Randolph D. Lerner (født 21. februar 1961 i Brooklyn, New York) er en amerikansk entreprenør og eier av idrettslag, mest kjent for å ha eiet og vært styreleder i den engelske fotballklubben Aston Villa FC.

Randy Lerner
Født21. feb. 1962Rediger på Wikidata (62 år)
Brooklyn
BeskjeftigelseGründer, bankier, jurist Rediger på Wikidata
Utdannet vedColumbia University
Columbia Law School
Clare College
FarAl Lerner
MorNorma Lerner
NasjonalitetUSA

Lerner er eier amerikanske fotballag som Cleveland Browns i National Football League (NFL) siden oktober 2002 og var formann i Aston Villa FC i Birmingham, England fra 2006 frem til han solgte klubben i 2016. Hans personlige formue er blitt beregnet til over 8,6 milliarder norske kroner (NOK) i 2008.

Lerner har eksamen fra Columbia University i 1984, men tilbrakte 1983 ved Clare CollegeUniversity of Cambridge i England. I løpet av hans tid i England fulgte han engelsk fotball og fikk interesse i tre lag: Arsenal FC, Fulham FC, og Aston Villa FC. Han er utdannet fra Columbia Law School og før han gikk inn i forretningsverden arbeidet han som advokat i New York City.

Selv om han har vokst opp i USA med en far som var involvert i forhandlerrettsavtaler for Cleveland Browns var Lerners interesse for England konstant, og han la Aston Villa til sin liste av investeringer og ble den andre amerikanske eier av en klubb i FA Premier League i 2006 (den første var Malcolm Glazer).

Lerner ble til slutt ingen populær mann i Aston Villa, og i sesongen 2015/2016 rykket klubben ned til nivå 2 i England, fansen hadde fått nok av mannen og gjorde de de kunne for å få han til å selge klubben, i mai 2016 skjedde nettopp dette. Lerner godtok et bud på klubben fra den kinesiske forretningsmannen dr Tony Xia. Det sies at Lerner ikke egentlig ønsket å selge klubben for mindre enn han kjøpte den for, men med rasende fans kan man si han ikke hadde noen valg.