Sissel Solbjørg Bjugn

norsk skribent
Sissel Solbjørg Bjugn
Født28. oktober 1947Rediger på Wikidata
Død14. juli 2011[1]Rediger på Wikidata (63 år)
Bodø[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Tarjei Vesaas' debutantpris (1978), Blixprisen (1989), Brageprisen for bildebøker (1992)Rediger på Wikidata

Sissel Solbjørg Bjugn (født 28. oktober 1947Setermoen i Bardu, død 14. juli 2011 i Bodø) var en norsk forfatter. Hun debuterte i 1978 med diktsamlingen Den første avisa på Lofotveggen, som ble belønnet med Tarjei Vesaas' debutantpris. Bjugn har utgitt prisbelønnede diktsamlinger og barnebøker, foruten romaner. Gjennom hele sitt forfatterskap var Bjugn holdt for å være nyskapende og original med en stil som grenser til absurdisme, også når hun skrev for barn.

BibliografiRediger

  • Den første avisa på Lofotveggendikt (1978)
  • Stille etter elleve i Bokheimenbarnebok (1979)
  • Sulis' Bok – barnebok (1980)
  • Spenn beltet kring livet og hald lampa tend! Ei bok om gruva – roman (1981)
  • Elisa der og Beth her – barnebok (1983)
  • Handa i buret – barnebok (1984) (illustrert av Dag Fyri)
  • Den magre narsissisten – dikt (1984
  • Bill og ei til – barnebok (1985)
  • Stakkars Ungarn – barnebok (1986)
  • Bye, bye – dikt (1989)
  • Ti bestemødrer og eitt barnebarn – barnebok (1990) (sammen med Judith Allan)
  • Tornekysset – dikt (1992)
  • Jente i bitar – barnebok, (1992) (illustrert av Fam Ekman)
  • Sjonglering og bjugnlering : 1972-1993 – dikt i samling (1994)
  • Ola trudde først! – barnebok (1994) (illustrert av Alf-Kaare Berg)
  • Lus – barnebok (1996) (illustrert av Alf-Kaare Berg)
  • Depp – dikt (1999)
  • Brynhilds – barnebok (2002) (sammen med Judith Allan)
  • Foten veit – barnebok (2009) (under pseudonymet Marry, prinsesse av Europa)

PriserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Bjarne Rønning
Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris
Neste mottaker:
Hans Herbjørnsrud