Åpne hovedmenyen
Ne-Yo
Neyo.jpg
FødtShaffer Chimere Smith
18. oktober 1979 (39 år)
Las Vegas
Beskjeftigelse
10 oppføringer
Sanger, musiker, skuespiller, fjernsynsskuespiller, låtskriver, plateprodusent, filantrop, sanger-låtskriver, rapper, danser
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Grammy Award
OpphavLos Angeles
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Ne-Yo
Sjangermoderne R&B, soul, pop, hiphop, dance
Instrumentpiano, vokal
Stemmetypetenor
Aktive år1999
PlateselskapUniversal Motown Republic Group, Motown
InnflytelseMichael Jackson
Nettstedhttp://www.yearofthegentleman.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Shaffer Chimere Smith, kjent som Ne-Yo, (født 18. oktober 1979 i Camden i Arkansas) er en amerikansk R&B og hiphop-artist, låtskriver, plateprodusent, rapper, danser og skuespiller.

Ne-Yo har vært låtskriver for amerikanske artister som Mary J. Blige, B2K, Faith Evans samt Musiq.

Ne-Yos debutalbumet In My Own Words såvel som singelen «So Sick» har toppet førsteplassen på de amerikanske listene og har solgt over 300 000 ekspemplarer. Han har også vunnet en Grammy med låten «Miss Independent». Han er god venn med Rihanna, og de har laget en god del sanger sammen; de mest kjente er nok «Hate that i love you», «Unfaithful» og «Take a Bow». Den nye singelen "The Way You Move" med Trey Songz og T-Pain er blitt en mega hit etter en uke.

DiskografiRediger

  • 2006: In My Own Words
  • 2007: Because of You
  • 2008: Year of the Gentleman
  • 2010: Libra Scale
  • 2012: R.E.D.
  • 2015: Non-Fiction
  • 2018: Good Man

Eksterne lenkerRediger