Liste over Danmarks arbeidsministre

Liste over Danmarks arbeidsministre er en oversikt over arbeidsministre i Danmark, med ansvar for Beskæftigelsesministeriet.

Arbejdsministeriet ble opprettet i forbindelse med dannelsen av Regjeringen Scavenius i 1942, og endret navn til Beskæftigelsesministeriet i 2001.[1][2]

Navn Parti Fra Til Regjering Kilde
Johannes Kjærbøl   Socialdemokratiet 9. november 1942 5. mai 1945 Scavenius [1]
Hans Hedtoft   Socialdemokratiet 5. mai 1945 7. november 1945 Buhl II [2]
Søren P. Larsen   Venstre 7. november 1945 24. april 1947 Kristensen [3]
Jens Sønderup   Venstre 24. april 1947 13. november 1947 Kristensen [4]
Marius Sørensen   Socialdemokratiet 13. november 1947 23. november 1949 Hedtoft I [5]
Johannes Kjærbøl   Socialdemokratiet 23. november 1949 30. oktober 1950 Hedtoft I, Hedtoft II [6], [7]
Poul Sørensen   Konservative 30. oktober 1950 30. september 1953 Eriksen [8]
Johan Strøm   Socialdemokratiet 30. september 1953 1. november 1953 Hedtoft III [9]
Jens Otto Krag   Socialdemokratiet 1. november 1953 28. mai 1957 Hedtoft III og Hansen I [10], [11]
Kaj Bundvad   Socialdemokratiet 28. mai 1957 27. august 1963 Hansen II, Kampmann I, II og Krag I [12], [13],

[14], [15]

Erling Dinesen   Socialdemokratiet 27. august 1963 2. februar 1968 Krag I og II [16], [17]
Lauge Dahlgaard   Radikale 2. februar 1968 11. oktober 1971 Baunsgaard [18]
Erling Dinesen   Socialdemokratiet 11. oktober 1971 19. desember 1973 Krag III og Jørgensen I [19], [20]
Johan Philipsen   Venstre 19. desember 1973 13. februar 1975 Hartling [21]
Erling Dinesen   Socialdemokratiet 13. februar 1975 8. september 1976 Jørgensen II [22]
Erling Jensen   Socialdemokratiet 8. september 1976 1. oktober 1977 Jørgensen II [23]
Svend Auken   Socialdemokratiet 1. oktober 1977 10.september 1982 Jørgensen II, III, | IV og V [24], [25],
[26], [27]
Grethe Fenger Møller   Konservative 10. september 1982 12. mars 1986 Schlüter I [28]
Henning Dyremose   Konservative 12. mars 1986 30. oktober 1989 Schlüter I, II og III [29], [30],
[31]
Knud Erik Kirkegaard   Konservative 30. oktober 1989 25. januar 1993 Schlüter III og IV [32], [33]
Jytte Andersen   Socialdemokratiet 25. januar 1993 23. mars 1998 Nyrup Rasmussen I, II og III [34], [35],
[36]
Ove Hygum   Socialdemokratiet 23. mars 1998 27. november 2001 Nyrup Rasmussen IV [37]
Beskæftigelsesminister Parti Fra Til Regjering Kilde
Claus Hjort Frederiksen   Venstre 27. november 2001 5. april 2009 Fogh Rasmussen I, II og III [38], [39],
[40]
Inger Støjberg   Venstre 5. april 2009 3. oktober 2011 Løkke Rasmussen I [41]
Mette Frederiksen   Socialdemokratiet 3. oktober 2011 10. oktober 2014 Thorning-Schmidt I og II [42], [43]
Henrik Dam Kristensen   Socialdemokratiet 10. oktober 2014 28. juni 2015 Thorning-Schmidt II [44]
Jørn Neergaard Larsen   Venstre 28. juni 2015 28. november 2016 Løkke Rasmussen II [45]
Troels Lund Poulsen   Venstre 28. november 2016 27. juni 2019 Løkke Rasmussen III [46]
Peter Hummelgaard   Socialdemokratiet 27. juni 2019 Frederiksen [47]

ReferanserRediger

  1. ^ «Regeringen Scavenius» (dansk). Statsministeriet. Besøkt 11. april 2020. 
  2. ^ «Beskæftigelsesministre gennem tiden» (dansk). Beskæftigelsesministeriet. Besøkt 11. april 2020. 

Eksterne lenkerRediger