Åpne hovedmenyen

Laila Samuelsen

norsk låtskriver, tekstforfatter og sanger
Laila Samuelsen
Født3. september 1976 (42 år)
Oslo
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Laila Samuelsen også kjent som Laila Samuels (født 3. september 1976) er en norsk låtskriver, tekstforfatter og artist. Hun er født og oppvokst i Oslo, der hun bodde sammen med sine foreldre og to eldre søstre. Hennes mor var jazz-sangerinne, den ene søsteren spiller saksofon og er dirigent og tre av hennes onkler er komponister/musikere. Hennes besteforeldre på begge sider har spilt piano/gitar/trekkspill.

Hun startet å skrive sanger som 10-åring og sang i forskjellige band fra hun var 13 til hun var 18. Da hun var 18 ble hun hovedvokalist i det norske bandet The Tuesdays. Bandet fikk platekontrakt med Polygram Worldwide og senere med Arista Records New York (Clive Davis). Med låta «It's Up to You» lå de på 55.-plass i 1998 på den amerikanske Billboard Hot 100-lista.

Samuelsen har skrevet låter for blant andre Maria Arredondo, Gaute Ormåsen, Alejandro Fuentes, Liv Marit Wedvik, Venke Knutson, Lena Meyer-Landrut, Erlend Bratland, samt de japanske bandene W-inds og Diva. Hun synger på flere av andre artisters album, blant annet Ravis Kjøpr Gitar (2006).

DiskografiRediger

Singler/EP-er
  • Got Naive (2002)
  • I Guess U Guessed (2005)
  • Give It to Me Straight (2009)
  • Stretched It to the Limit (2009)
  • Afterglow (2016)
  • Last Day of Our Lives (2016)
  • Run Run Run (2017)
  • Shadow Boxing (2017)

The TuesdaysRediger

Album
Singler/EP-er
Deltar på