Gary Brooker

britisk komponist

Gary Brooker (født 29. mai 1945) er en britisk musiker kjent som frontfigur i Procol Harum.

Gary Brooker
2018 Procol Harum - Gary Brooker - by 2eight - 8SC9048 (cropped).jpg
Født29. mai 1945[1]Rediger på Wikidata (76 år)
Metropolitan Borough of HackneyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Komponist, pianist, sanger-låtskriver, sanger, filmskuespiller, musiker[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av Procol HarumRediger på Wikidata
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenenRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock
InstrumentOrgel, piano, vokal
Aktive år1962
Nettstedhttp://www.procolharum.com/procolgb.htm
IMDbIMDb
Notable verk
A Whiter Shade of Pale

Brooker ble kjent gjennom sine produksjoner i Procol Harum, hvor særlig samarbeidet med Keith Reid var vellykket. I 1967 sto de bak suksessen «A Whiter Shade of Pale». Etter at bandet ble oppløst i 1977, innledet Brooker en solokarriere og har vært gjestemusiker med blant andre Paul McCartney, George Harrison, Tim Renwick, Frankie Miller, Mickey Jupp, The Hollies, Alan Parsons Project, Allan Clarke, Kate Bush, Bill Wyman og Eric Clapton.

Brooker ble utnevnt til Member of the Order of the British Empire 14. juni 2003 i anerkjennelse av hans veldedige arbeid.

Diskografi som soloartistRediger

AlbumRediger

  • 1979: No More Fear Of Flying
  • 1982: Lead Me To The Water
  • 1985: Echoes In The Night
  • 1998: Within Our House

SinglerRediger

  • 1979: «Savannah»
  • 1979: «Say It Ain't So Joe»
  • 1979: «No More Fear of Flying» / «S.S.Blues»
  • 1980: «Leave The Candle» / «Chasing The Chop»
  • 1982: «Homelovin'» / «Chasing The Chop»
  • 1982: «Cycle (Let It Flow)»
  • 1982: «Low Flying Birds» / «Homelovin'»
  • 1982: «The Angler» / «Badlands»
  • 1984: «The Long Goodbye» / «Trick Of The Night»
  • 1985: «Two Fools In Love» / «Summer Nights»

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 84075, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Companies House, Companies House officer ID rumODw85MPcNZcdo_VFeXaMT4ok, besøkt 3. desember 2020

Eksterne lenkerRediger