Åpne hovedmenyen

Bugge Wesseltoft

norsk jazzmusiker, pianist, komponist og produsent
Bugge Wesseltoft
Jens Christian Bugge Wesseltoft
Bugge-wesseltoft.jpg
Født1. februar 1964 (55 år)
Porsgrunn[1]
Far Erik Wesseltoft
Beskjeftigelse Musiker komponist og produsent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Spellemannprisen i jazz (1996), Buddyprisen (2004), Spellemannprisen i åpen klasse (1998), Spellemannprisen i åpen klasse (2002)
Musikalsk karriere
SjangerJazz, NuJazz og elektronika
InstrumentPiano og keyboards
PlateselskapJazzland Recordings
ECM
Nettstedhttp://buggesroom.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Ensemble(r)
New Conception of Jazz

Jens Christian Bugge Wesseltoft (født 1. februar 1964) er en norsk pianist, jazzmusiker, komponist og produsent. I 1990-årene beveget han seg over fra å spille i en nordisk jazztradisjon typisk for plateselskapet ECM til å spille i en retning gjerne kalt nu jazz, som er en variant av jazz med innslag av elektroniske og digitale elementer. Han har spilt sammen med blant andre Jan Garbarek og Arild Andersen, og har tre ganger blitt tildelt Spellemannprisen. I 1996 dannet han plateselskapet Jazzland Recordings. Han har også et eget lydstudio, Bugge's Room. Han har også en kontrakt med plateselskapet Beatservice Records.

UtmerkelserRediger

 
Bugge Wesseltoft opptrer på Canal Street i Arendal, 2015.
 
Bugge Wesseltoft og Paolo Vinaccia opptrer på Canal Street i Arendal, 2015.

DiskografiRediger

New Conception of JazzRediger

  • 1997: New Conception of Jazz
  • 1998: New Conception of Jazz: Sharing
  • 2001: New Conception of Jazz: Moving
  • 2003: New Conception of Jazz Live
  • 2004: New Conception of Jazz: Film Ing

Sidsel Endresen & Bugge Wesseltoft (duo)Rediger

  • 1994: Nightsong
  • 1998: Duplex Ride
  • 2002: Out Here, in There

Bugge Wesseltoft (solo)Rediger

  • 1997: It's Snowing on My Piano
  • 2007: Im
  • 2009: Playing

Andre utgivelserRediger

GjesteopptredenerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 17. des. 2014
  2. ^ www.amazon.com https://www.amazon.com/Cafe-Del-Mar-Various-Artists/dp/B00005OMMD. Besøkt 8. april 2019. 

Eksterne lenkerRediger