Christine Sandtorv

norsk musiker

Christine Sandtorv (født 30. april 1976 i Laksevåg) er en artist fra Bergen. Hun er medlem og låtskriver i Ephemera og er soloartist innen både viser/pop og innen barnemusikk med prosjektet Stjerneteller.[2]

Christine Sandtorv
Christine Sandtorv Ephemera Parkteatret (200051).jpg
Sandtorv under en konsert med Ephemera på Parkteatret i Oslo
Født30. apr. 1976Rediger på Wikidata (46 år)
Laksevåg kommuneRediger på Wikidata
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Spellemannprisen for årets barneplate (2012)[1], Spellemannprisen for årets barneplate (2014)[1], Spellemannprisen for årets barneplate (2021)[1]Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
IMDbIMDb

Hun solodebuterte i mars 2006 med albumet First Last Dance på plateseskapet Ifemmera Records. Ifemmera Records er søsterselskapet til Ephemera Records. Navnet spiller på hvor feil noen journalister har stavet Ephemera. Hun har senere gitt ut albumene I mellom skyer (2017) og Hei menneske (2020). I november 2009 lanserte Sandtorv barnemusikkprosjektet Stjerneteller med albumet Stjerneteller - Godnattsanger og har gitt ut flere album i Stjerneteller-serien.[3] Hun har vunnet Spellemannpris i klassen barnemusikk for tre av albumene, Spellemannprisen 2012 for Stjerneteller - Gullamanter, Spellemannprisen 2014 for Stjerneteller - Dinomaur og Spellemannprisen 2021 for albumet Stjerneteller - Automagisk.[4][5] I 2022 fikk hun Gammleng-prisen i klassen barnemusikk.[6]

Christine har også gitt ut tre barnebøker i serien om Pelle Propell. Hun har skrevet manus til danseforestillingen Mali Befaler, som hadde premiere på Den Nationale Scene i Bergen desember 2021. Sandtorv er utdannet grafisk designer.[7][8]

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • First Last Dance (2006)
  • Stjerneteller - Godnattsanger (2009)
  • Stjerneteller - Gullamanter (2012)
  • Stjerneteller - Dinomaur (2014)
  • Stjerneteller - Klokvarm (2016)
  • I mellom skyer (2017)
  • Hei menneske (2020)
  • Stjerneteller - Automagisk (2021)

Album med EphemeraRediger

  • Glue – (1996)
  • Sun – (2000)
  • Balloons and Champagne – (2001)
  • Air – (2003)
  • Monolove – (2004)
  • Seasons (2020)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b c Spellemannprisen, spellemann.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «EPHEMERA: – VI BLE LITT GRAVID». bergensmagasinet.no. 22. mars 2020. Besøkt 11. februar 2022. 
  3. ^ «Ephemera med nytt album etter 16 år». ballade.no. 2. april 2020. Besøkt 11. februar 2022. 
  4. ^ «Spellemann 2012: Vinnerne». gaffa.no. 25. mars 2013. Arkivert fra originalen 11. februar 2022. Besøkt 11. februar 2022. 
  5. ^ «– Jeg er stolt og skjelven». nrk.no. 17. januar 2015. Besøkt 11. februar 2022. 
  6. ^ «Rolf Gammlengs pris høsten 2022». ffuk.no. Besøkt 14. november 2022. 
  7. ^ «Ephemera tilbake». ba.no. 7. september 2010. Besøkt 11. februar 2022. 
  8. ^ «Spellemannvinnere 2021». nrk.no. 22. april 2022. Besøkt 22. april 2022. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.