Åpne hovedmenyen

Anna Fiske

forfatter, illustratør og tegneserieskaper
Anna Fiske
Født5. september 1964 (55 år)
Ängelholm
Ektefelle Lars Fiske
Utdannet ved Konstfack
UtdannelseKonstfackskolan, Stockholm
Beskjeftigelse Barnebokforfatter, tegneserieskaper, Illustratør
Nasjonalitet Norge, Sverige
Utmerkelser Bokkunstprisen (2014), Brageprisen i barne- og ungdomslitteratur (2018)[1], Skolebibliotekarforeningens litteraturpris (2016), Teskjekjerringprisen (2019)[2]

Anna Karin Helena Fiske (født 5. september 1964 i Ängelholm i Sverige) er forfatter, tegneserieskaper, illustratør og billedkunstner bosatt og virksom i Norge.

Sjangermessig er Anna Fiskes forfatterskap variert, med billedbøker, faktabøker, tegneserier og tilrettelagte bøker. Flere bruker estetiske virkemidler fra tegneserier. Fiske er også illustratør for andre forfattere og oppdragsgivere.

Fiskes forfatterskap er tildels rettet mot til mennesker med funksjonsnedsettelse. Flere av hennes bøker er støttet av Leser søker bok.

Anna Fiskes har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid. Mange av bøkene hennes har blitt utgitt i flere land.

Hun bor i Oslo med sin mann, tegneren Lars Fiske.

BibliografiRediger

  • 1999: Forvandlingen – tegneserie[3]
  • 2002: Snakke med dyr – tegneserie
  • 2003: Palle Puddel står opp - bildebok[4]
  • 2004: Danse på teppet – tegneserie[5]
  • 2004: Palle Puddel koser seg - bildebok[6]
  • 2005–2009: Rabbel nr.1-15 – barneblad[7]
  • 2005–2009: Rabbel bok 1-3
  • 2005: Sinne -bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[8]
  • 2006: Palle Puddel kjøper olabukser - bildebok[9]
  • 2007: Sjenanse - bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[10]
  • 2007: Forelskelse - bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[11]
  • 2007: Hallo jorda! - bildebok[12]
  • 2008: Fra t-bane til lenestol - bildebok, boka vant manuskonkurransen «Leser søker bildebok» og ble støttet av Leser søker bok[13]
  • 2008: Snarveien 8b - bildebok[14]
  • 2009: Små og store ting som du kan lage selv – sakprosa[15]
  • 2009: Redd - bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[16]
  • 2009: Hallo byen! - bildebok[17]
  • 2010: Morsomme ting du kan lage selv – sakprosa[18]
  • 2010: HÆ? - bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[19]
  • 2010: Hallo planeten! - bildebok[20]
  • 2011: Farmor og jeg – tegneserie[21]
  • 2011: Hallo fargeblyanten – aktivitetsbok[22]
  • 2011: Her kommer jeg! - bildebok[23]
  • 2011: Sjalusi - bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[24]
  • 2012: Hallo der nede! - bildebok[25]
  • 2012: Tøffe ting du kan lage selv - sakprosa[26]
  • 2012: Sorg - bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[27]
  • 2012: Farmor og jeg, Passe på en Puddel – tegneserie[28]
  • 2013: Hele dagen lang – bildebok[29]
  • 2013: Palle Puddel, et hundeliv – tegneserie[30]
  • 2013: Mens vi venter på nissen – sakprosa[31]
  • 2014: Gruppa – tegneserie[32]
  • 2014: Alle har en bakside - bildebok[33]
  • 2014: Hallo Havet! - bildebok[34]
  • 2015: Vaskedamen – tegneserie[35]
  • 2015: Hemmelige hytter – bildebok[36]
  • 2015: Lykke – bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[37]
  • 2016: Palle Puddel drar til New York – tegneserie[38]
  • 2016: Oldemor – bildebok, boka er støttet av Leser søker bok[39]
  • 2016: Plystre på Tella – bildebok[40]
  • 2017: Hallo skogen! – bildebok[41]
  • 2017: Trær jeg har møtt – bilde/diktbok[42]
  • 2018: Bertil blir grei – bildebok
  • 2018: Elven – illustrert roman[43]
  • 2019: Hvordan lager man en baby? – sakprosa

Bøker med illustrasjoner av Anna Fiske (utvalg)Rediger

Litterære priser m.m. (utvalg)Rediger

Anna Fiske har også mottatt priser i Årets vakreste bøker og Grafills Visuelt. Hun er er dessuten innkjøpt til Nasjonalbibliotekets samling av bokillustrasjoner.

ReferanserRediger

  1. ^ https://www.nrk.no/kultur/bok/dette-er-vinnerne-av-brageprisen-2018-1.14306288
  2. ^ https://www.ringsaker-blad.no/proysen/kultur/konsert/disse-fikk-proysenprisene-i-helga/s/5-79-259810
  3. ^ Digitalkopi av tegneserien Forvandlingen (1999)
  4. ^ «Palle Puddel står opp. NCP». [død lenke]
  5. ^ «Danse på teppet. NCP». Arkivert fra originalen 7. juli 2018. 
  6. ^ «Palle Puddel koser seg. NCP». [død lenke]
  7. ^ «Rabbel 1-15. NCP». Arkivert fra originalen 13. september 2017. 
  8. ^ «Sinne. Leser søker bok». 
  9. ^ «Palle Puddel kjøper olabukser. NCP». Arkivert fra originalen 18. september 2016. 
  10. ^ «Sjenanse. Leser søker bok». 
  11. ^ «Forelskelse. Leser søker bok». 
  12. ^ «Hallo Jorda!». 
  13. ^ «Fra T-bane til lenestol. Leser søker bok». 
  14. ^ «Snarveien 8b». 
  15. ^ «Små og store ting du kan lage selv». 
  16. ^ «Redd. Leser søker bok». 
  17. ^ «Hallo Byen!». 
  18. ^ «Morsomme ting du kan lage selv». 
  19. ^ «HÆ?». 
  20. ^ «Hallo Planeten!». 
  21. ^ «Farmor og jeg. NCP». Arkivert fra originalen 18. september 2016. 
  22. ^ «Hallo fargeblyanten!». 
  23. ^ «Her kommer jeg. Bokbussen». [død lenke]
  24. ^ «Sjalusi. Leser søker bok». 
  25. ^ «Hallo der nede!». 
  26. ^ «Tøffe ting du kan lage selv. Forlagsliv». Arkivert fra originalen 2. september 2017. 
  27. ^ «Sorg. Leser søker bok». 
  28. ^ «Farmor og jeg, Passe på en puddel. NCP». Arkivert fra originalen 28. oktober 2017. 
  29. ^ «Super Gonattabok». VG. 
  30. ^ «Palle Puddel, et hundeliv. NCP». Arkivert fra originalen 18. september 2016. 
  31. ^ «Mens vi venter på Nissen». 
  32. ^ «Gruppa. NCP». Arkivert fra originalen 18. september 2016. 
  33. ^ «Alle har en bakside. Forlagsliv». 
  34. ^ «Hallo Havet!». 
  35. ^ «Vaskedamen. NCP». Arkivert fra originalen 18. september 2016. 
  36. ^ «Hemmelige hytter. Forlagsliv». [død lenke]
  37. ^ «Lykke. Leser søker bok». 
  38. ^ «Palle Puddel drar til New York. NCP». Arkivert fra originalen 18. september 2016. 
  39. ^ «Gamle damers magi» (engelsk). Besøkt 27. september 2016. 
  40. ^ «Plystre på Tella». 
  41. ^ «Hallo skogen! av Anna Fiske (Innbundet) - Bildebøker | Cappelen Damm forlag». www.cappelendamm.no (norsk). Besøkt 12. september 2017. 
  42. ^ «Anna Fiske: Trær jeg har møtt by No Comprendo Press». No Comprendo Press (engelsk). Arkivert fra originalen 9. november 2017. Besøkt 8. november 2017. 
