert Nilsson, Per Pettersen, Frank Olafsen, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø (Thor Spydevold fra 70'), Aasmund Sandland, Jan Fuglset, Odd Iversen, Harald Sunde, Tom Lund (Ola Dybwad-Olsen fra 10').


Dommer: Bertil Wilhelm Lööw
Tilskuere: 19 857

Vennskapskamp, 21. juli 1971

  Norge 2–1   England Stavanger stadion (Stavanger)

Olav Nilsen   ?'
Ola Dybwad Olsen   79'

Roger Day   ?'

Norges lag:
Geir Karlsen, Robert Nilsson, Per Pettersen, Frank Olafsen, Sigbjørn Slinning, Aasmund Sandland, Svein Kvia, Tom Lund, Jan Fuglset (Ola Dybwad-Olsen fra 77'), Olav Nilsen, Egil Roger Olsen.


Dommer: Preben Christophersen
Tilskuere: 8 200

  • Det engelske laget bestod utelukkende av britiske amatørspillere, og kampen regnes derfor ikke som offisiell av The Football Association.

Nordic Cup, 8. august 1971

  Sverige 3–0 (2–0)   Norge Malmö stadion (Malmö)

Roland Sandberg   35'
Sten Pålsson   44'
Bo Larsson   83' (Straffe)

Norges lag:
Geir Karlsen, Per Pettersen, Finn Thorsen (Tore Børrehaug fra ?), Frank Olafsen, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Jan Christiansen, Olav Nilsen (Svein Kvia fra ?), Jan Fuglset, Tom Lund, Egil Roger Olsen.


Dommer: Martti Hirviniemi
Tilskuere: 15 011

Nordic Cup, 25. august 1971

  Finland 1–1 (0–1)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Heikki Suhonen   70'

Jan Fuglset   1' (Straffe)

Norges lag:
Geir Karlsen, Anbjørn Ekeland, Tore Børrehaug, Frank Olafsen, Sigbjørn Slinning, Trygve Bornø, Per Pettersen (Kjetil Hasund fra 67'), Egil Olsen, Egil Roger Olsen, Tom Lund, Jan Fuglset.


Dommer: Kaj Sørensen
Tilskuere: 26 000

Kvalifisering til EM, 8. september 1971

  Norge 1–3 (0–2)   Frankrike Ullevaal Stadion (Oslo)

Ola Dybwad Olsen   80'

Jacques Vergnes   33'
Charly Loubet   34'
Bernard Blanchet   49'

Norges lag:
Geir Karlsen (Svein Bjørn Olsen fra 51'), Anbjørn Ekeland, Thor Spydevold, Tore Børrehaug, Sigbjørn Slinning, Tom Jacobsen, Jan Christiansen, Egil Roger Olsen, Jan Fuglset, Tom Lund (Ola Dybwad-Olsen fra 51'), Kjetil Hasund.


Dommer: John Patterson
Tilskuere: 16 544

Nordic Cup, 26. september 1971

  Norge 1–4 (1–3)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Fuglset   28'

Iver Schriver   9'
Kristen Nygaard   17'
Iver Schriver   19'
Jørgen Markussen   86'

Norges lag:
Geir Karlsen (Svein Bjørn Nilsen fra 46'), Anbjørn Ekeland, Thor Spydevold, Tore Børrehaug, Sigbjørn Slinning (Robert Nilsson fra 82'), Tom Jacobsen, Per Pettersen, Egil Olsen, Kjetil Hasund, Jan Fuglset, Ola Dybwad-Olsen.


Dommer: Einar Boström
Tilskuere: 11 200

Kvalifisering til EM, 27. oktober 1971

  Ungarn 4–0 (3–0)   Norge Nepstadion (Budapest)

Ferenc Bene   22'
Antal Dunai   24'
Ferenc Bene   43'
Lajos Szűcs   63'

Norges lag:
Geir Karlsen, Tore Børrehaug, Frank Olafsen, Tor Alsaker-Nøstdahl, Sigbjørn Slinning, Thor Spydevold, Per Pettersen, Tom Jacobsen, Jan Fuglset (Egil Roger Olsen fra 80'), Kjetil Hasund, Roald Jensen.


