Åpne hovedmenyen
Tomas Evjen
Født10. oktober 1972
Død11. september 2012[1] (39 år)
Bodø
Beskjeftigelse Journalist, filmprodusent
Nasjonalitet Norge

Tomas Evjen (født 10. oktober 1972, død 11. september 2012) var en norsk filmskaper, journalist og mediapersonlighet.[2]

Evjen begynte å jobbe i Radio Saltdal da han var 12 år gammel, og jobbet blant annet i Se og Hør og Nordlandsposten. Evjen ble redaktør og daglig leder i Saltenposten da han var 23 år gammel. I 2010 var han en av de ti nominerte til prisen «Årets nordlending».[3]

I 2001 grunnla Evjen film- og mediaselskapet News On Request. Gjennom dette firmaet produserte han en rekke dokumentarer og spillefilmer, deriblant Amanda-nominerte Død snø fra 2009. Han var også involvert i produksjonen av TV-serien Himmelblå. Hans seneste prosjekt var et samarbeid med regissør Nils Gaup om gruvearbeideropprøret i Sulis, som hadde arbeidstittelen Arbeiderkamp.

11. september 2012 ble Evjen funnet død på sitt kontor i Mediegården i Bodø. Dødsårsaken har ikke blitt offentliggjort, men skal ifølge Avisa Nordland være en «naturlig død». Han etterlater seg to døtre.

FilmografiRediger

RegissørRediger

  • 2009: Near the Mountains

ProdusentRediger

  • 2009: Død snø
  • 2010: Pappa kom hem (dokumentar)
Kortfilmer
  • 2007: Burgled
  • 2007: Fluen
  • 2009: Near the Mountains (med-produsent)
  • 2011: Skallamann (produsent)
  • 2011: I enden av tauet (produsent)

BibliografiRediger

  • 2003: Deadline, roman, skrevet sammen med Rune Nilsen, Orkana forlag

ReferanserRediger