Åpne hovedmenyen

Geir Gulliksen

norsk skribent
Geir Gulliksen
Geir Gulliksen 01.jpg
Født31. oktober 1963 (56 år)
Kongsberg
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker, forfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Aschehougprisen (2014), Mads Wiel Nygaards legat (2008)

Geir Gulliksen under Oslo Jazzfestival 2016. Byline: Tore Sætre

Geir Gulliksen ble født 31. oktober 1963Kongsberg, og er i dag bosatt i Oslo. Han er en norsk forfatter og forlagsredaktør.

Han er gift med Janne-Camilla Lyster, og sammen har de to barn. Gulliksen har tre andre barn fra to tidligere ekteskap.

Gulliksen har gått på Forfatterstudiet i Bø (1985). Han har arbeidet som forlagsredaktør i Tiden Norsk Forlag. Fra 2000 er han sjefredaktør i Oktober forlag. Som forlagsredaktør har han fått stor oppmerksomhet for å drive fram en ny generasjon norske forfattere på 1990-tallet, deriblant Linn Ullmann, Kristine Næss, Karl Ove Knausgård, Tore Renberg og Lars Ramslie. I 2008 ble han tildelt Mads Wiel Nygaards legat.

Diktet «Alt dette skal begynne en gang til» (fra samlingen Se på meg nå) ble kåret til «Årets beste dikt» av NRK P2s fagjury og lyttere i 2005.[1]

Bibliografi

  • Mørkets munn – roman (1986)
  • Steder. På torget – dikt (1990)
  • Lenkene flyter på vannet – drama (1991)
  • Monografi – dikt (1996)
  • Virkelighet og andre essays –essays (1996)
  • Om tyngde og letthet – dikt (1998)
  • Voksne dikt – dikt (1999)
  • Våkner om natten og vil noe annet – roman (2001)
  • Poetokrati – essays (2003)
  • Kanskje. Kanskje ikke, eller Pia er et spøkelse – barnebok (2003) (illustrert av Bo Gaustad)
  • In vivo – roman (2004) (sammen med Håvard Syvertsen)
  • Se på meg nå – dikt (2005)
  • Hvis jeg må være meg – samlede dikt 1995-2005 (2006)
  • Hannu, Hannu – ungdomsroman (2006)
  • Et ansikt som minner om norsk politikk – dikt (2008)
  • Tjuendedagen – roman (2009)
  • Forenkling – roman (2010)
  • Iben og forvandlingen – bildebok (2012)
  • Bøyde knær – roman (2012)
  • En kropp – dramatikk, framført på Dramatikkens hus (2012)
  • Kan vi gjøre det igjen – tilnærmet samlet sakprosa, essays, Aschehoug (2013)
  • Ung trost klokken fem om morgenen i en brusende alm – lyrikk, Flamme (2014)
  • Joel og lo – barnebok, Aschehoug (2014)
  • En kropp og Demoner 2014 – dramatikk, Aschehoug (2014)
  • Historie om et ekteskap – roman, Aschehoug (2015)
  • Se på oss nå – roman, Aschehoug (2018)
  • Hjemlandet og andre fortellinger (red. sammen med kronprinsesse Mette-Marit) – antologi, Aschehoug (2019)

ReferanserRediger

  1. ^ nrk.no - kultur Hvilket dikt er årets beste? 03.12.2005

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger