Lars Åke Augustsson

Lars Åke Augustsson (født 1949 i Bengtsfors i Dalsland) er en svensk forfatter, journalist og oversetter.

Lars Åke Augustsson
Lars Åke Augustsson 2014 (cropped).JPG
Født1949Rediger på Wikidata
BengtsforsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Oversetter, journalist, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Ivar Lo-prisen (2002)Rediger på Wikidata

Han har bakgrunn fra den svenske ml-bevegelsen, som han sluttet seg til i 1968. Han var leder i Clarté i Örebro og med i ledelsen av Sveriges Kommunistiske Partis Örebro-avdeling. Han skrev for avisen Gnistan og tidsskriftet Clarté, blant annet reportasjer fra reiser til Albania. På 1970-tallet var han også aktiv i foreningen og bladet Folket i Bild/Kulturfront.

Han har utgitt en rekke bøker. I 2002 mottok han den litterære Ivar Lo-prisen, utdelt av svenske LO.[1]

BibliografiRediger

  • Samhällskunskap 1969
  • Buma – en arbetarägd industri 1971
  • Svenska 1971
  • FNL-gruppen 1974
  • Inspektören 1976
  • Fredstid 1977
  • Albanska ansikten 1977
  • Bruks- och fackföreningshistoria på Billingsfors (sammen med Olle Lindh) 1978
  • Orostid 1978
  • Lars Ahlin och Sundsvall 1978
  • Wellpappen (sammen med Olle Lindh) 1980
  • Arbetet och döden 1980
  • Puritanen 1981
  • Dagar i Dalsland (sammen med Lars G Holm) 1983
  • De heligas uppror 1984
  • Fjärrförbindelser 1985
  • Vapenmakt 1985
  • Kretsarna 1986 (sammen med Stig Hansén)
  • En enkel fråga 1988
  • Mamman och mördaren 1988 (sammen med Stig Hansén)
  • Att skriva prosa 1989
  • Inre ansikten 1989
  • Klasskameraterna 1990 (sammen med Stig Hansén)
  • På spaning efter socialismen 1991 (sammen med Stig Hansén)
  • Under och låga 1992
  • Att skriva romaner och noveller 1993
  • Imago 1995
  • Bakom ryggen 1996
  • Maoisterna (sammen med Stig Hansén), Ordfront förlag, 1997 ISBN 91-7324-544-5
  • Jesús och hans bröder 1998
  • Min broders bok 1999
  • Sveavägen 2001
  • Lust att skriva 2002
  • Glad och förbannad 2002
  • Nära döden 2003
  • Substans 2003
  • Verbalisera 2003
  • Stöveln i ansiktet 2004
  • Full frihet 2006
  • Globalkohol 2008

ReferanserRediger

  1. ^ Ivar Lo-Priset Arkivert 28. mai 2014 hos Wayback Machine. hos ivarlopriset.se