Åpne hovedmenyen
Dagfinn Hauge
Dagfinn Hauge (cropped).jpg
Født14. juli 1908[1][2]
Bergen[3]
Død14. mars 2007[2] (98 år)
Barn Olav Dag Hauge
Beskjeftigelse Prest
Nasjonalitet Norge

Dagfinn Hauge (født 14. juli 1908 i Bergen, død 14. mars 2007) var biskop i Tunsberg bispedømme fra 1962 til 1978. Han var fengselsprest ved Akershus fra 1941 til 1945, sogneprest i Vestre Aker, Oslo, fra 1959 til 1962. Hauge var generalsekretær i Norges Kristelige Ungdomsforbund (NKUF – senere endret navn til Norges KFUK-KFUM) fra 1948 til 1954. Hauge var Danskehjelpens hovedtillitsmann i Norge under krigen og sentral i opprettelsen av Fondet for dansk-norsk samarbeid.

Dagfinn Hauge var far til Olav Dag Hauge.

BibliografiRediger

  • Lilleborg menighet 25 år (1942)
  • Bønnens mulighet (1944)
  • Slik dør menn (1946)
  • Visitas på bedehuset (1966)
  • Lokalmenighetenes organisasjonsform (1973)
  • Fortolkning til første og annen Samuels bok (1973)
  • Menighet i vekst (1977)
  • Tiden i Tunsberg (1983)
  • 100 år med ungdom i Larvik (1987)
  • Prestetjeneste på Akershus under krigen (2001)

LitteraturRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Kommunal folketelling 1922 for Bergen kjøpstad
  2. ^ a b Aftenposten, 16. mar. 2007, dødsannonse
  3. ^ Folketellingen i Norge i 1910

Eksterne lenkerRediger