Sandra Lyng

norsk sanger
(Omdirigert fra Sandra Lyng Haugen)
Sandra Lyng
Sandra Lyng 007.jpg
Sandra Lyng, 2019.
FødtSandra Lyng Haugen
18. april 1987[1]Rediger på Wikidata (33 år)
MosjøenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, musiker, låtskriverRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Aktive år2004
PlateselskapPass It, Universal Music, Sony Music, MER
Nettstedhttp://sandralyng.no
IMDbIMDb

Sandra Lyng Haugen, kjent under artistnavnet Sandra Lyng, (født 18. april 1987 i Mosjøen) er en norsk musiker og låtskriver som kom på fjerdeplass i Idol i 2004. I tiden etter Idol ga hun ut singlene «Sommerflørt» og «I morgen» som fikk gode plasseringer på VG-lista. Like etter ga hun ut sitt debutalbum Døgnvill som havnet på tredjeplass i VG-listas albumliste.

Etter debutalbumet turnerte hun og var med på ulike TV-opptredener frem til 2010. I tiden som fulgte reiste hun mye og etter et lengre opphold i Brasil og USA begynte hun å skrive musikk igjen. Haugen etablerte seg i Los Angeles for å arbeide med låtskriving og finne et nytt musikalsk uttrykk. I Los Angeles jobbet hun med blant andre Andreas Schuller og will.i.am.

I 2013 gjorde hun comeback med sin første engelskspråkelige låt kalt «PRTeY». I 2014 fulgte hun opp med albumet LA-Files. I januar 2015 var hun aktuell i TV-programmet Mitt DansecrewTV 2 og med singelen «Heels Off».

Sommeren 2015, 2016 & 2017 var hun med på VGs Sommershow-turné og på VG-lista-konsertene rundt i Norge.

Våren 2020 debuterte hun som barnebokforfatter. Hun gir ut bøker om Corny, en følsom liten enhjørning[2]

TV og filmRediger

Hun ble kjent etter sin deltakelse i TV 2-programmet Idol i 2004 som 16-åring.[3] Hun endte på fjerdeplass. I 2006 vikarierte hun som programleder for «Idol», sammen med Kåre Magnus Bergh.

Hun hadde stemmen til sykesøster Victoria i tegnefilmen «Valiant».

Våren 2007 deltok Lyng i TV 2s programserie Isdans. Hun måtte trekke seg fra programmet etter at hun ble skadet i en bilulykke.

Vinteren 2014 deltok Lyng i TV 2s realityserie «Det sterkeste kjønn» med blant annet hennes egen manager Gunnar Greve Pettersen, Petter Solberg og Brita Cappelen Møystad. Senere samme år var hun dommer i TV 2s talentkonkurranse Idol Junior.

Vinteren 2015 deltok Lyng i TV 2s programserie Mitt Dansecrew hvor hun endte på en fjerdeplass.

I 2016 deltok Lyng i TV3s programserie 71 grader nord.

MusikkutgivelserRediger

Tidlig i 2005 lanserte Lyng sammen med Philip Ruud, fra musikkollektivet Pass It, singelen «Sommerflørt». Låten var lenge en av de mest spilte på NRK2-programmet Svisj, og lå på førsteplass på VG-lista topp 20 i fem uker. Sommeren 2005 ga hun ut hun sin andre singel, «I morgen», som er en nyinnspilling av låten fra musikalen «Annie»; denne låten kom på andreplass på VG-lista, etterfulgt av debutalbumet Døgnvill.

I 2013 gjorde Haugen comeback med singelen «PRTeY» produsert av Andreas «Axident» Schuller som tidligere har jobbet med blant annet Jason Derulo, Pitbull og Jessie J. Samme år gikk Lyng over til musikkselskapet MER AS hvor Gunnar Greve er manager. I [2014] ga hun ut den Donkeyboy-produserte singelen «Don´t Care» etterfulgt av singelen «Electric City» og EP-en LA-Files. Sommeren 2015 ble låta «Play My Drum» lansert, låta lå stabilt på Spotifys toppliste i flere uker. Sandra fremførte «Play My Drum» foran over 70 000 mennesker på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i juni 2015. I november 2015 ga hun ut «Night After Night», produsert av Jesper Borgen og Anders Frøen aka Mood Melodies som per 18. januar 2016 er streamet over 3 millioner ganger.

I mai 2015 slapp hun sommerlåta «Play My Drum» som nådde en andreplass to uker på VG-lista.

Hun slapp i januar 2016 singelen «Moonrise», produsert av Anders Frøen aka Mood Melodies som også står bak "«Play My Drum»" og «Night After Night». Hun lanserte den hos Senkveld med drøye 600 000 seeere.

Våren 2017 slapp Lyng sin single «Ta Me Dit» med Morgan Sulele som er tilbake på sin egen dialekt. Sommeren 2017 slapp hun hiten "Bungalow" feat. Temur og er på turné rundt omkring i Norge.

DiskografiRediger

SinglerRediger

  • Bungalow (2017)
  • Ta Me Dit (2017)
  • Hiding (2016)
  • Moonrise (2016)
  • Night After Night (2015)
  • Play My Drum (2015)
  • Heels Off (2015)
  • Electric City (2014)
  • Don’t Care (2014)
  • PRTeY (2013)
  • Hjemsøkt (2009)
  • I morgen (2005)
  • Sommerflørt (2005)

AlbumRediger

  • LA-Files (EP) (2014)
  • Døgnvill (2005)

BibliografiRediger

  • God natt, Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2020
  • Gratulerer med dagen, Corny – barnebok, illustrert av Cathrine Sandmæl, Gyldendal 2020

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Movie Database, 10. jul. 2016, nm1573292
  2. ^ VG: Sandra Lyng gir ut barnebøker om følelser
  3. ^ Miriam Bakkejord (18. april 2017). «Sandra Lyng: Fyller 30 i dag: Se Sandra Lyngs enorme forvandling» (norsk). Seoghør.no. Besøkt 31. mai 2017. «Sandra Lyng var bare 16 år da hun dukket opp i rampelyset for første gang. I dag, nesten 15 år seinere, fyller mosjøværingen 30 år. […] Gjennom en årelang karriere har Lyng, som for alvor ble kjent gjennom «Idol» i 2004, gått fra å være en sukkersøt tenåringsstjerne til å bli en profilert popmusiker med et langt mer modent image.» 

Eksterne lenkerRediger