Gard Sveen

Gard Sveen
Født8. mars 1969[1] (51 år)
Hamar
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod (2014), Rivertonprisen (2013), Glassnøkkelen (2014)[2], Palle Rosenkrantz-prisen (2015)[3]

Gard Sveen (født 8. mars 1969) er en norsk kriminalforfatter.

Sveen arbeider som seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet (2013). Han debuterte som krimforfatter i 2013 med boka Den siste pilegrimen, lansert som den første i en serie.[4] For denne ble han tildelt både Rivertonprisen[5], Glassnøkkelen.[6] og Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod[7]. Bare en annen forfatter, Jo Nesbø i 1998, er tidligere blitt tildelt både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for sin debutbok, og Sveen er den første som har vunnet alle tre prisene for debutboka. I 2016 mottok han også den danske Palle Rosenkrantz-prisen for Den siste pilegrimen.[8]

BibliografiRediger

  • Den siste pilegrimen (2013)
  • Helvete åpent (2015)
  • Blod i dans (2016)
  • Dødelig dose, Liv forlag (2017)
  • Bjørnen (2018)

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, 30. des. 2019, 16987237s, https://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb16987237s
  2. ^ http://www.gp.se/kultur/kultur/glasnyckeln-till-norsk-f%C3%B6rfattare-1.205209, 21. feb. 2018
  3. ^ http://www.nordinagency.se/gard-sveen-wins-the-palle-rosenkrantz-prisen/, 21. feb. 2018
  4. ^ Side 39. Krim. Programmet for krimfestivalen i Oslo, mars 2013, Cappelen Damm.
  5. ^ Krimdebutant får Rivertonprisen 2013, nrk.no 3. april 2014
  6. ^ Glassnøkkelen til Gard Sveen
  7. ^ Gard Sveens tredje krimpris Artikkel på hjemmesidene til forlaget Vigmostad & Bjørke, besøkt 14.11.2014.
  8. ^ «Forfattere, litteraturpriser mv.». www.litteraturpriser.dk (dansk). Besøkt 7. juni 2016. 

KilderRediger


Forrige mottaker:
Jørn Lier Horst
Vinner av Rivertonprisen
Neste mottaker:
Karin Fossum
Forrige mottaker:
Jørn Lier Horst
Vinner av Glassnøkkelen
Neste mottaker:
Thomas Rydahl
Forrige mottaker:
Monika Nordland Yndestad
Vinner av Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod
Neste mottaker:
Lene Lauritsen Kjølner
 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.