Monika Nordland Yndestad

Monika Nordland Yndestad
Født28. juni 1964 (56 år)
OsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse forfatter
Nasjonalitet norsk
Utmerkelser Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod (2013)Rediger på Wikidata
Periode2003-

Monika Nordland Yndestad (født 28. juni 1964 i Os) er en norsk forfatter.

Hun har lang erfaring fra nyhets- og krimjournalistikk. Overdose fra 2003 er løselig basert på forfatterens opplevelse av å miste sin egen sønn i overdose.[1] Drapsmysterier fra Bergensområdet er en lokalhistorisk bok som tar for seg 25 drapssaker i tidsrommet 1839-1994.

Jentene fra balletten er den første boken om krimjournalisten Alice Bratt, og vant i 2013 Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod for beste norske krimdebut i foregående år.[2] Oppfølgeren Gapestokk ble utgitt i januar 2014.

I tillegg skriver hun på serien Fyrstikkpiken for Aller Forlag. Første bind, Malene fra Vika utkom i februar 2014.

Ble i 2020 nominert til krimprisen "Sølvkniven".

BibliografiRediger

  • Overdose (2003)
  • Drapsmysterier fra Bergensområdet (2005)
  • Jentene fra balletten (2012)
  • Gapestokk (2014)
  • Fyrstikkpiken (2014 - 2017) (En serie på ni bøker)
  • Lysekloster IL 70 år (2016)
  • Takk for dansen, Hildemor (2016)
  • Graven (2018)
  • Ulmebrann (2019)

ReferanserRediger

 Denne forfatter- og Norgerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.