Sheryl Suzanne Crow (født 11. februar 1962 i Kennett i Missouri) er en amerikansk rockesanger, skuespiller og låtskriver. Hun skrev sin første låt da hun var 13 år og har siden tatt universitetsutdannelse i musikk.

Sheryl Crow
FødtSheryl Suzanne Crow
11. feb. 1962[1][2][3]Rediger på Wikidata (62 år)
Kennett
BeskjeftigelseSanger-låtskriver, sanger, komponist, pianist, skuespiller, musiker, gitarist, fjernsynsskuespiller, plateartist Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Missouri
University of Missouri School of Music
NasjonalitetUSA
UtmerkelserGrammy Award for beste nye artist (1995)[4]

Før Crow startet sin solokarriere jobbet hun som korist for blant andre Michael Jackson, Sting, Rod Stewart, Stevie Wonder, Foreigner, Joe Cocker, Sinéad O'Connor og Don Henley. Hun har også skrevet låter sammen med Wynonna Judd, Celine Dion og Eric Clapton.

Crow fikk sin første hit i 1994 med låten «All I Wanna Do». I 1995 vant hun tre Grammy-priser og har spilt inn filmmusikk og medvirket i en rekke filmer.

Hun ble innvotert i Rock and Roll Hall of Fame i 2023.[5]

Crow var forlovet med syklisten Lance Armstrong, men dette forholdet tok slutt våren 2006.

Diskografi rediger

  • 2008 Detours
  • 2005 Wildflower
  • 2003 The Very Best Of Sheryl Crow
  • 2002 C'mon C'mon
  • 1999 Sheryl Crow And Friends: Live
  • 1998 The Globe Sessions
  • 1996 Sheryl Crow
  • 1994 Tuesday Night Music Club

Filmografi rediger

Priser rediger

  • Grammy 1995 Beste nykommer
  • Grammy 1995 Beste kvinnelige sangstemme
  • Grammy 1995 Beste kvinnelige artist

Referanser rediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Proleksis Encyclopedia, Proleksis enciklopedija ID 53115[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w66q58hv, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.rockonthenet.com[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Omtale på nettstedet til Rock and Roll Hall of Fame; besøkt 22. november 2023.

Eksterne lenker rediger