Åpne hovedmenyen

Anne-Lise Gjerdrum

(Omdirigert fra Anne Lise Gjerdrum)
Anne-Lise Gjerdrum
Født19. juni 1935 (84 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Cappelenprisen (2004)

Anne-Lise Gjerdrum (født 19. juni 1935) er norsk lærer og en av Norges mest kjente lærebokforfattere i norsk og matematikk for barneskolen. Hun har også skrevet andre bøker for barn.

Ufullstendig bibliografiRediger

Norsk
  • I 1970 hefter i serien Jeg leser selv sammen med Sigvald Asheim
  • I 1971 hefter i serien Jeg leser og skriver sammen med fire andre forfattere
  • I 1970 reviderte utgaver av Thorbjørn Egners lesebøker
  • 1979. ABC
  • 1980-. Leseboka 1-6
    • 1994. Ny utgave av Leseboka
  • Til L97 laget hun Alfa-verket
  • 1996-99 6 bind i serien Min kunstbok sammen med Karin Kvakkestad og Vigdis Tinglum
Matematikk
  • Fra 1971-81 flere revisjoner av Cappelens matematikkverk for 1.-4. klasse sammen med Torgeir Bue
    • Til M87 ny utgave av Cappelens matematikkverk for 1.-4. klasse sammen med Torgeir Bue
    • Fra 1978 til 1986 10 arbeidshefter i serien Jeg regner selv
  • 1997 Til L97 småskolebindene av verket Tusen millioner, sammen med Elisabet W. Kristiansen og Espen Skovdahl.
    • 2004 Til Kunnskapsløftet ny utgave av småskolebindene av verket Tusen millioner
  • Sammen med fire andre forfattere har hun laget Jeg regner selv, en serie på 10 ekstraarbeidshefter for småskolen
  • 2004 Tallboka
Andre barnebøker
  • 1981 Ri, ri på islandshest : bildesangbok for hele familien
  • 1983 Elle melle : aktivitetsblokk for barn
  • 1985 Bokstavene i rim og regler
  • 1988 Min første dagbok
  • 1988 Bokstaver og ord
  • 1993 Elefantus
  • 1994 Barn i Norge (sammen med Ottar Lundstøl)
  • 2001 ABC-vers om små og store dyr
  • 2003 Tellevers om tusen ting
  • 2005 Pølsemaker Pettersen og andre folk i byen

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Karin Fossum
Vinner av Cappelenprisen
delt med Pedro Carmona-Alvarez, Ingeborg Arvola og Ørnulf Hodne

Neste mottaker:
Erik Fosnes Hansen
og Torbjørn Færøvik
 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.