Ellen Brekken

Ellen Brekken
Ellen Brekken Oslo Jazzfestival 2019 (202751).jpg
Ellen Brekken på scenen i 2019
Foto: Tore Sætre
Født20. juni 1985Rediger på Wikidata (34 år)
TynsetRediger på Wikidata
Utdannet ved Norges musikkhøgskoleRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker[1], komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz[2]
Instrumentbassgitar, kontrabass, gitar
Aktive år2000
PlateselskapRune Grammofon
Nettstedhttp://www.ellenbrekken.com

Ellen Brekken (født 20. juni 1985) er en norsk jazzmusiker som spiller kontrabass, bassgitar og tuba.

BiografiRediger

Brekken ble født i Tynset, hun begynte på Toneheim Folkehøgskole i 2005, og fullførte en bachelorgrad i Improvisasjonsmusikk på jazzlinja ved Norges musikkhøgskole i Oslo fra 2006 til 2010, inkludert en utvekslingsperiode med studier i Cape Town, Sør-Afrika. Hun leder et 7-manns folk/jazz-storband kalt Gruvar med medkomponist Lars Jakop Rudjord og hun har også startet sin egen Ellen Brekken Kvartett, med Dag-Filip Roaldsnes (piano), Eskil Sæter (gitar) og Jon Audun Baal (trommer).[3] Brekken samarbeider også med Hedvig Mollestad Trio også med Ivar Loe Bjørnstad. De ga ut albumene Skyte! (2011), Alle av Dem Hekser (2013), "Enfant Terrible" (2014), Svart Stabat Mater (2016) og live-album Onde i Oslo (2016) . For albumet "Alle av dem hekser" ble de nominert til den norske Spellemannsprisen i kategorien rock.[4][5][6] Hun spiller også i bandet MAAR, med norsk folkemusikkpå programmet, og de ble nominert til Folkelarmprisen for sitt album "Vrangsvevd". Hun har jobbet mye for rikskonsertene, forskjellige teatre i Norge (Nasjonalteatret, Folketeatret, Oslo Nye teater, Trøndelag teater) i tillegg til å spille med musikere som Espen Rud, Staffan William-Olsson, Frode Nymo, Bugge Wesseltoft, Frode Alnæs, Jens Wendelboe, Aa Nordstoga, Ine Hoem og hun er i dag med i Caledonia jazzband og spiller med artister som, Lise Hvoslef og Kjetil Flatland. Hun leder også bandet Du og jeg og vi 2 - 3 - 4, som spiller musikk for barn.

DiskografiRediger

Med Hedvig Mollestad Trio med Ivar Loe Bjørnstad
Innen MAAR
  • 2014 Vrangsvevd – MAAR – (ta:lik)
  • 2015 Epleslang - MAAR - (ta:lik)
Andre
  • 2012 Crazy Heart (EP) – Sigrun and the Kitchen Band (HummingBird records)
  • 2013 Uten når du vet det – Sigrun Loe Sparboe (Tylden & Co AS)
  • 2013 Av en sliters memoarer - Erik Lukashaugen - (Øksekar)
  • 2013 The Island (EP)– Ine Hoem (Impeller recordings)
  • 2014 Mapping the coincidence (EP)– Lise Hvoslef (Lise Hvoslef Records)
  • 2015 Tel si ega tid - Erik Lukashaugen (Øksekar)
  • 2015 Ein song til deg - Kjetil Flatland (Grappa musikkforlag)
  • 2016 Finnskogvegen - Erik Lukashaugen (Øksekar)
  • 2016 Just Being Part - Lise Hvoslef (Lise Hvoslef-opptak)
  • 2016 Syng min sorg, gråt min glede - Bjørn Anders Hermundstad (Kirkelig kulturverksted)
  • 2016 Stifinner - Tone Hulbækmo (Heilo)
  • 2017 Hyttetankar - Kjetil Flatland (Grappa musikkforlag)
  • 2017 Out of silence - FriEnsemblet (Giraffa records)
  • 2017 Tanken er fri - Trond Granlund (Trond Granlund records)
  • 2017 Appily Ever After - Ava Freddy (Ganske ung ting)
  • 2017 Hildersyn - Irene Tillung (Heilo)
  • 2017 Krokodille jeg baksetet - Du og jeg og vi 2 - 3 - 4 (Curling Legs)

ReferanserRediger

  1. ^ https://oslojazz.no/artist/jens-wendelboe-kvintett/
  2. ^ https://oslojazz.no/artist/jens-wendelboe-kvintett/.
  3. ^ «Ellen Brekken Kvartett på Herr Nilsen». OsloJazzforum.no. Besøkt 18. november 2013. 
  4. ^ a b Mosnes, Terje (15. september 2011). «Skuddklar med debutplate: Hedvig Mollestad Thomassens powertrioalbum "Shoot!" vil overraske mange». Dagbladet. Besøkt 18. november 2013. 
  5. ^ a b Kelman, John. «Hedvig Mollestad Trio: All of Them Witches (2013) Review». AllAboutJazz.com. Besøkt 18. november 2013. 
  6. ^ a b Furu, Svein Magnus (14. mars 2013). «Enveisbillett til Bloksberg». Morgenbladet (Norwegian). Besøkt 18. november 2013. 
  7. ^ «Ellen Brekken Discography». Discogs.com. Besøkt 18. november 2013. 

Eksterne lenkerRediger