Roscheider museum

friluftsmuseum i grenseområdet der Tyskland, Luxemburg og Frankrike

Roscheider museum er et friluftsmuseum som formidler kulturhistorie i SaarLorLux regionen, grenseområdet der Tyskland, Luxemburg og Frankrike møtes. Museet ligger i byen Konz i Tyskland, ved elvene Saar og Mosel, 8 km vest for Trier og 30 km øst for Luxembourg. Museet eies av en ideell organisasjon med over 1000 medlemmer. Museet finansieres av medlemskontingent, inngangsavgift og gaver.

Roscheider museum
PlasseringKonz
LederHelge Klaus Rieder
Etablert1976
Åpnet1976
Årlig besøkstall70 000
Kart
Roscheider museum
49°42′17″N 6°35′50″Ø
Nettstedhttps://roscheiderhof.de/

Landsbyen Hunsrück

Publikumstilbud rediger

 
En grønn oase

Historien om Roscheider Hof rediger

 
Aktivitetsdag, med bønder og håndverkere.

"Roscheider Hof" er i dag et friluftsmuseum med mange bygninger. Sentralt plassert finner en storgården Roscheiders eget gårdstun, en rektangulær plass med bygninger rundt. Gården nevnes første gang i dokumenter fra omkring år 1330. Da bygningene ble restaurert i 1978 ble det klart at noen bygningsdeler stammer fra tidlig 1500-tallet, bl.a. et lite vindu i sengotisk stil. Fram til den franske revolusjonen i 1794 tilhørte gården et Benediktinerkloster. De franske revolusjonstroppene erobret også Trier-området. Seinere ble gården solgt til inntekt for den franske stat, og den nye eieren, Nicholas Valdenaire, var en tidligere fransk soldat som hadde bosatt seg i området. Han og sønnen var aktive under revolusjonen i 1848, og ble flere ganger fengslet.

Eksterne lenker rediger

Kilder rediger

  • Bernd Blumenthal, Herrmann Kramp: Der Roscheider Hof – Benediktinerabtei, Bauernschule, Freilichtmuseum, Ein Beitrag zur 25-Jahr-Feier des Museums, 1998, ISBN 3-980-2025-9-3;
  • Museumsführer des Freilichtmuseum Roscheider Hof, Konz;

Galleri rediger

Video fra friluftsmuseet rediger

Pressing av eplesaft