Senter for biodiversitetsdynamikk

Senter for biodiversitetsdynamikk (CBD, Center for Biodiversity Dynamics) er et senter for fremragende forskning ved NTNU. Ved senteret forskes det på endringer av biologisk mangfold i rom og tid, og på gen-, individ-, populasjons- og samfunnsnivå. Deltagerne i senteret er hovedsakelig forskere ved Institutt for biologi (NTNU), Institutt for matematiske fag (NTNU) og Norsk institutt for naturforskning. Senteret ledes av Bernt-Erik Sæther.

Senter for biodiversitetsdynamikk fokuserer på populasjonsøkologi for å bidra til en kunnskapsbasert bevaringsbiologi. Senteret ligger i den internasjonale forskningsfronten når det gjelder stokastisk modellering av biologiske populasjoner.[1] Hovedsatsingsområdene er romlig økologi, statistisk metodeutvikling, klimaeffektforskning, evolusjonsbiologi, molekylær økologi, invasjonsbiologi og økologi av hjortedyr.

Senteret ble etablert i 2008 som Senter for bevaringsbiologi (CCB), endret navn til Senter for biodiversitetsdynamikk i 2012, og er et senter for fremragende forskning fra 2013.[2] Det er lokalisert i RealfagbyggetGløshaugen i Trondheim.

Referanser rediger

  1. ^ Monsen, Tor H. (9. november 2012). «De fire finalistene for dummies». universitetsavisa.no. Arkivert fra originalen 24. oktober 2019. Besøkt 24. oktober 2019. 
  2. ^ «SFF – Sentre for fremragende forskning». www.forskningsradet.no (norsk). Besøkt 24. oktober 2019. 

Litteratur rediger

  • Amundsen, Bård (2013). «Artenes forståelse». Bladet Forskning. Forskningsrådet (3). 

Eksterne lenker rediger