Bugge Wesseltoft

norsk jazzmusiker, pianist, komponist og produsent
Bugge Wesseltoft
Jens Christian Bugge Wesseltoft
Bugge-wesseltoft.jpg
Født1. februar 1964 (56 år)
Porsgrunn
Far Erik WesseltoftRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker komponist og produsent
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Spellemannprisen i jazz (1996), Buddyprisen (2004), Spellemannprisen i åpen klasse (1998), Spellemannprisen i åpen klasse (2002)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz, NuJazz og elektronika
InstrumentPiano og keyboards
Aktive år1983
PlateselskapJazzland Recordings
ECM
Nettstedhttp://buggesroom.com
IMDbIMDb
Ensemble(r)
New Conception of Jazz

Jens Christian Bugge Wesseltoft (født 1. februar 1964) er en norsk pianist, jazzmusiker, komponist og produsent. I 1990-årene beveget han seg over fra å spille i en nordisk jazztradisjon typisk for plateselskapet ECM til å spille i en retning gjerne kalt nu jazz, som er en variant av jazz med innslag av elektroniske og digitale elementer. Han har spilt sammen med blant andre Jan Garbarek og Arild Andersen, og har tre ganger blitt tildelt Spellemannprisen. I 1996 dannet han plateselskapet Jazzland Recordings. Han har også et eget lydstudio, Bugge's Room. Han har også en kontrakt med plateselskapet Beatservice Records. I 2006 samarbeidet han med Nils Landgren og Stavanger Brass Band i forbindelse med MaiJazz.[3]

UtmerkelserRediger

 
Bugge Wesseltoft opptrer på Canal Street i Arendal, 2015.
 
Bugge Wesseltoft og Paolo Vinaccia opptrer på Canal Street i Arendal, 2015.

DiskografiRediger

New Conception of JazzRediger

  • 1997: New Conception of Jazz
  • 1998: New Conception of Jazz: Sharing
  • 2001: New Conception of Jazz: Moving
  • 2003: New Conception of Jazz Live
  • 2004: New Conception of Jazz: Film Ing

Sidsel Endresen & Bugge Wesseltoft (duo)Rediger

  • 1994: Nightsong
  • 1998: Duplex Ride
  • 2002: Out Here, in There

Bugge Wesseltoft (solo)Rediger

  • 1997: It's Snowing on My Piano
  • 2007: Im
  • 2009: Playing

Andre utgivelserRediger

GjesteopptredenerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 17. des. 2014
  2. ^ https://oslojazz.no/artist/desafinado-reunion/
  3. ^ ballade.no MaiJazz 2006: Stavanger Brass Band m/Nisse Landgren uroppfører verk av Bugge Wesseltoft
  4. ^ Jazznytt (5. juni 2020). «Bugge Wesseltoft tildelt Telenors kulturpris 2020». Jazz i Norge. Besøkt 6. juni 2020. 
  5. ^ www.amazon.com https://www.amazon.com/Cafe-Del-Mar-Various-Artists/dp/B00005OMMD. Besøkt 8. april 2019. 

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Nils Petter Molvær
Vinner av
DnB NOR-prisen
Kongsberg Jazzfestival

Neste mottaker:
Sidsel Endresen