Dommer: Doğan Babaçan
Tilskuere: 29 253

Kvalifiseringsgruppe 2

Land K V U T Mål P
  Ungarn 6 4 1 1 12-5 9
  Bulgaria 6 3 1 2 11-7 7
  Frankrike 6 3 1 2 10-8 7
  Norge 6 0 1 5 5-18 1

Norges landskamper 1972Rediger

Vennskapskamp, 23. februar 1972

  Israel 2–1 (1–1)   Norge Bloomfield Stadium (Tel Aviv)

Dror Bar-Nur   32'
Dror Bar-Nur   73'

Tor Egil Johansen   29'

Norges lag:
Geir Karlsen, Erling Meirik, Per Pettersen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Jan Christiansen, Steinar Pettersen, Tor Egil Johansen, Terje Olsen (Trygve Bornø fra ?), Tor Fuglset, Ola Dybwad-Olsen (Tom Jacobsen fra 46').


Dommer: Anton Bucheli
Tilskuere: 12 000

Nordic Cup, 28. mai 1972

  Finland 0–0 (0–0)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)
Norges lag:
Geir Karlsen, Erling Meirik, Per Pettersen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Tor Egil Johansen, Sven Otto Birkeland, Harald Johan Berg, Harry Hestad, Tor Fuglset, Jan Fuglset.


Dommer: Curth Nystrand
Tilskuere: 4 828

Vennskapskamp, 14. juni 1972

  Norge 0–1 (0–0)   Uruguay Ullevaal Stadion (Oslo)

Pierino Lattuada   87'

Norges lag:
Geir Karlsen, Erling Meirik, Per Pettersen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Jan Christiansen, Harald Johan Berg, Tor Egil Johansen, Tom Lund, Jan Fuglset, Harry Hestad (Tor Fuglset fra 25').


Dommer: Rolf Arnsted
Tilskuere: 16 907

Kvalifisering til VM, 3. august 1972

  Norge 4–1 (0–0)   Island Stavanger stadion (Stavanger)

Jan Fuglset   54' (Straffe)
Tom Lund   57'
Harry Hestad   83'
Tor Egil Johansen   87'

Örn Óskarsson   90'

Norges lag:
Geir Karlsen, Erling Meirik, Per Pettersen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Jan Christiansen, Harald Johan Berg, Tor Egil Johansen, Tom Lund, Jan Fuglset, Harry Hestad.


Dommer: Wolfgang Riedel
Tilskuere: 11 213

Nordic Cup, 17. september 1972

  Norge 1–3 (0–1)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Tor Egil Johansen   58' (Straffe)

Ralf Edström   13'
Ralf Edström   60'
Bo Larsson   82'

Norges lag:
Tore Antonsen, Erling Meirik, Per Pettersen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning, Jan Christiansen (Jan Aas fra 46'), Tor Egil Johansen, Harald Sunde (Tor Alsaker-Nøstdahl fra 78), Jan Fuglset, Harry Hestad, Tom Lund.


Dommer: Kurt Ohlsen
Tilskuere: 11 694

Kvalifisering til VM, 4. oktober 1972

  Norge 0–2 (0–0)   Belgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Léon Dolmans   58' (Straffe)
Raoul Lambert   60'

Norges lag:
Tore Antonsen, Erling Meirik, Per Pettersen, Thor Spydevold, Tor Alsaker-Nøstdahl, Trygve Bornø, Harald Johan Berg, Jan Aas (Tor Egil Johansen fra 46'), Harry Hestad (Sven Otto Birkeland fra 82'), Tor Fuglset, Jan Fuglset.


