Åpne hovedmenyen
Sissel Aas
Født24. juni 1899
Død28. februar 1944 (44 år)
Far Peter Lexau Grieg
Søsken Johanne Grieg Cederblad, Nordahl Grieg, Harald Grieg
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Ingeborg Rolfsen Grieg (født 24. juni 1899, død 28. februar 1944) var en norsk forfatter av ungpikebøker. Hun utga sine bøker under psevdonymet Sissel Aas.

Hun var datter av Peter Lexau Grieg og Helga Grieg (f. Vollan), og søster av Johanne, Nordahl og Harald Grieg.

Fra 1933 var hun medinnehaver av Griegs hanskeforretning i Bergen. Dette firmaet ble etablert i 1859 av hennes bestefar James Grieg (1834-1911).[1] Ingeborg Rolfsen Grieg omkom i en ulykke på Bergensbanen i februar 1944.[2]

BibliografiRediger

  • 1928Solbjerget
  • 1930Uten Tor. Omslagsillustrasjon av Gerhard Gjerding. Gyldendal Norsk Forlag.
  • 1935- og så begynte livet. Gyldendal Norsk Forlag.
  • 1939Knute på tråden
  • 1940Det går nok

ReferanserRediger

  1. ^ Sætherskar, Johs. (red.). (1945). Det norske næringsliv : 2 : Bergen fylke. Det norske næringslivs forlag. s. 201.
  2. ^ Jacobsen, Nils Kåre. (2000). En forlegger og hans hus : Harald Grieg og Gyldendal. Gyldendal. s. 334.

LitteraturRediger

  • Åse Hiort Lervik (red.). (1991). «Ingeborg Grieg : en ukjent søster i litteraturen» I: Den lange veien til parnasset : artikler om kvinnene, skriften og det litterære system. Universitetet i Tromsø.

Eksterne lenkerRediger