  43. ^ «Elven». Cappelendamm (norsk). Besøkt 4. oktober 2018. 
  44. ^ «Tegnordboka-se hva jeg sier!». 
  45. ^ «Joel og Io». 
  46. ^ «Snefrid har to mødre. Forlagsliv». 
  47. ^ «Telle-Trollet teller til 10». 
  48. ^ «Usynlige Snefrid og spøkelset». 
  49. ^ Samlaget. «Visste du at ...? KATT». Samlaget (engelsk). Besøkt 14. mars 2017. 
  50. ^ Samlaget. «Visste du at ...? HEST». Samlaget (engelsk). Besøkt 14. mars 2017. 
  51. ^ Samlaget. «Visste du at ...? HUND». Samlaget (engelsk). Besøkt 14. mars 2017. 
  52. ^ Samlaget. «Vaken? Ei godnattbok om dyr som ikkje søv om natta». Samlaget (engelsk). Besøkt 6. juni 2017. 
  53. ^ Samlaget. «Visste du at …? Gris». Samlaget (engelsk). Besøkt 12. april 2018. 
  54. ^ Samlaget. «Visste du at …? Sau». Samlaget (engelsk). Besøkt 12. april 2018. 
  55. ^ Samlaget. «Visste du at …? Ku». Samlaget (engelsk). Besøkt 12. april 2018. 
  56. ^ «Galagos Fula Hund - Seriewikin». seriewikin.serieframjandet.se. Besøkt 27. september 2016. 
  57. ^ «Kultur- og kirkedepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2005.». 
  58. ^ «Årets best tilrettelagte bok 2006». 
  59. ^ «Nominasjon Kritikerprisen, Hallo Jorda!». 
  60. ^ «La hendene snakke! - Boksøk». Boksøk. Besøkt 19. juni 2018. 
  61. ^ «Anmeldelse, Brageprisnominasjon Joel og Io». Dagbladet. 
  62. ^ Bokkunstprisen 2014 Arkivert 7. april 2016 hos Wayback Machine.
  63. ^ «Rasmus Løland litteraturstipend». Stavanger Aftenblad. 
  64. ^ «Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2014». 
  65. ^ «Nordisk råds barne- og ungdomsbokspris nominasjon». Arkivert fra originalen 6. juni 2016. 
  66. ^ «Skolebibliotekarforeningens litteraturpris 2016». Arkivert fra originalen 19. mars 2016. 
  67. ^ «Nya nomineringar för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2017 - ALMA». www.alma.se (svensk). 20. oktober 2016. Besøkt 21. oktober 2016. 
  68. ^ «Årets Tegneserie nominasjoner». 
  69. ^ «Humor og alvor – sterkt fortalt, her er vinnerne». Norsk barnebokinstitutt. Besøkt 14. mars 2017. 
  70. ^ «Ordknapper og hederspris fra Leser søker bok! – NBU». www.nbuforfattere.no. Besøkt 19. juni 2018. 
  71. ^ «Vinnere av Brageprisen 2018 - Brageprisen». Brageprisen. 22. november 2018. Besøkt 24. november 2018. 
  72. ^ brageprisen.no https://brageprisen.no/. Besøkt 23. november 2019. 
  73. ^ Sentrum, Cappelendamm | Postadresse: Postboks 1900; informasjonskapsler, 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon sentralbord: 21 61 65 00 © Cappelen Damm AS | Rettigheter og lover | Personvern og. «Teskjekjerringprisen 2019 til Anna Fiske». www.cappelendamm.no (norsk). Besøkt 23. november 2019. 

Eksterne lenkerRediger