Robert Morley

norsk låtskriver og musikkprodusent

Robert Alan Morley (født 1957) er en norsk låtskriver og musikkprodusent. Han er utdannet klaverpedagog ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Han er tippoldebarn av Carl Ludvig Jacobsen.

Robert Morley
Født22. des. 1957Rediger på Wikidata (66 år)
Oslo
BeskjeftigelseLåtskriver Rediger på Wikidata
FarAlan Morley, født 1931 i Sheffield, England, død 2007 i Camborne, England
MorRandi Morley, født 1930 i Oslo, død 2007 i Camborne, England
SøskenKathleen Alana Morley, født 1961 i Oslo
NasjonalitetNorge

Morley jobber som låtskriver, tekstforfatter, arrangør, lydtekniker og produsent. Han er mest kjent for å ha skrevet «Café le swing» i Melodi Grand Prix 1990 for Tor Endresen sammen med Eva Jansen og har vunnet den norske Melodi Grand Prix 1992 med sangen «Visjoner», sunget av Merethe Trøan, som også var et samarbeid med Eva Jansen. Eva og Robert skrev også «Barneøyne» for Kari Gjærum og Jannecke Øinæs (Melodi Grand Prix 1989).

Robert Morley har gjennom en årrekke jobbet for blant annet Disney, NRK, TV 2, Warner, Dreamworks, SF, og mer. Han har også produsert og jobbet med mange kjente artister.

Han har også deltatt i TV-serien Koht VS J-DivaNRK.

Etter at samarbeidet med J-Diva var over, har Robert gått tilbake til å jobbe med tegnefilm igjen. Av de mer kjente, kan nevnes High School Musical 2, samt den meksikanske og argentinske utgaven av High School Musical. I tillegg instruerte han Camp Rock 1 & 2 med Tomine Harket i hovedrollen, de tre første Tingelingfilmene med Sandra Lyng Haugen i hovedrollen. Robert har komponert en rekke låter, og har produsert plater for blant annet Anita Kanstad, kjent fra gruppen Silhouette og Melodi Grand Prix 1988.

I 2009 instruerte Morley den norske versjonen av Det regner kjøttboller med Aksel Hennie og Jannecke Øinæs i de fremste rollene. I 2010 instruerte han filmen Grusomme Meg med Alex Rosén, Elsa Lystad, Per Christian Ellefsen og andre. I 2011 jobbet han som instruktør på en rekke serier for BBC, med to kinofilmer og noe for NRK.

I 2012 startet Robert sin egen label under navnet RAM Recordings. Han jobber for tiden med flere album som komponist og produsent. I tillegg produserte han tegnefilmer for bl.a. Netflix (2015).[trenger referanse]

Han var gift med Solfrid Gavang Morley (død 2018)

Førsteplasser på Norsktoppen rediger

Diskografi rediger

Album rediger

  • 1997: Kultur er så mangt - Robert Morley & Finn Jansen
  • 2013: Lengsel med Solfrid Gavang
  • 2014: Mitt Hjerte Er Ditt med Solfrid Gavang
  • 2015: Veien Til Himmelen med Solfrid Gavang
  • 2016: Absolutt Barnas Lollipop med Kathleeen Pettersson og Solfrid Gavang
  • 2018 Solfrids Jul med Solfrid Gavang Morley
  • 2023 Good Troll Allan med Zuzana Martinsen
  • 2023 Dobrý Trol Allan med Zuzana Martinsen
  • 2023 Milovanej Bufet med Zuzana Martinsen
  • 2023 Rozprávka Dobrý Trol Allan med Zuzana Martinsen
  • 2024 En Stemme Fra Himmelen med Solfrid Gavang

Singler rediger

  • 1988: Jo-ta-ta / Rutta På By'n med Robert Morley & Finn Jansen
  • 1988: Bare Rundt Omkring / Abra-kadabra med Robert Morley & Finn Jansen
  • 1989: Barneøyne med Kari Gjærum og Jannecke Øinæs
  • 1990: Cafe Le Swing med Tor Endresen
  • 1992: Visjoner med Merethe Trøan
  • 2012: Nordnorsk Julesalme med Solfrid Gavang
  • 2013: Himlen I Min Favn med Solfrid Gavang
  • 2014: Never Gonna Work No More Robert Morley
  • 2014: Sov I Ro med Solfrid Gavang
  • 2014: Pie Jesu/De Utstøtte med Solfrid Gavang
  • 2014: Jesus Er Og Blir Min Glede (Jesu Bleibet Meine Freude) av J.S. Bach med Solfrid Gavang
  • 2014: Christmas Lullaby med Solfrid Gavang
  • 2015: Pie Jesu med Solfrid Gavang
  • 2015: Candlelight Carol med Solfrid Gavang
  • 2016: Hot Water Robert Morley
  • 2016: Ett Liv För Mig / Aldrig Ska Jag Sluta Âlska Dig med Solfrid Gavang Morley
  • 2016: Angels' Carol med Solfrid Gavang Morley
  • 2018: Marias Guttebarn med Solfrid Gavang Morley
  • 2020: Den Deiligste Jeg Vet med Zuzana Martinsen
  • 2022: Now No Murmur, Bide But Firmer / Her Vil Ties, Her Vil Bies med Zuzana Martinsen
  • 2022: Breaking Hearts (Ain't What It Used To Be) med Zuzana Martinsen
  • 2022: My Name Is Allan med Zuzana Martinsen
  • 2022: I'm Still Standing med Zuzana Martinsen
  • 2022: Robert vs Allan med Zuzana Martinsen
  • 2022: White Christmas med Zuzana Martinsen
  • 2023 What Child Is This (Norwegian Version) med Isisasterra
  • 2023: Dans Litt Med Meg med Solfrid Gavang Morley
  • 2024: City Of Stars med Solfrid Gavang Morley


Melodi Grand Prix-finaler rediger

Eksterne lenker rediger

Autoritetsdata