André Roligheten

jazzsaksofonist
André Roligheten
André Roligheten Jazz på Jølst 2017 (221614).jpg
Født2. januar 1985Rediger på Wikidata (36 år)
SkienRediger på Wikidata
Utdannet ved NTNURediger på Wikidata
Beskjeftigelse Komponist, jazzmusiker[1][2], saksofonistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentSaksofon[3]
Nettstedhttp://roligheten.com

André Roligheten (født 2. januar 1985) er en norsk jazzmusiker (saksofon) og komponist, kjent fra en rekke innspillinger og band som Albatrosh og Team Hegdal. Han har også spilt med musikere som Andrew D’angelo, Theo Bleckmann, Django Bates, John Edwards, Paul Lovens, Axel Dörner, Robin Hayward, Raymond Strid, Bugge Wesseltoft, Mathias Eick, Ola Kvernberg, Paal Nilssen-Love og Per Zanussi.[4]

KarriereRediger

 
Roligheten and Petter Eldh with Gard Nilssen's Acoustic Unity at the 2016 Nattjazz in Bergen.

Roligheten ble født i Skien, og begynte å spille saksofon som ung. Han begynte å spille åtte år gammel. Han tok en bachelorgrad på Jazzlinja ved Trondheim Musikkonsevatorium, med John Pål Inderberg og Erling Aksdal som læremestre. I 2008 avsluttet han sin mastergrad i improvisjonsmusikk ved Norges musikkhøgskole i Oslo.[4]

Roligheten har spilt på ulike festivaler som Moldejazz, Kongsberg jazzfestival, Oslo Jazzfestival, North Sea Jazz Festival, Münster Jazz Festival, Süd-Tirol Jazz Festival, 12 Poeng, Dølajazz, Nattjazz, Jazzfest, MaiJazz, Soddjazz, Vossajazz, og har gjort flere turneer i Skandinavia, Tyskland, Polen, tsjekkia, Slovenia, Frankrike, Italia, Kina og USA.[4]

UtmerkelserRediger

  • 2008: Young Nordic Jazz Comets, Solistpris
  • 2009: 1. pris – "Beste Band" på European Jazz Competition[4]
  • 2012: JazZtipend, tildelt av SpareBank 1, Midtnorsk Jazzsenter i Trondheim og Moldejazz[5]

DiskografiRediger

Roligheten

  • 2017: Hjemmelaget (Clean Feed-Poster)

Albatrosh

  • 2009: Seagull Island (Indre Øret)
  • 2010: Mysteriet Orkester med Grenager & Tafjord (Indre Øret)
  • 2011: Yonkers (Rune Grammofon)
  • 2014: Night Owl (Rune Grammofon)

Team Hegdal

  • 2010: Vol 1 (Øra Fonogram)
  • 2011: Vol 2 (Øra Fonogram)
  • 2015: Vol 3 (Særlig Opptak)
  • 2017: Vol 4 (Særlig Opptak)

Gard Nilssens Acoustic Unity, trio med Petter Eldh

  • 2015: Firehouse (Clean Feed-Poster)

«Friends & Neighbors»

  • 2011: No Beat Policy (Øra Fonogram)
  • 2014: Hymn For A Hungry Nation (Clean Feed-Records)
  • 2016: Hva Er Galt? (Clean Feed Records)
Med Trondheim Jazzorkester
Med Susanne Sundfør
  • 2017: Music For People In Trouble (Sonnet Lyd Ltd distribuert av Warner Music Norway AS)
Med Motorpsycho & Ståle Storløkken

Jonas Cambien Trio

  • 2016: A Zoology of the Future (Clean Feed Records)
Med Eyolf Dale
  • 2016: Wolf Valley (Edition Records Ltd.)

Rune Your Day

  • 2017: Rune Your Day (Clean Feed-Poster)

Waldemar 4

  • 2015: Waldemar 4 (Gigaforn)

Damana

  • 2016: Cornua Copiae (Clean Feed-Poster)
Med Hanne Kolstø
  • 2012: Flashblack (Karmakosmetix)
  • 2015: While We Still Have Light (Jansen Plateproduksjon)
Med «Machina» (med Kristoffer Lo)
  • 2011: So Much For Dancing (Øra Fonogram)
Med «The Great Big Taters»
  • 2011: Fake It 'Til You Make It (Dayladore Collective)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger