Stig Hansén

Stig-Olof Arne Hansén (født 17. mars 1954 i Malmö) er en svensk forfatter og journalist.

Stig Hansén
Født17. mars 1954Rediger på Wikidata (68 år)
MalmöRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Journalist, skribent, forfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Han har bakgrunn fra den svenske ml-bevegelsen, og var med i Sveriges Kommunistiske Parti fra 1976. På slutten av 1970-tallet arbeidet han en periode som industriarbeider ved Volvo, før han begynte å skrive på heltid. Han var ansatt i SKPs avis Gnistan i 1981-82, og arbeidet for avisen fram til 1987. Han har besøkt Kina flere ganger, og skrevet reportasjer derfra.

BibliografiRediger

  • 1982 – Shanghai, Shanghai! (sammen med Clas Thor)
  • 1982 – Peking mellan himmel och jord (sammen med Clas Thor)
  • 1986 – 5 kineser : möten med författare
  • 1986 – Kretsarna (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 1986 – Den nödvändiga boken : röster från bokbranschen
  • 1988 – Mamman och mördaren (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 1990 – Att skriva reportage (sammen med Clas Thor)
  • 1990 – Klasskameraterna (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 1991 – På spaning efter socialismen (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 1992 – Att resa och skriva (sammen med Clas Thor)
  • 1994 – Kvinna, reporter (sammen med Clas Thor)
  • 1995 – Förklädd (sammen med Clas Thor)
  • 1997 – Intervjua: en grundbok för media (sammen med Clas Thor)
  • 1997 – Maoisterna (sammen med Lars Åke Augustsson), Ordfront förlag ISBN 91-7324-544-5 ( i ny utgave 2001 med tittelen De svenska maoisterna)
  • 1998 – Jag kommer ihåg hur det var- : göteborgare minns sitt nittonhundratal
  • 1998 – Far, far
  • 2000 – Far väl
  • 2000 – Århundradets reportage (sammen med Clas Thor)
  • 2001 – Fader vår
  • 2002 – 8 x otrohet
  • 2002 – Lindholmen berättar
  • 2002 – Glad och förbannad (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 2003 – Substans (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 2003 – Verbalisera (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 2004 – 4 x far
  • 2004 – Stöveln i ansiktet (sammen med Lars Åke Augustsson)
  • 2005 – Inga äpplen på Manhattan"
  • 2005 – Janne Josefssons uppdrag
  • 2006 – Mikael Wiehes sång till modet
  • 2007 – Bromssträckan : en spänningsroman
  • 2008 – Brännvidden
  • 2008 – Broräcket
  • 2009 – Wallraff
  • 2010 – Springsteens hjärta, boom-boom
  • 2011 – När Tony Olsson mötte Janne Josefsson
  • 2012 – Bobby Boy - mannen i mig
  • 2014 – När Bob Dylan mötte John Lennon
  • 2015 – Livet på teatern
  • 2017 – Birgitta Ulfsson - med och mot min vilja
  • 2017 – Sista sången från Möllevången
  • 2018 – #kvinnofrid
  • 2018 – Otto och gäddan som dök upp
  • 2019 – Otto och lejonet man fick klappa
  • 2019 – Otto och örnen som rymde hemifrån