Ida Elise Broch

norsk skuespiller
Ida Elise Broch
Ida Elise Broch.jpg
Født25. juni 1987[1]Rediger på Wikidata (33 år)
OsloRediger på Wikidata
Søsken Nicolai Cleve BrochRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Aktive år2006
IMDbIMDb

Ida Elise Broch (født 25. juni 1987 i Oslo) er en norsk skuespiller. Hun er halvsøsteren til skuespilleren Nicolai Cleve Broch og arkitekten Christian Cleve Broch. Ida Elise Broch spilte Kathrine i filmen Mannen som elsket Yngve og hadde en av hovedrollene i Switch. Hun spilte også en av hovedrollene i TV 2-serien Det tredje øyet, og hadde hovedrollen i Netflix-serien Hjem til jul i 2019.

UtdanningRediger

Siden barneskolen har Broch drevet med teater, og hun gikk på dramalinja på Hartvig Nissens skole, og deretter Romerike Folkehøgskole. Hun måtte slutte der på grunn av sin rolle i Mannen som elsket Yngve, da det kolliderte med filminnspillingen våren 2007.[2] Broch begynte som elev ved Teaterhøgskolen høsten 2008.

KarriereRediger

I Switch spilte Broch den sympatiske Nina, som bor på Voss, står på snowboard og er sammen med den tøffeste gutten i bygda, men havner i et trekantdrama.

Hun fikk deretter en rolle i Mannen som elsket Yngve, der hun spilte Katrine. «Jarle Klepp, Katrine og kameraten Helge er en sammensveiset gjeng med palestinaskjerf og sterke meninger. Men så dukker den mystiske streitingen Yngve opp, og Jarle forandrer seg.» For rollen ble hun nominert til beste kvinnelige birolle under Amandaprisen 2008.

Hun ble kåret til beste kvinnelige skuespiller under Gullruten 2015 for sin rolle i tredje sesong av TV-serien Lilyhammer.

FilmografiRediger

  • 2019 – Hjem til jul (TV-serie), Johanne
  • 2016 – Forfalne (kortfilm), Kristin
  • 2015 – Det tredje øyet, sesong 2 (TV-serie), Mari Friis
  • 2014 – Lilyhammer (TV-serie), Birgitte
  • 2014 – Det tredje øyet (TV-serie), Mari Friis
  • 2013 - Detektiv Downs (spillefilm), Isabel Stjernen
  • 2011 – Mørke sjeler (spillefilm), Maria
  • 2010 – Pax (spillefilm), Elise
  • 2008 – Twende (kortfilm), Ella
  • 2009 – Amor (kortfilm), Julie
  • 2008 – Mannen som elsket Yngve (spillefilm), Cathrine Halsnes
  • 2007 – Switch, (spillefilm), Nina
  • 2006 – Bakkeflyvere[3] (kortfilm)

ReferanserRediger

  1. ^ 9. okt. 2017, Ida Elise Broch, 48939
  2. ^ Kjendis: Nicolai inspirerer meg Arkivert 26. desember 2014 hos Wayback Machine., 2. november 2006
  3. ^ Filmfront: Ida Elise Broch

Eksterne lenkerRediger