Åpne hovedmenyen

Per Christian Magnus

norsk journalist og dokumentarfilmskaper
Per Christian Magnus
Rapport fra et lukket land - NMD 2015 (17238002219) (cropped).jpg
Født14. august 1959 (60 år)
Beskjeftigelse Journalist, dokumentarfilmregissør
Nasjonalitet Norge

Per Christian Magnus (født 14. august 1959) er norsk universitetslektor, journalist og dokumentarfilmskaper.

Siden 2003 har Per Christian Magnus laget en rekke tv-dokumentarer i samarbeid med Robert Reinlund. De har spesielt rettet et kritisk søkelys mot områder av norsk samfunnsliv hvor det tilsynelatende hersker bred enighet, som for eksempel norsk utenriks- og bistandspolitikk.

Per Christian Magnus stod bak filmen Kursk (2000) i samarbeid med Øystein Bogen og Odd Isungset. Filmen vant Gullnymfen under tv-festivalen i Monte Carlo i 2001. Han laget også dokumentarserien Fotballens sjel?’’ for TV 2 i 1994.

Per Christian Magnus var utenriksreporter i TV 2 fra 1994 til 1998. Etter to år som leder av Nordisk Film og TV sin dokumentarfilmavdeling, kom han tilbake til TV 2 i 2000. Han var leder av Dokument2-redaksjonen fra 2001 til 2003, samt reporter og produsent i samme avdeling fram til 2009. Fra september 2010 er Magnus ansatt i NRK.

Per Christian Magnus er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Bergen og har en mastergrad i dokumentarfilmproduksjon fra Regent University i USA. Han er ansatt som universitetslektor ved Universitetet i Bergens institutt for informasjons- og medievitenskap.

Filmografi (utvalg)Rediger

UtmerkelserRediger

  • 2014: Sølvparaplyen for fremragende journalistikk for De gode bombene
  • 2010: Gullruten for beste fakta- og aktualitetsprogram for Jakten på den mistenkte
  • 2009: Den store journalistprisen, for Sultbløffen
  • 2009: Nominert til Prix Europa for Sultbløffen
  • 2008: Tredjeplass i The Golden Nymph Award, Monte Carlo, for Sultbløffen
  • 2008: Gullparaplyen for fremragende journalistikk; Sultbløffen
  • 2007: Gullruten for beste fakta- og aktualitetsprogram for Truet til taushet
  • 2007: Nominert til The Golden Nymph for Truet til taushet
  • 2005: Gullruten for beste fakta- og aktualitetsprogram Det vi skal leve av
  • 2004: Gullparaplyen for fremragende journalistikk; Det vi skal leve av
  • 2001: The Golden Nymph for Kursk

Dessuten nominert til Gullruten i 2011, 2009, 2008 og 1998, samt til Amandaprisen i 2001.

Eksterne lenkerRediger