Dommer: William Mullan
Tilskuere: 10 141

Kvalifisering til VM, 1. november 1972

  Nederland 9–0 (1–0)   Norge De Kuip (Rotterdam)

Johan Neeskens   31'
Johan Neeskens   51'
Johan Cruijff   55'
Johan Neeskens   63'
Theo de Jong   70'
Willy Brokamp   76'
Piet Keizer   80' (Straffe)
Johan Cruijff   82'
Willy Brokamp   87'

Norges lag:
Per Haftorsen, Erling Meirik, Per Pettersen, Thor Spydevold, Sigbjørn Slinning (Tor Alsaker-Nøstdahl fra 60'), Trygve Bornø, Svein Hammerø (Sven Otto Birkeland fra 80'), Tor Egil Johansen, Harry Hestad, Tor Fuglset, Jan Fuglset.


Dommer: Stanisław Eksztajn
Tilskuere: 49 417

Norges landskamper 1973Rediger

Vennskapskamp, 6. juni 1973

  Norge 1–1 (0–0)   Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Hans Edgar Paulsen   60'

Gerry Daly   69'

Norges lag:
Geir Karlsen, Erling Meirik, Jan Birkelund, Per Pettersen, Sigbjørn Slinning, Jan Christiansen, Johannes Vold, Tor Egil Johansen, Harald Sunde, Hans Edgar Paulsen, Tom Lund.


Dommer: Martti Hirviniemi
Tilskuere: 11 804

Nordic Cup, 21. juni 1973

  Danmark 1–0 (1–0)   Norge Idrætsparken (København)

Peter Dahl   11'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Per Pettersen (Frank Olafsen fra 18'), Sigbjørn Slinning, Jan Christiansen, Tor Egil Johansen, Johannes Vold (Harry Hestad fra 75'), Harald Sunde, Tom Lund, Hans Edgar Paulsen.


Dommer: Erik Akrelryd
Tilskuere: 22 300

Vennskapskamp, 25. juli 1973

  Norge 3–0   Nord-Korea Brann Stadion (Bergen)

Johannes Vold   ?'
Tor Egil Johansen   48'
Svein Kvia   49' (Straffe)

Norges lag:
Tore Antonsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Frank Olafsen (Svein Grøndalen fra ?), Sigbjørn Slinning (Jan Anders Hovdan fra ?), Tor Egil Johansen, Johannes Vold, Svein Kvia, Harry Hestad, Hans Edgar Paulsen, Tom Lund.


Dommer: Kurt Ohlsen
Tilskuere: 7 684

Kvalifisering til VM, 2. august 1973

  Island 0–4 (0–1)   Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Harald Sunde   40'
Tor Egil Johansen   55'
Per Pettersen   80'
Tor Egil Johansen   87'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Frank Olafsen, Jan Anders Hovdan, Per Pettersen, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Harald Sunde, Tom Lund, Odd Iversen (Harry Hestad fra 15').


Dommer: Ove Dahlberg
Tilskuere: 4 283

Kvalifisering til VM, 12. september 1973

  Norge 1–2 (0–1)   Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Harry Hestad   77'

Johan Cruijff   7'
Barry Hulshoff   87'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Jan Anders Hovdan, Jan Christiansen, Per Pettersen, Svein Kvia, Harald Sunde (Tor Egil Johansen fra 15'), Harry Hestad, Tom Lund.


Dommer: Malcolm Wright
Tilskuere: 19 241

Nordic Cup, 23. september 1973

  Norge 0–1 (0–1)   Danmark Lerkendal stadion (Trondheim)

Hans Ewald Hansen   32'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Jan Anders Hovdan, Jan Christiansen, Per Pettersen, Svein Kvia, Harald Sunde (Odd Iversen fra 67'), Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Georg Krutelew
Tilskuere: 15 100

Kvalifisering til VM, 31. oktober 1973

  Belgia 2–0 (1–0)   Norge Parc Astrid (Brussel)

Léon Dolmans   22' (Straffe)
Raoul Lambert   85' (Straffe)

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Jan Anders Hovdan, Per Pettersen, Jan Christiansen (Tor Egil Johansen fra 69'), Svein Kvia (Stein Karlsen fra 79'), Harald Sunde, Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Michal Jursa
Tilskuere: 14 303

