Stig Holmås

norsk forfatter
Stig Holmås
Stig holmås-006 (25136407422) (cropped) (cropped).jpg
Født25. februar 1946[1]Rediger på Wikidata (74 år)
BergenRediger på Wikidata
Barn Heikki HolmåsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker, bibliotekarRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Skolebibliotekarforeningens litteraturpris (1990), Kulturdepartementets spesialpris (1982)Rediger på Wikidata

Stig Holmås (født 25. februar 1946 i Bergen) er en norsk bibliotekar og forfatter av lyrikk, romaner, noveller, drama og barne- og ungdomslitteratur. Han er far til SV-politikeren Heikki Holmås.

I 1982 mottok han Kulturdepartementets spesialpris for barne- og ungdomslitteratur for Vinterhauk og ildvannet, den første i en serie lettleste ungdomsbøker fra Apacheindianernes historie og kultur. I 1985 mottok han litteraturprisen for Tordensønnen.

Bøkene hans har blant annet blitt oversatt til engelsk, finsk, dansk og svensk, spansk, tysk, kinesisk og hviterussisk.

BibliografiRediger

Lyrikk
  • Åtte fra Bergen (medforfatter) 1969
  • Vi er mange 1971
  • Tenke på i morgen 1972
  • Nok å ta seg til 1974
  • Folket som alltid lengter 1980
  • Her 1985
Prosa
  • Mannen fra Nicaragua (noveller) 1979
  • Guttene i markegaten (noveller) 1981
  • O.K. Corral 1991
  • Flukten fra kemneren; eller den veldige lengselen i bodyen min 1992
  • Kondoren 1994
  • Lampeskjermer 1998
  • Trommeslageren fra Tourigo 2005
  • Regn 2008
Barne- og ungdomsbøker
  • Vinterhauk og ildvannet 1982
  • Vinterhauk og skalpejegerene 1983
  • Vinterhauk og slavehandlerne 1984
  • Tordensønnen 1985
  • Apache pass 1986
  • Ildvognene 1987
  • Soloppgangens folk 1988
  • Veien til San Carlos 1989
  • Victorio! Victorio! 1990
  • De usynlige 1991
  • Grå ørn kommer til unnsetning 1995
  • Vinterhauk og Ørkenvind 1995
  • Vinterhauk og hjorten i Svartfjellene 1996
Drama
  • Jeg synes jeg klarte meg fint : Christian Michelsen og 1905 2005
  • Gatenes helter : uroppført 14. september 2013, Vestlandske teatersenter, Bergen
Annet

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger