Tanita Tikaram

Tanita Tikaram (født 12. august 1969 i Münster i Nordrhein-Westfalen i Tyskland) er en britisk singer/songwriter av malayisk-indisk-fijiansk opphav. Tikaram ble født i Münster, Vest-Tyskland med en mor fra Malaysia og en far fra Fiji med indisk bakgrunn, som var offiser i British Army. Familien flyttet senere til Basingstoke, England. Hun er søster til skuespilleren Ramon Tikaram.

Tanita Tikaram
Tanita Tikaram 2016 Utrecht.jpg
Født12. aug. 1969[1][2]Rediger på Wikidata (51 år)
Münster[3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, komponist, sanger-låtskriver, musiker[4]Rediger på Wikidata
Søsken Ramon TikaramRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, MalaysiaRediger på Wikidata

Hennes musikk er mest basert på akustisk gitar og korte sanger. Hennes debutalbum Ancient Heart fra 1988 inneholdt låten Twist in my Sobriety som ble en stor hit og ble fulgt av en verdensturné. Hun spilte i Norge i 1989, bl.a. på Moster Amfi. Til låten ble det laget en prisbelønt svarthvitt musikkvideo, innspilt på landsbygden i Sør-Amerika til regi av Gerard de Thame. Tikarams etterfølgende album nådde ikke samme salgsfremgang som hennes debutalbum. Etter noen års fravær fra musikkscenen ga hun i 2005 ut albumet Sentimental, hvor også Nick Lowe medvirket med sang på et par låter.

DiskografiRediger

  • 1988: Ancient Heart
  • 1990: The Sweet Keeper
  • 1991: Everybody's Angel
  • 1992: Eleven Kinds of Loneliness
  • 1995: Lovers in the City
  • 1998: The Cappuccino Songs
  • 2005: Sentimental
  • 2012: Can't Go Back
  • 2016: Closer to the People

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  2. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 149289
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 12. desember 2014
  4. ^ Companies House, Companies House officer ID ceAHNm1Rz849b2Tn1A-TtcS1V8k, besøkt 3. desember 2020

Eksterne lenkerRediger