Kvalifiseringsgruppe 3

Land K V U T Mål P
  Nederland 6 4 2 0 24-2 10
  Belgia 6 4 2 0 12-0 10
  Norge 6 2 0 4 9-16 4
  Island 6 0 0 6 2-29 0

Vennskapskamp, 4. november 1973

  Luxembourg 2–1 (1–1)   Norge Luxembourg stadion (Luxembourg)

Vinicio Monacelli   14'
Pierrot Langers   81'

Harald Sunde   14'

Norges lag:
Geir Karlsen, Helge Karlsen (Harry Hestad fra 66'), Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Jan Anders Hovdan, Tor Egil Johansen, Per Pettersen, Svein Kvia, Harald Sunde, Tom Lund (Egil Solberg fra 72), Helge Skuseth.


Dommer: Jean Bancourt
Tilskuere: 1 200

Norges landskamper 1974Rediger

Vennskapskamp, 22. mai 1974

  Øst-Tyskland 1–0 (0–0)   Norge Ostsee stadion (Rostock)

Jürgen Sparwasser   77'

Norges lag:
Geir Karlsen, Øystein Wormdal, Jan Birkelund, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Harald Johan Berg, Svein Kvia, Tor Egil Johansen, Helge Skuseth, Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Kerroth Keizer
Tilskuere: 18 333

Vennskapskamp, 6. juni 1974

  Norge 1–2 (1–0)   Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Lund   19'

Joe Jordan   74'
Kenny Dalglish   86'

Norges lag:
Geir Karlsen, Øystein Wormdal, Jan Birkelund, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Harald Berg (Stein Thunberg fra 70'), Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Helge Skuseth, Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Arne Axelsson
Tilskuere: 17 432


Nordic Cup, 8. august 1974

  Sverige 2–1 (0–1)   Norge Ullevi (Göteborg)

Eine Fredriksson   53'
Staffan Tapper   67'

Harry Hestad   37'

Norges lag:
Geir Karlsen, Sigbjørn Slinning, Tore Kordahl, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Inge Valen (Tor Egil Johansen fra 43'), Stein Thunberg (Gabriel Høyland fra 73'), Svein Kvia, Helge Skuseth, Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Edgar Pedersen
Tilskuere: 21 953

Nordic Cup, 15. august 1974

  Norge 1–2 (0–2)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Tor Egil Johansen   80'

Matti Paatelainen   31'
Aki Heiskainen   37'

Norges lag:
Inge Thun, Helge Karlsen, Torkild Brakstad, Svein Grøndalen, Sigbjørn Slinning (Jan Birkelund fra 46'), Inge Valen, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Terje Olsen, Jan Fuglset, Harry Hestad.


Dommer: Erik Fredriksson (fotballdommer)
Tilskuere: 11 000

Kvalifisering til EM, 4. september 1974

  Norge 2–1 (0–1)   Nord-Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Lund   50'
Tom Lund   72'

Tommy Finney   3'

Norges lag:
Geir Karlsen, Reidar Goa, Torkild Brakstad, Jan Birkelund, Svein Grøndalen, Egil Austbø, Tor Egil Johansen, Svein Kvia, Jan Fuglset, Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Alfred Delcourt
Tilskuere: 6 585

Kvalifisering til EM, 30. oktober 1974

  Jugoslavia 3–1 (1–1)   Norge JNA stadion (Beograd)

Momčilo Vukotić   43'
Josip Katalinskć   58'
Josip Katalinskć   72'

Tom Lund   36'

Norges lag:
Geir Karlsen, Øystein Wormdal, Jan Birkelund, Torkild Brakstad, Svein Grøndalen, Egil Austbø, Svein Kvia (Jan Fuglset fra 72'), Tor Egil Johansen, Terje Olsen, Tom Lund, Harry Hestad.


Dommer: Antoine Queudeville
Tilskuere: 15 000

Eksterne lenkerRediger